Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό

Η κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό σε συνδυασμό με την καραντίνα και τον περιορισμό των μετακινήσεων, προκαλούν στους περισσότερους από εμάς ανησυχία, αβεβαιότητα, άγχος, φόβο.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου έθεσαν σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, προσφέροντας ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας, σε όσους έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα αυτοπεριορισμού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση του λεγόμενου ψυχολογικού αβοήθητου. Κατάσταση που προκαλεί ένταση, απογοήτευση και σειρά άλλων αρνητικών συναισθημάτων, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν με γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης. Σε αυτό το κλίμα, με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι διαθέσιμες:
1. Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας.
2. Ανοικτές γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού αβοήθητου των συμπολιτών μας.
Τόσο η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, όσο και οι ανοικτές γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό να μιλήσουν, να στηριχτούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.
Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό - ώρες λειτουργίας:
Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας
Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλ. 210 7297957 /10.00 - 16.00
Σάββατο και Κυριακή στο τηλ. 210 7289240 / 10.00 - 16.00
Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής, Μαρίνα Οικονόμου και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών, Γιάννης Ζέρβας.
Γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης
Οι παρακάτω γραμμές μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, 9.00 - 19.00  Μπορείτε να καλέσετε μέσα από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Skype τις παρακάτω γραμμές βοήθειας:

  • Γραμμή βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)
  • Γραμμή βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)
  • Γραμμή βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)
  • Γραμμή βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)
  • Γραμμή βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής, Ψυχίατρος Δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα, Ψυχολόγος Δρ. Θεοδώρα Σκαλή.