Η απαραίτητη προστασία από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία να βρεθούν στις παραλίες. Ο ήλιος και η θάλασσα έχουν αναζωογονητική δράση, προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, και βέβαια, είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού. Η έκθεση στον ήλιο βελτιώνει τη διάθεσή μας και είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της βιταμίνης D, ωστόσο, όταν είναι παρατεταμένη και γίνεται χωρίς προστασία, μπορεί να έχει συνέπειες στην υγεία μας, κυρίως των παιδιών, για αυτό θα πρέπει να γίνεται σωστά και με προσοχή. 

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες έκθεσης στον ήλιο; 

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη, ωστόσο οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγουμε τις ώρες μεταξύ 11:00 - 16:00. Στην πράξη, όμως, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά στις καλοκαιρινές διακοπές μας.   

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά; 

Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στη σκιά όσο γίνετε περισσότερο, όμως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι τα μπλουζάκια και μαγιό που προσφέρουν αντηλιακή προστασία UPF50+. Όσο για τα σημεία του σώματος που μένουν ακάλυπτα, απαιτείται η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF30 και άνω

Τι είναι η προστασία UPF50+ στα υφάσματα;

Για να έχει ένα ύφασμα UPF50+ θα πρέπει να περάσει από ειδική επεξεργασία με συστατικά που αναστέλλουν την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της κατασκευής του. Για να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση τα προϊόντα αυτά, δηλαδή ότι προσφέρουν «τέλεια προστασία» καθώς μπλοκάρουν το 97,5% της υπεριώδους ακτινοβολίας, περνούν από αυστηρότατους και διεξοδικούς ελέγχους. Φυσικά, όλα τα υφάσματα προσφέρουν κάποιου είδους προστασίας από τον ήλιο σε διαφορετικό βαθμό. Τα περισσότερα βαμβακερά και συνθετικά υφάσματα μπλοκάρουν τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου (UVR) κατά 50%, ενώ όταν το ύφασμα βραχεί η προστασία του μειώνεται στο μισό, δηλαδή 25%. Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα απλά και αντηλιακά μπλουζάκια (λύκρα). Επιπλέον, τα αντηλιακά μπλουζάκια στεγνώνουν πιο γρήγορα και κρατάνε τα παιδιά πιο ζεστά όταν βραχούν.

Yoli & Minimum

Tips για τις μαμάδες και τις ώρες στην παραλία:

  • Τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι εφαρμόζονται πιο εύκολα, ακόμα και αν… κυνηγάτε τα παιδιά
  • Αν μένετε πολλές ώρες στην παραλία, θα χρειαστείτε δύο αντηλιακά μπλουζάκια για κάθε παιδάκι. Τα παιδιά θα μπουν και θα βγουν αρκετές φορές στη θάλασσα, οπότε καλό είναι να έχετε και ένα στεγνό μαζί σας. Φορέστε τα μπλουζάκια στα παιδιά την ώρα που παίζουν στην άμμο και είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον ήλιο.
  • Αν πάτε από το πρωί στη θάλασσα, φορέστε στα παιδιά τα μπλουζάκια τους. Όσο περνάει η ώρα, καθίστε όλοι μαζί κάτω από την ομπρέλα ή κάτω από ένα αρμυρίκι, διαβάζοντας, παίζοντας ή ακόμη και απολαμβάνοντας ένα μεσημεριανό ύπνο. Σύντομες βουτιές φυσικά και επιτρέπονται.
  • Δώστε πολύ νερό στα παιδιά σας.
  • Μην εκθέτετε τα παιδιά στον ήλιο από την πρώτη φορά στην παραλία. Κάντε το σιγά σιγά και προοδευτικά.
  • Επιλέξτε κατάλληλα αντηλιακά ειδικά σχεδιασμένα για το παιδικό δέρμα με δείκτη ηλιακής προστασίας (UPF) υψηλότερο από 25+. 
  • Εφαρμόζετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες επαρκή ποσότητα αντηλιακού χωρίς να ξεχνάτε τις περιοχές των αυτιών, τον αυχένα, τα χεράκια και τα ποδαράκια τους.
  • Προστατεύστε τα παιδιά σας φορώντας τους ειδικά αντηλιακά ρούχα, μαγιό και καπέλα με UPF και χωρίς χημικά πρόσθετα.

Yoli & Minimum

Το CityKidsGuide σας προτείνει τα ποιοτικά αντηλιακά μπλουζάκια και μαγιό  «Yoli and minimum» που απευθύνονται σε κορίτσια 2 – 10 ετών.

Το brand Yoli and minimum (www.yoliandminimum.com) προέκυψε από το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι και την ανάγκη για ποιοτικά μαγιό και αντηλιακά μπλουζάκια, που θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στα παιδιά και είναι εμπνευσμένα από τα κυκλαδίτικα χρώματα και τις όμορφες παραλίες της χώρας μας. Τα μαγιό είναι φτιαγμένα από ιταλικά υφάσματα υψηλών προδιαγραφών, παρέχουν προστασία UPF50+ από τον ήλιο, έχουν σωστή εφαρμογή, παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες και χαρούμενα χρώματα. Είναι όλα κατασκευασμένα με πολύ αγάπη στην Ελλάδα και με άριστη ποιότητα, ώστε να αντέχουν στο χρόνο.

Για τις αγορές σας online μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.yoliandminimum.com.

Email: [email protected]

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6948756666

Facebook: @yoliandminimum

Instagram: @yoli_and_minimum

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ