Εξετάσεις: Δεύτερη εβδομάδα για τις Πανελλήνιες - Αρχίζουν οι εξετάσεις στα γυμνάσια

Photo credits: freepik.com 
Ξεκινάει σήμερα η δεύτερη εβδομάδα διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ να εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού και Ειδικότητας, αντίστοιχα. Παράλληλα, σήμερα αρχίζουν και οι εξετάσεις των γυμνασίων.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τους υποψηφίους των ΓΕΛ, αύριο, Τρίτη 4 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, από σήμερα έως και τις 17 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας. Ειδικότερα, σήμερα, εξετάζονται στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Αρχίζουν οι εξετάσεις στα γυμνάσια

Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, αρχίζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια της επικράτειας, οι οποίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου.