Η άνοιξη μας υποδέχεται με γιορτές βιβλίου, παιχνίδια και διαδραστικά ταξίδια

“Déjà Vu» με τα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας στην Τεχνόπολη! 

Playmobil, Lego, παλιές κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Subbuteo, αυτοκινητάκια με πεντάλ λούτρινα ζώα, αυτοκόλλητα είναι μόνο κάποια από τα εκθέματα αυτού του πρωτότυπου bazaar από άλλες εποχές!
Από τις 12 έως τις 14 Απριλίου θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να θυμηθούμε, αγγίξουμε, παίξουμε, αγοράσουμε παιχνίδια από τα παλιά που «ξαναζωντανεύουν» σε εξειδικευμένα περίπτερα- καταστήματα στην Τεχνόπολη για να μας προσφέρουν όχι μόνο συγκίνηση, αλλά και τα πρώτα συναισθήματα ανεμελιάς που νιώσαμε, όταν πρωτοπαίξαμε σαν μικροί εξερευνητές στο παιδικό μας δωμάτιο!
Διαγωνισμοί, εκπλήξεις, δώρα αλλά και cosplayers (σ.σ. άνθρωποι που ντύνονται σαν τους αγαπημένους χαρακτήρες από κόμικς, anime, manga, βιντεοπαιχνίδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές) αποτελούν τα πετυχημένα συστατικά ενός vintage παιδότοπου που για 6η φορά συνολικά και 4η φορά στην Τεχνόπολη, σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για μικρούς και μεγάλους θα επιτρέψει σε κάθε νοσταλγό να… επιστρέψει στα παιδικά του χρόνια!

Info 

Πότε: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 12/13/14 Απριλίου 2019, 11.00 - 23.00

Που: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Κόστος: 5 ευρώ για όλο το τριήμερα, έως 6 ετών, δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2130109300

Ηλικίες: Παιδιά 13 - 17 ετών

 Ένα διαδραστικό ταξίδι στην παλιά Αθήνα!

Από την ταράτσα του κτηρίου του Ιδρύματος Θεοχαράκη, τα παιδιά ανακαλύπτουν την πολεοδομική εξέλιξη της Αθήνας, που από μία μικρή κωμόπολη των Βαλκανίων (όταν προκηρύχθηκε πρωτεύουσα το 1834)  εξελίχθηκε και πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, περνώντας από μια δύσκολη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορικά μετάβαση - ίσως και μετάλλαξη, αν κρίνουμε από τη διαφορετικότητα των κτηρίων του τότε και του σήμερα!
Οι συμμετέχοντες, παιδιά όλων των ηλικιών, έχουν ως αφετηρία την ιστορία διαφόρων κτηρίων, καθώς και τις διάφορες πολεοδομικές προτάσεις που έγιναν κατά καιρούς, σε μια άκρως διασκεδαστική, βιωματική και διαδραστική περιήγηση. 
Πώς επιλέχθηκε η τοποθεσία των Ανακτόρων, πώς ξεκίνησαν να χτίζονται και να μεταμορφώνονται γνωστά νεοκλασικά κτήρια-ορόσημο, όπως το Μέγαρο Δημητρίου, του Θεόφιλου Χάνσεν στη θέση του κτιρίου της Μεγάλης Βρετανίας, ή ακόμα πώς ήταν η πλατεία Συντάγματος τα πρώτα χρόνια και πώς διαμορφώθηκε εξαρχής ο Εθνικός Κήπος (που φυτεύτηκε και σχεδιάστηκε με την αποκλειστική επιμέλεια της Αμαλίας, ως προσωπικός της κήπος).
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες (Βασιλιάς, Πολεοδόμοι, Αρχιτέκτονες, Σχεδιασμός κήπου, Βασίλισσα) και ανακαλύπτουν πτυχές και ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν αρχιτεκτονικά το κέντρο της Αθήνας, ενώ παρακολουθούν την περιήγηση σύμφωνα με τους ρόλους τους. 

Σταθμός 1: Ταράτσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη 
Σταθμός 2: Αρχή περιπάτου – Πλατεία Συντάγματος 
Σταθμός 3: Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και κτήριο της Βουλής 
Σταθμός 4: Τέλος περιπάτου – Εθνικός κήπος 
Σταθμός 5: Αίθουσα Ιδρύματος Θεοχαράκη 

Info 

Πότε: Κυριακή 14 Απριλίου, στις 12.00

Που: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Κόστος: 15€ 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103611206

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 2103611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά

Ηλικίες: Παιδιά 9 - 18 ετών

«Σκάβω στο χώμα, φτιάχνω λαμπάδες, ακούω παραμύθια, ζωγραφίζω εικόνες…»

Κάποια από όλα τα παραπάνω θα γίνουν το κέντρο του ενδιαφέροντος για εσάς και τα παιδιά σας το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Κάπως έτσι, σκέφτηκε και φέτος η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με την ομάδα παιδαγωγών Hello Kids να υποδεχτεί την Άνοιξη με όμορφες δραστηριότητες, ανοιξιάτικες κατασκευές, δρώμενα και παρουσιάσεις βιβλίων, με συγγραφείς και ηθοποιούς που μας αφηγούνται τις ιστορίες τους και γινόμαστε όλοι μια όμορφη παρέα. 
Παράλληλα,  στηρίζουν το έργο της «Αγκαλιάς» (Σύλλογος προστασίας του αγέννητου παιδιού) που με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται ηθικά και υλικά στις γυναίκες που θα γίνουν μητέρες, προσφέροντας προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό. 
Το πρόγραμμα των 2 ημερών περιλαμβάνει, εκθέσεις παιδικού βιβλίου, θεατρικά παιχνίδια & παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, εκπαιδευτικά παιχνίδια προσομοίωσης («Γίνομαι Αρχαιολόγος για μία ημέρα»), εργαστήρια πασχαλινών κατασκευών (λαμπάδες, αυγά, art de la table), ζωγραφιές και χειροτεχνίες.
Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων

Info 

Πότε: Σάββατο & Κυριακή 13 & 14 Απριλίου 2019, 12.00 - 20.00

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, Αθήνα

Κόστος: Δωρεάν - Για τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια πληρώνετε μόνο τα υλικά που θα επιλέξετε

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2106828809

Ηλικίες: Παιδιά 4+ ετών