"Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του Σκρουτζ" στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων

Photo credits: ticketservices.gr

Το "Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του Σκρουτζ" του Γιάννη Ρωμανού, βασισμένο στο βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς "Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία", μια παράσταση για παιδιά από 9 ετών και για όλη την οικογένεια, ανεβαίνει στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.

"Θα σας διηγηθώ μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Μια ιστορία που μοιάζει αλλόκοτη, αλλά δεν είναι. Είναι η ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ. Του τσιγγούνη Λονδρέζου, που το όνομα του έγινε συνώνυμο της σκληρής, απάνθρωπης συμπεριφοράς, ορισμένων ανθρώπων.

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο πριν πολλά πολλά χρόνια. Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Όλοι είναι χαρούμενοι. Όλοι χαμογελούν. Όλοι ετοιμάζονται για την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Όλοι, εκτός από τον Σκρουτζ. Αυτός είναι κατσούφης. Μετράει και ξαναμετράει τις λίρες του. Σιχαίνεται τους υπέροχους ψαλμούς των Χριστουγέννων. Μισεί τους πάντες και τα πάντα. Όμως μέσα του υπάρχει ο... άνθρωπος. Κάποτε υπήρξε και αυτός παιδί. Κάποτε δάκρυζε. Κάποτε αγάπησε. Κάποτε ήταν και αυτός άνθρωπος του καλού Θεού". 
Αυτό έρχονται να του θυμίσουν τα Τρία Πνεύματα, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο όνειρό του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Γιάννης Ρωμανός
Σκηνοθεσία οπτικο-ακουστικού περιβάλλοντος: Αλίκη Πήτερσον
Παίζουν (αλφαβητικά): Καίτη Βαρβαρέσου-Θεολογίτου, Στέφανος Βογιατζής, Γιώργος Δήμου, Μίρνα Μηλιώνη, Λεόντιος Πετμεζάς, Ράνια Πρεβεζά, Ξενοφών Χαντζής, Έφη Χαντζούλη
Κοστούμια: Vania Aleksandrova
Σκηνικά: Eventus
Ειδικές κατασκευές: Ιρίνα Μπόικο
Παραγωγή: Eventus


Παραστάσεις: 25 & 26 Δεκεμβρίου 2022, 01 & 08 Ιανουαρίου 2023
Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια: 90'
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, 5€ ατέλειες, ΑμεΑ, άνεργοι
Προπώληση: ticketservices.gr

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο
Τηλ.
2118009838