Γιατί είναι σημαντικό να περνάει κοινό, ποιοτικό χρόνο η οικογένεια

Η πολυάσχολη καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, στερεί πολλές φορές από μία οικογένεια τον απαραίτητο κοινό, ποιοτικό χρόνο που καλό είναι να περνάνε μεταξύ τους τα μέλη της. Ποιοτικός χρόνος σημαίνει να είσαι 100% παρών στη στιγμή με τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Γιατί, όμως, είναι σημαντικός αυτός ο κοινός χρόνος;

Διότι μέσα από το χρόνο που περνούν τα παιδιά με τους γονείς τους, μιλούν για τα γεγονότα της ημέρας, αλληλεπιδρούν, παίζουν, μαθαίνουν έννοιες όπως η αγάπη, η φροντίδα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η εκτίμηση και η ενσυναίσθηση, τη σημασία που έχει η οικογένεια και τις αξίες της, να συζητούν και να επιλύουν προβλήματα.

Ο κοινός χρόνος της οικογένειας οικοδομεί στα παιδιά την αίσθηση ότι αξίζουν εσωτερικεύοντας όλες τις θετικές οικογενειακές αξίες. Επίσης, ικανοποιεί την ανάγκη τους να ανήκουν. Έρευνες δείχνουν πως ο λόγος για τον οποίο πολλά παιδιά αποφασίζουν να ενταχθούν σε συμμορίες είναι επειδή τους καλωσορίζουν ως κομμάτι μιας οικογένειας.
Γιατί είναι σημαντικό να περνάει κοινό, ποιοτικό χρόνο η οικογένεια
Τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν και ότι έχουν κάποιον στον οποίον μπορούν να μιλήσουν και να τον εμπιστευθούν. Θέλουν να αισθάνονται την αγάπη και την ασφάλεια που τους προσφέρει το οικογενειακό περιβάλλον.

Ο κοινός χρόνος με τους γονείς εξασφαλίζει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους και συμβάλει στο να αναπτύξουν τα παιδιά αυτοεκτίμηση. Ένα συγκεκριμένο γεγονός για το οποίο όλη η οικογένεια ανυπομονεί και μπορεί να απολαύσει μαζί, είναι ένας τρόπος για να περάσετε αυτόν τον κοινό, ποιοτικό χρόνο.

Όταν η οικογένεια περνάει χρόνο μαζί γίνεται ισχυρότερη και παραμένει ενωμένη τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Μην παραλείπετε να περνάτε ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά σας και να τους προσφέρετε όλα αυτά τα πολύτιμα που μόνο η οικογένεια μπορεί να τους δώσει.