Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει το νέο του θεατρικό έργο, ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του ΚΠΙΣΝ -ένα αστείο (και μια σταλιά τρομαχτικό) έργο για παιδιά και όλη την οικογένεια, όπως λέει ο ίδιος- και η Σοφία Βγενοπούλου, αγαπημένη σκηνοθέτις παραστάσεων για παιδιά και εφήβους, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.   

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα καταφθάνει από το Παρίσι η διάσημη συγγραφέας Ουρανία Σελέστ για να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου της ανιψιού. Αυτή και η τεράστια βαλίτσα της. Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται. Μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξουν τόσα πολλά. Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: τι κουβαλάει επιτέλους στη μυστηριώδη εκείνη βαλίτσα;

Στον ρόλο της Ουρανίας Σελέστ, η Έλενα Τοπαλίδου. 

Από τις 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις, ως εξής:
Παρασκευή, 23/12
Κυριακή, 25/12
Τρίτη, 27/12
Τετάρτη, 28/12
Πέμπτη, 29/12
Παρασκευή, 30/12
Κυριακή, 01/01
Δευτέρα, 02/01
Τρίτη, 03/01
Τετάρτη, 04/01
Πέμπτη, 05/01
Παρασκευή, 06/01

Ώρα έναρξης: 18.30
Διάρκεια παράστασης: 70’
Προτείνεται για παιδιά 7 ετών και άνω 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:
Σοφία Βγενοπούλου
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Στίχοι Τραγουδιών: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Μπακογιάννη
Βοηθός Σκηνογράφου: Σταύρος Μπαλής
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μαρία Ντάρμου
Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Κορίνα Γκουγκουλή, Μάριος Κρητικόπουλος, Ιάσονας Στασινός, Έλενα Τοπαλίδου, Αμαλία Τσεκούρα, Δημοσθένης Φίλιππας
Μουσικός επί σκηνής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ, το νέο θεατρικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, κυκλοφορεί στις 22 Δεκεμβρίου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και στο SNFCC Store. Πρόκειται για τη νέα έκδοση του ΚΠΙΣΝ, σε σχεδιασμό και παραγωγή των εκδόσεων Το Ροδακιό.  

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας
Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: 
Έφη Ψαραδέλλη | 28, 29 Δεκεμβρίου & 3 Ιανουαρίου

Ακουστική Περιγραφή και Απτική Ξενάγηση
liminal | 28, 29 Δεκεμβρίου & 3 Ιανουαρίου

Αισθητηριακά Φιλική Παράσταση
TheHappyAct | 4 Ιανουαρίου

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€
Προπώληση εισιτηρίων

  • Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο ticketservices.gr
  • Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/ChristmasTales2022 και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνολικού ύψους €618 εκατομμυρίων ($750 εκατομμυρίων). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι: 
    • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά: 06.00-00.00
    • Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
    • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
  • Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.