"Οι Άθλιοι", μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το έργο «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό. Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μετά την τεράστια επιτυχία «Όλιβερ Τουίστ» του Καρόλου Ντίκενς, υπογράφει τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του δημοφιλούς μυθιστορήματος του 19ου αιώνα «Οι Άθλιοι», με ένα θίασο 22 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών επί σκηνής, σε μια υπερπαραγωγή για μικρούς και μεγάλους.

Υπάρχουν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που ο χρόνος δεν μπορεί να φθείρει, ούτε να αλλοιώσει την αξία τους και τα οποία αποτελούν πρότυπο ζωής για τον άνθρωπο. Ένα τέτοιο έργο είναι «Οι Άθλιοι». Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Όπως γράφει στις σελίδες του: «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μη ζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής».

Το κλασικό και διαχρονικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου «Οι Άθλιοι», πηγή έμπνευσης πολλών κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών, ανεβαίνει ξανά στην ελληνική θεατρική σκηνή με τη νέα σκηνοθετική ματιά της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλές εκδόσεις σε διασκευές, ειδικά επιμελημένες για παιδιά. Η Μαρία Φιλίππου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Μελίνα Μάσχα τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική και τα live τραγούδια σε στίχους Μαγδαληνής Παλιούρα και η Χριστίνα Φωτεινάκη τις χορογραφίες.

Τον Γιάννη Αγιάννη ενσαρκώνει ο Ιβάν Σβιτάιλο και τον Ιαβέρη ο Μιχάλης Μαρκάτης. Σε κεντρικούς ρόλους του έργου συναντάμε τους ηθοποιούς: Τάσο Χαλκιά, Βασιλική Ανδρίτσου, Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστη Τρίκα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα και Ειρήνη Αγγελοπούλου.
Μαζί τους οι ηθοποιοί, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ελίνα Γιαννάκη, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Στεφανία Δράκου, Νικόλας Καλιδώνης, Στέφανος Καλτσής, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ρίνο Τζάνι, Τζούλι Τσόλκα, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Γιάννης Φιλίππου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του έργου: Ο Βίκτορ Ουγκό γεννήθηκε το 1802 στην Μπεζανσόν της Γαλλίας. Ήδη από δεκατριών ετών είχε συνειδητοποιήσει τη λογοτεχνική του κλίση, έτσι η επιτυχία και η φήμη δεν άργησαν να έρθουν. Ο Βίκτορ Ουγκό υπήρξε ο σπουδαιότερος Γάλλος συγγραφέας και ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του γαλλικού ρομαντισμού. Ασχολήθηκε με την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη δραματουργία, τα εικαστικά και την πολιτική, ενώ παράλληλα υπήρξε ένας από τους πιο τολμηρούς ακτιβιστές της εποχής του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε το μυθιστόρημα «Οι Άθλιοι» (Les Miserables) το 1862 έπειτα από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια.

  • Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 14:30 & Κυριακή στις 11:30
  • Εισιτήρια: από 10,50€
  • Προπώληση: more.com

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 2122540300