"Τα Μυστικά Ταξίδια της Νεροσταγόνας" παρουσιάζονται από τις Μορφές Έκφρασης

Η κοινωνία του βυθού είναι ανάστατη και τα τηλέφωνα στο γραφείο του ντετέκτιβ Ψάξεβρεστους χτυπάνε ακατάπαυστα. Όλοι αναρωτιούνται «πού είναι η κυρία Νεροσταγόνα;». Εδώ και τρεις μέρες έχει εξαφανιστεί! Οι φίλοι της ανησυχούν και ο δαιμόνιος ντετέκτιβ πρέπει να τη βρει! Ακολουθώντας ένα-ένα τα στοιχεία,  ανακρίνει τους κατοίκους του βυθού και ανακαλύπτει ότι όλα ξεκίνησαν μια μέρα μετά το Χορό των Μεδουσών… Μαζί της οι φίλες της Δρόσω και Σταλίτσα θα ζήσουν μια φοβερή περιπέτεια και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν κρυφό το μυστικό τους ταξίδι. Θα καταφέρει ο δαιμόνιος ντετέκτιβ να τις ανακαλύψει;

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών, που με ζωντανή μουσική επί σκηνής, με τραγούδι και χορό, συμμετέχουν στην αναζήτηση της κυρίας Νεροσταγόνας, της Δροσούλας και στης Σταλίτσας, σε μια μαγική θεατρική εμπειρία.

Περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση και μάθηση
Μια παράσταση για τον κύκλο του νερού, που εξελίσσεται στο βυθό, τα σύννεφα, τη γη και το ποτάμι. Μέσα από την ιστορία των τριών φίλων, τα παιδιά θα κατανοήσουν τις έννοιες της εξάτμισης και της συμπύκνωσης, τη σημασία της βροχής για τη φύση, αλλά και τη σημασία του νερού στη ζωή μας. “Γιατί το νερό ανήκει σε όλους! Ποιος, αλήθεια, μπορεί να πουλήσει τα σύννεφα, τη βροχή, τα ποτάμια;”

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί. Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος, Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης
Κατασκευή σκηνικών: Archlabyrinth
Παίζουν: Αλίκη Ζωγράφου, Δημήτρης Σκούρτης, Ελένη Σφετσιώρη, Ιωάννα Φρουδαράκη

Ημέρες & ώρες παραστάσεων στο θέατρο Μορφές Έκφρασης
Σάββατο 8, 22, 29 Απριλίου 2023 στις 18:00

Ημέρες & ώρες παραστάσεων στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους
Σάββατο 6, 13, 27 Μαΐου 2023 στις 18:30
Σάββατο 3, 10, 17, 24 Ιουνίου 2023 στις 18:30

Εισιτήρια: από 8€
Προπώληση: ticketservices.gr