"Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας" από την παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ

Η παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ παρουσιάζει το έργο «Ο Θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας», της Βάσιας Αργέντη, μια διαδραστική παράσταση με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που μας μεταφέρει στο 2124 και μας μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα από τα «ταξίδια» της Μαργαρίτας και της παρέας της, τα παιδιά γνωρίζουν τις παραδόσεις κάθε χώρας αλλά και τους μύθους κάθε λουλουδιού. Συμπάσχουν με την αγωνία των ηρώων και γίνονται άμεσοι βοηθοί για τη σωτηρία τους. Συνειδητοποιούν την αξία της ανακύκλωσης αλλά και τη σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας, την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα εργοστάσια και τα μέσα μεταφοράς, το φαινόμενο του «θερμοκηπίου» κ.α.  Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη σωτηρία του πλανήτη με θέληση και αγάπη, μέσα από χιούμορ, συγκινήσεις, προβληματισμούς και ενισχύουν την οικολογική τους συνείδηση.

Ένα έργο καρδιάς για το περιβάλλον και την υπέροχη φύση μας!

"Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας" από την παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ

Λίγα λόγια για το έργο:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2124. Η μικρή Μαργαρίτα ενημερώνεται ότι σε 24 ώρες θα καταστραφούν όλα τα λουλούδια. Αμέσως, αποφασίζει να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της. Με τη φίλη της την Τριανταφυλλιά, επισκέπτονται τον σοφό γέρο-Πλάτανο κι εκείνος τους εξηγεί τι πρέπει να κάνουν για να σωθεί όλη η λουλουδοοικογένειά τους. Σκοπός είναι να μαζέψουν όλα τα λουλούδια και να τα οδηγήσουν στον πλανήτη Ανθοχώρα, που με πολύ κόπο έχουν δημιουργήσει, για να σωθούν από την επικείμενη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι. 

Μπροστά στα μάτια της Μαργαρίτας, αλλά και των μικρών μας φίλων, ξετυλίγονται οι μύθοι των λουλουδιών, ταξιδεύοντας στη χώρα προέλευσής τους και μαθαίνοντας την ιστορία τους. Ιαπωνία, Αραβία, Ρωσία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που επισκέπτεται η λουλουδοπαρέα μας. Την παρέα συμπληρώνουν ο φωτεινός Ήλιος και ο κύριος Μπερδεψούρας, ένας αξιαγάπητος καλικάντζαρος που επικοινωνεί μοναδικά με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές.

"Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας" από την παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ

Συντελεστές :

Κείμενο: Βάσια Αργέντη
Σκηνοθεσία: Μαρουσώ Γεωργοπούλου
Μουσική:  Ανδρέας Καρανίκας
Χορογραφίες: Νικόλας Μαρκάκης
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Φωτογραφίες: Χάρης Εργατίδης
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης    

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: 

Γιώτα Βόκαλη, Αριστείδης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Νίκη Φραγκέλλη

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων 
Κάθε Κυριακή στις 3:00 και καθημερινά Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Τιμές εισιτηρίων 
Τιμή:
12€ στο ταμείο και μέσω viva.

Θέατρο ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα