"Δύο πορτρέτα, ένα κλικ": Εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο του επετειακού εικαστικού αφιερώματος «Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους» με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει ένα δημιουργικό εργαστήριο με θέμα το πορτρέτο, για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Το πρόσωπο του Νίκου Εγγονόπουλου γίνεται πορτρέτο από τον δάσκαλο του, Φώτη Κόντογλου και εκείνος «απαντά» εικαστικά με μια γελοιογραφία του εαυτού του. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της εικόνας δίνει το κίνητρο στα παιδιά να ανακαλύψουν τα κοινά στοιχεία αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στα δυο πορτρέτα, την απόδοση των χαρακτηριστικών ενός προσώπου και την τεχνοτροπία που αξιοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης σε διαφορετικές περιόδους της Τέχνης.

Στο εργαστήριο «Δύο πορτρέτα, ένα κλικ» τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δημιουργούν το δικό τους πορτρέτο με εναλλακτικούς τρόπους. Αξιοποιώντας τη φωτογραφία και την εκτύπωση ανακαλύπτουν τις αμέτρητες δυνατότητες που αυτά τα μέσα μπορούν να προσφέρουν. Έτσι, μέσα από την αποδόμηση του προσώπου δημιουργείται μια σύνθεση αλλιώτικη, με απόκοσμες μορφές και φωτεινά χρώματα και σχήματα.

Σχεδιασμός: Ιωάννα Κουτσούκη
Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη

Κυριακή 18/12 | 12.30-14.00
Έως 12 συμμετοχές
Διάρκεια: 90’
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Tηλ. 2107252895
Email: [email protected]