"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" από τον Θίασο του Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Με την ανάγκη για σύνδεση ξανά στην μετά-covid εποχή ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο θέατρο Κάππα, με ένα έργο γεμάτο συναισθήματα και ελπίδα.

Ο δημοφιλέστερος συγγραφέας για παιδιά, Mike Kenny, που αγαπήθηκε στην Ελλάδα μέσα από το «Αγόρι με την βαλίτσα» που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάππα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, μας συστήνει το πιο πρόσφατο και επίκαιρο έργο του.

Στην «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών. Το έργο έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την απομόνωση, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση, με τρόπο τόσο συγκινητικό, όσο και διασκεδαστικό, τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα!

"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" από τον Θίασο του Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Μαζί της, στον ρόλο της μικρής Λέτι, η Εύα Βόγλη. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος και Φάνης Παυλόπουλος.

Η ανατρεπτική μπάντα String Demons ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου.

Η σπουδαία χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, σταθερή συνεργάτιδα του Ηλία Καρελλά, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν απομονώσει παιδιά και εφήβους που οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την κλιματική αλλαγή, ενώ μάχονται έναν αόρατο ιό, αλλά και πολεμούν με πραγματικές βόμβες και πυραύλους, η «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» έρχεται στην σκηνή για να μας θυμίσει ό, τι περάσαμε, ό, τι μας έλειψε, ό, τι έχουμε ανάγκη.  

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Mike Kenny
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη μουσική: String Demons
Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης
Κοστούμια: «Βεστιάριο»

"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" από τον Θίασο του Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Πρωταγωνιστούν:
Λέτι: Εύα Βόγλη
Κυρία Πιρς: Idra Kayne
Κόνραντ: Μάκης Νάνος
Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος

Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων

Σας ενημερώνουμε ότι η παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» έχει φωτισμούς στρομποσκοπικού τύπου.

Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210 7777104 & 210 7777124

Website: www.thiasoskarella.weebly.com
Facebook page: Θίασος Ηλία Καρελλά / Ilias Karellas Theater Comprany

Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Αθήνα