unnamed 2026 03 31t172705.297

«Καλημέρα»: Βιβλιοπαρουσίαση παιδικού βιβλίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

5 Απριλίου 2026
5 Απριλίου 2026
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Like it? Share it !

Οι Εκδόσεις Φυλάτος και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλούν την Κυριακή 5 Απριλίου 2026, στις 12:00 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» του Δημήτριου Χαριζάνη, σε μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα όρια μιας συνηθισμένης βιβλιοπαρουσίασης και να μετατρέψει το βιβλίο σε ζωντανή εμπειρία για παιδιά και ενήλικες.

Το «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» είναι ένα βιβλίο που αντλεί τη δύναμή του από τα μικρά, καθημερινά πράγματα: τις πρωινές συνήθειες, τη συνεργασία, τη συνύπαρξη, τη σημασία της κάθε μικρής συμβολής και τη δυνατότητα που έχει μια απλή στιγμή να αποκτήσει βαθύτερο νόημα. Μέσα από τον κόσμο του βιβλίου, οι αναγνώστες καλούνται να δουν αλλιώς ό,τι συχνά θεωρούμε αυτονόητο: τη ρουτίνα, την οικογενειακή ζωή, τις μικρές χειρονομίες, την παρουσία του άλλου, τη συναισθηματική σύνδεση που μπορεί να γεννηθεί μέσα από την απλότητα.

unnamed 2026 03 31t172826.343

Η εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα ανοιχτό, συμμετοχικό και βιωματικό. Δεν πρόκειται μόνο για μια παρουσίαση γύρω από το βιβλίο, αλλά για μια συνάντηση με τον δημιουργό, τους συνεργάτες του βιβλίου και το κοινό, με στόχο να φωτιστούν οι ιδέες, τα συναισθήματα και οι διαδρομές που γέννησαν αυτό το έργο. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένας ζωντανός χώρος επαφής, στον οποίο η λογοτεχνία, η παιδική εμπειρία, η εικόνα και η μετάφραση θα συνδεθούν σε ένα κοινό πεδίο διαλόγου.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν η Βασιλική Ιωαννίδου, μεταφράστρια του βιβλίου, η Σόφη Βίνη, γραφίστρια, και ο Δημήτριος Χαριζάνης, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Βαλεντίνα Σωκράτους από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Μέσα από τη συζήτηση θα αναδειχθούν όχι μόνο η ταυτότητα και τα θέματα του βιβλίου, αλλά και η διαδρομή της δημιουργίας του, ο τρόπος με τον οποίο μεταμορφώθηκε σε εκδοτικό έργο, καθώς και η παιδαγωγική και συναισθηματική δυναμική του.

Ιδιαίτερη θέση στην εκδήλωση θα έχουν οι βιωματικές δράσεις για παιδιά, οι οποίες θα πλαισιώσουν την παρουσίαση και θα δώσουν στους μικρούς παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το βιβλίο όχι μόνο ως ακροατές, αλλά ως ενεργοί συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους του βιβλίου, φίλους της παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που αναζητά δράσεις με περιεχόμενο, ουσία και αληθινή επαφή με το κοινό. Είναι μια πρόσκληση σε μια κοινή εμπειρία όπου το βιβλίο γίνεται αφορμή για σκέψη, συγκίνηση, διάλογο και δημιουργική συμμετοχή.

Σας περιμένουμε σε μια ξεχωριστή συνάντηση με το βιβλίο, τη δημιουργία και τη ζωντανή εμπειρία της συμμετοχής.

 

 

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

 

 

 

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

25510 36663
14ης Μαΐου 63, τ.κ. 68131,Αλεξανδρούπολη

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Διαβάστε επίσης

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ