Το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Ιδρύματος Θεοχαράκη επιστρέφει με πολλές εκπλήξεις

Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Ιδρύματος Θεοχαράκη επιστρέφει με εικαστικά δώρα, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022.

10 Δεκεμβρίου

12:00 - Ξενάγηση στην έκθεση Βασίλης Θεοχαράκης. Στην άκρη… από τον επιμελητή της έκθεσης Τάκη Μαυρωτά

Για τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος, θα υπάρχουν παιχνίδια μέσα στην έκθεση και θεατρικές παραστάσεις!

 11:00 Το σεντούκι των μαγικών σπορών | Για παιδιά 5-8 ετών

Μέσα από την παρατήρηση της φύσης στα έργα του Βασίλη Θεοχαράκη και από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, περιπλανιόμαστε νοερά στα ανεξερεύνητα δάση και στις φυλλωσιές.  Γνωρίζοντας έτσι, το δάσος και τους κατοίκους του, μαθαίνουμε πώς να το προστατεύουμε. Σκοπός μας είναι να βρούμε το μυστικό σεντούκι, ένα σεντούκι που κρύβει μέσα του κάτι τόσο μικρό αλλά θαυματουργό!
Σχεδιασμός/υλοποίηση προγράμματος: Νεφέλη Σιαφάκα.
 

13:00 Κάτω από το νερό | Για παιδιά 9-12 ετών
Κάτω από τις ήσυχες ή ανταριασμένες θάλασσες και στις ακτές με τις πευκόφυτες απολήξεις που ζωγραφίζει ο Βασίλης Θεοχαράκης υπάρχει ένας κόσμος μαγικός, ένας κόσμος εντυπωσιακός.
Αν βρεθείς να κολυμπάς, να βουτάς στο βυθό με τη μάσκα σου, να κάθεσαι στην άκρη της ακτής ή να ταξιδεύεις με ένα πλεούμενο, ίσως έχεις παρατηρήσει ένα μέρος του υποθαλάσσιου κόσμου.
Μπορεί να μη γνωρίζουμε όσα θα έπρεπε για αυτόν, ωστόσο εκείνος συνεχίζει να αναπτύσσεται και να μας δίνει ζωή. Στον υποθαλάσσιο κόσμο συναντάμε ψάρια που γνωρίζουμε και άλλα θαλάσσια είδη, τα οποία ζουν και βρίσκουν καταφύγιο στα υποθαλάσσια λιβάδια της Μεσογείου. Η ζωή στο νερό ωστόσο είναι επικίνδυνη. Η θαλάσσια ρύπανση και τα θαλάσσια απορρίμματα θέτουν σε κίνδυνο τον θαλάσσιο κόσμο και επηρεάζουν κατ’ επέκταση και την ανθρώπινη ζωή. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους και ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατεύσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα; Μια περιήγηση στις θαλασσινές εικόνες, που ζωγράφισε ο Βασίλης Θεοχαράκης παρουσιάζοντας τα ελληνικά νησιά μεταμορφωμένα σε φαντασιακές συνθέσεις με καθαρά χρώματα, θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας. Σχεδιασμός/υλοποίηση προγράμματος: Άννα Πλέσσα.

16:00 Σούπα με Σούμαν θεατρική παράσταση (3,5 ετών και άνω)
Η μικρή Κατερίνα θα χρειαστεί να μένει για λίγες μέρες στο σπίτι της, γιατί έχει πυρετό. Για συντροφιά της θα έχει τον αρκούδο της, τον Τέντυ, και τη μουσική του Σούμαν που της χάρισε ο πατέρας της.
Αυτές τις λιγοστές ημέρες ανάπαυσης, το δωμάτιό της γίνεται τόπος συνάντησης των σημαντικότερων προσώπων του περιβάλλοντός της· η μητέρα της, ο γιατρός, ο παππούς και η γιαγιά. Ο πατέρας, αν και παρών σε κάθε συζήτηση, δυστυχώς απουσιάζει. Όλες αυτές οι παρουσίες και απουσίες διαμορφώνουν με τον τρόπο τους τόσο το παιδί, όσο και τους μεγάλους. 
Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Σε αυτή την ιστορία κάθε θεατής, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να συναντήσει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του.
 

Ημερομηνία/Ώρα
10/12/2022 - 11/12/2022
10:00 - 18:00

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
Τηλ.
2103611206