STEAMing Experiments: Πειράματα στον "Ατμό" των εξελίξεων από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα νέο εργαστήρι περιμένει τους μικρούς φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τίτλο STEAMing Experiments: Πειράματα στον "Ατμό" των εξελίξεων.

Ένα εργαστήρι γεμάτο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και ρομποτική θα καταπλήξει τους επίδοξους επιστήμονες, ηλικίας 5-10 ετών και θα τους οδηγήσει σε επιστημονικά μονοπάτια με πυξίδα την Τέχνη και οδηγό τις βασικές αρχές της STEAM εκπαίδευσης.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 11:00: Σαπούνι και χημεία
Πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σαπούνια με επιστημονικό τρόπο; Σε ποια θερμοκρασία δημιουργείται το σαπούνι; Σας περιμένουμε σε ένα ξεχωριστό εργαστήριο για να φτιάξουμε τα δικά μας μπισκοτένια και χρωματιστά σαπούνια..

Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11:00: Κατασκευάζουμε slime
Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι των παιδιών, γίνεται εργαλείο της επιστήμης κι εμείς μαθαίνουμε να το φτιάχνουμε. Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή για να φτιάξουμε το δικό μας slime με τα πιο απλά υλικά.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11:00: Καταπέλτες και δυνάμεις
Πώς συνδέονται οι δυνάμεις της Φυσικής με τις πιο αρχαίες μηχανές; Πώς από το μοχλό φτάσαμε στον καταπέλτη; Σας περιμένουμε σε αυτό το εργαστήριο για να κατασκευάσουμε τους δικούς μας καταπέλτες και να μάθουμε την ιστορία τους.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:00: Μαγνητικές διαδρομές 
Πώς γίνεται ένα φυσικό ορυκτό να αλλάξει την ιστορία της επιστήμης; Τη σχέση έχει η Μαγνησία με τις πυξίδες; Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε τα πάντα για τον μαγνητίτη και τη σύνδεση του με την ιστορία της επιστήμης. Πού ξέρετε; Ίσως φτιάξουμε και τη δική μας μαγνητική κατασκευή.

  • Κόστος συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Ιανουαρίου 40€)
  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες
  • Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
  • Διάρκεια 60 λεπτά
  • Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
  • Απαραίτητη η κράτηση θέσεων εδώ

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα
Τηλ. 2103250341
Email: [email protected]