Η μικρή Νίκη ενημερώνει τα παιδιά για τον κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης

Το "μυστικό της Νίκης" είναι μία ιστορία κινουμένων σχεδίων για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που ενημερώνει τα μικρά παιδιά για το πώς πρέπει να αντιδράσουν όταν κάποιος θέλει να τα αγγίξει στο εσώρουχο και συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια "Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Η Νίκη είναι ένα μικρό κοριτσάκι που δέχεται επίσκεψη από έναν κύριο, ένα νέο "φίλο", που της προσφέρει δώρα, τη βοηθά να διαβάσει και παίζει μαζί της. Στο τέλος, όμως, φαίνεται να μην έχει και τόσο φιλικές διαθέσεις, αφού της ζητάει να παίξουν το παιχνίδι των αγγιγμάτων και να το κρατήσουν μυστικό. Η μικρή Νίκη, γνωρίζοντας τον "κανόνα του εσωρούχου" αντιδρά έντονα, τρέποντάς τον σε φυγή. Στο μεταξύ την επισκέπτεται μια νεράιδα, στην οποία αφηγείται ό,τι έχει συμβεί, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να μιλάνε για τέτοια περιστατικά.

Η ιστορία της μικρής Νίκης έχει σκοπό να δείξει στα παιδιά ότι υπάρχουν κάποια "μυστικά" που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα και δεν πρέπει να τα κρατάμε, όσο "φίλος" μας κι αν είναι αυτός που μας το ζητάει. Τέλος, τους εξηγεί ότι σε περίπτωση που αισθανθούν άβολα πρέπει αμέσως να αντιδράσουν και να το πουν σε κάποιον μεγαλύτερο, όπως ακριβώς έκανε η Νίκη.