Ίδρυμα Takis: Νέες ψηφιακές εκπαιδευτικές δράσεις για τον μήνα Απρίλιο!

Photo: takisfoundation.org

Τo Ίδρυμα Takis παρουσιάζει το δεύτερο video με τα πρώτα έργα του Takis, ένα ευφάνταστο εκπαιδευτικό προγράμμα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού, με μουσικοκινητική δράση, δωρεάν μουσικό ψηφιακό υλικό και πολλές ομαδικές ιδέες εικαστικής έκφρασης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

To Ίδρυμα και τα πρώιμα έργα του Takis | Προτομές (1946-1954)

Περιηγούμαστε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς μουσειακούς χώρους του Ιδρύματος και γνωρίζουμε τον νεαρό καλλιτέχνη Παναγιώτη Βασιλάκη (Takis) μέσα από τις πρώτες του δημιουργίες, τις γύψινες προτομές.
Art & Craft: Προτομή από ζυμάρι.

“Takis – Παρίσι & Τα πρώτα γλυπτά από σίδερο | «Οιδίποδας & Αντιγόνη» (1954) Νηπιαγωγείο & Α΄Δημοτικού”

Ο Takis τα πρώτα χρόνια στο Παρίσι, στο μικρό ατελιέ του στο Montparnasse, πειραματίζεται με διάφορα υλικά της γλυπτικής και καταλήγει πως το υλικό που τον εκφράζει είναι ο σίδηρος. Επηρεασμένος από τα κείμενα των Αρχαίων Ελλήνων τραγικών δημιουργεί τον «Οιδίποδα & την Αντιγόνη», 1954.

Με σύμμαχο την φαντασία, με βιωματικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες οι μικροί μαθητές ωθούνται να παίξουν με μαθηματικές έννοιες που καταλλήγουν σε art installation και καλούνται να κατασκευάσουν το δίκο τους “σιδερένιο” γλυπτό!

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.

Για όποιον γονέα επιθυμεί, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά του ιδρύματος στο σπίτι για περαιτέρω γνώση, παιχνίδι και δημιουργία!

‘Εως 30 Απριλίου 2021
Διαδικτυακή Παρακολούθηση
Κόστος:
Δωρεάν
Ηλικίες: 4 – 6 ετών