Ιδέες για χειροποίητα δωράκια και δραστηριότητες για τη Γιορτή της Μητέρας

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες, καθώς τιμά τη μητρότητα και αποτελεί μία ευκαιρία για να πούμε «σ' αγαπώ» και «ευχαριστώ» στη δική μας μαμά, για όλα όσα απλόχερα μας χαρίζει.

Η ημέρα αυτή τιμά κάθε μητέρα, αυτόν τον τόσο ξεχωριστό άνθρωπο για καθέναν από εμάς, που μας δείχνει την άνευ όρων αγάπη της, αποτελεί το στήριγμά μας, έχει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά και μία γλυκιά κουβέντα για εμάς.

Μια αγκαλιά κι ένα φιλί είναι αρκετά για να της ευχηθούμε «χρόνια πολλά», αλλά αν συνοδεύονται και από ένα δωράκι που θα έχουμε ετοιμάσει εμείς με αγάπη, θα της δώσει σίγουρα μεγαλύτερη χαρά. Μαζί με μια ζεστή αγκαλιά, λοιπόν, χάρισε στη μαμά σου ένα ξεχωριστό χειροποίητο δώρο, για να εκφράσεις την αγάπη σου σε εκείνη.
Ιδέες για χειροποίητα δωράκια και δραστηριότητες για τη Γιορτή της Μητέρας

Ιδέες για χειροποίητα δωράκια

 • Κόψε σε σχήμα καρδιάς ένα κομμάτι λευκό χαρτόνι, το οποίο θα ζωγραφίσεις με διαφορετικά χρώματα και θα γράψεις μηνύματα αγάπης προς την μαμά!
 • Δημιούργησε ένα κολάζ με φωτογραφίες που έχετε μαζί με τη μαμά. Μπορείς να κολλήσεις τις φωτογραφίες σε χαρτόνι, σε καμβά ή σε πίνακα από φελλό.  
 • Φτιάξτε το κουτί της αγάπης! Μεταμόρφωσε ένα απλό χάρτινο ή ξύλινο κουτί, ντύνοντάς το με διάφορα χαρτιά περιτυλίγματος ή με ύφασμα, που θα στερεώσεις με κόλλα. Μπορείς να το διακοσμήσεις με λουλούδια, κουμπιά, κοχυλάκια ή ό,τι άλλο σκεφτείς. Μέσα στο κουτί κρύψε ένα χειρόγραφο σημείωμα με λόγια αγάπης για τη μαμά!
 • Χρησιμοποίησε ένα απλό πήλινο κεσεδάκι από γιαούρτι, στο οποίο, αφού βάλεις λίγη κόλλα χειροτεχνίας, θα κολλήσεις γύρω γύρω σπάγκο. Μέσα θα τοποθετήσεις πετρούλες και ένα όμορφο αερόφυτο. Τα αερόφυτα είναι φυτά εσωτερικού χώρου, που αναπτύσσονται καθώς αγκιστρώνονται με τις υποτυπώδεις ρίζες τους σε δέντρα ή βράχους, αντί για το χώμα.

Μπορείς, επίσης, να πραγματοποιήσεις μία σειρά από δραστηριότητες μαζί με τη μαμά σου, απολαμβάνοντας ο ένας τη συντροφιά του άλλου αυτή την ξεχωριστή μέρα.

 • Κάνετε μία μεγάλη βόλτα μαζί, με τα πόδια ή με τα ποδήλατα, ακολουθώντας την αγαπημένη διαδρομή της μητέρας.
 • Μαγειρέψτε μαζί ένα απλό γλυκό! Μπορείτε να φτιάξετε μπάρες με βρώμη ή γλυκιά πίτσα, ή κάτι άλλο που θα βρείτε μαζί.
 • Θυμηθείτε μια αστεία στιγμή που έχετε ζήσει μαζί και ανταλλάξτε αναμνήσεις! Τι σας έκανε να γελάσετε; Ποιοι άλλοι ήταν μπροστά;
 • Επισκεφθείτε με τη μαμά σας το αγαπημένο της μουσείο.
 • Φυτέψτε μαζί ένα καινούριο λουλούδι σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι ή στην αυλή. Θα είναι το "δικό σας" λουλούδι και θα αναλάβεις να το φροντίζεις εσύ.
 • Γράψε ένα ποίημα για τη μαμά σου! Πρέπει να περιέχει τις λέξεις μαμά, αισθάνομαι, όμορφα/ος/η/ο, οικογένεια και άλλες λέξεις που θα σκεφτείς.
 • Φτιάξε ένα βίντεο-έκπληξη για τη μαμά σου, στο οποίο θα της εύχεσαι για τη γιορτή της μητέρας. Τι αγαπάς περισσότερο σε αυτή; Για ποιο πράγμα θα ήθελες να την ευχαριστήσεις;