"Το θαύμα της αλλαγής!": Εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας περιμένει τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, για ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο "Το θαύμα της αλλαγής!", την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ένα αίνιγμα αναμένει την επίλυσή του. Μπαίνουμε στη χρονοκάψουλα και μεταφερόμαστε στην αρχαία πόλη των Συρακουσών, εκεί όπου μέσα στο σπίτι ενός αρχαίου Έλληνα εφευρέτη κρύβεται ένα θαύμα, τόσο τεχνολογικό όσο και ανθρώπινο. Οι κάτοικοι της πόλης περιμένουν απ’ έξω, χτυπούν την πόρτα μα δεν απαντά κανείς. Τα πρώτα συναισθήματα που κατακλύζουν το πλήθος είναι γεμάτα περιέργεια και λαχτάρα. Σ’ αυτό το ξεχωριστό σπίτι γεννιούνται οι απαρχές της τεχνολογίας και εμείς, ως μικροί εφευρέτες, αναλαμβάνουμε δράση για να ανακαλύψουμε το κρυμμένο μυστικό της γνώσης.

Ο Αρχιμήδης μάς παρακολουθεί με ένα βλέμμα γεμάτο ανυπομονησία. Ποιος θα καταφέρει να λύσει τον γρίφο; Συλλέγουμε στοιχεία, τεχνολογίες, γνώσεις και υλικά και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το θαύμα που αλλάζει τα πάντα!

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 8€
Διάρκεια εργαστηρίου: 60΄
Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.
Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2114110044 έως και μια ημέρα πριν.
Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
Τηλ. 2114110044