Ηλεκτρονικό βιβλίο: μία υπέροχη, δωρεάν σπιτική δραστηριότητα για τα παιδιά

Τα βιβλία αφηγούνται ιστορίες που δίνουν το έναυσμα στα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να τον βελτιώσουν, ενώ συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ωρίμανση της σκέψης τους.

Καθώς στη μέχρι πρότινος καθημερινότητά μας, ο χρόνος των παιδιών μοιραζόταν ανάμεσα σε μαθήματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και χρονοβόρες μετακινήσεις, με την τηλεόραση και το τάμπλετ να διεκδικούν τον ελεύθερο χρόνο τους, τώρα έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε ένα διαφορετικό παράθυρο στον κόσμο τους. Tο ηλεκτρονικό βιβλίο, ειδικά αυτή την εποχή, είναι μία υπέροχη σπιτική δραστηριότητα για τα παιδιά.

Το διαδίκτυο παρέχει μια πλειάδα δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε είτε στον υπολογιστή, είτε στο τάμπλετ. Εμείς συλλέξαμε μερικές ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όπου σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει.

Ηλεκτρονικές παιδικές βιβλιοθήκες

Ανοικτή Βιβλιοθήκη
Εξηγήστε στα παιδιά τι είναι ο κορωνοϊός μέσα από οκτώ παιδικά παραμύθια που γράφτηκαν ειδικά για τον ιό που μας έχει βάλει σε καραντίνα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη. 
ηλεκτρονικό βιβλίο μία υπέροχη σπιτική δραστηριότητα για τα παιδιά.

Μικρός αναγνώστης
Οι όμορφες ιστορίες γίνονται ακαταμάχητες όταν ζωντανεύουν στα χείλη χαρισματικών αναγνωστών. Εδώ μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα ή ολόκληρες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων διαβασμένες από γνωστούς ταλαντούχους ηθοποιούς, ενώ εσείς διαβάζετε παράλληλα το ψηφιακό βιβλίο.

Ebooks4greeks
Το ebooks4greeks είναι μία ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη, όπου έχετε τη δυνατότητα να ξεφυλλίσετε και να διαβάσετε βιβλία τα οποία θα μπορεί να κατεβάσετε ελεύθερα.

Free-ebooks
Ανακαλύψτε και διαβάστε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία, επιλέγοντας ανάμεσα σε κατηγορίες όπως παιδικά γενικά, κόμικς, παραμύθια, κ.α.

Helppost
Το παραμύθι είναι μία φανταστική προφορική διήγηση, που συνήθως αποτελείται από πολλά και διαδοχικά επεισόδια, τα λεγόμενα μοτίβα. Ανακαλύψτε δεκάδες παραμύθια και ιστορίες – ebook, δωρεάν, για μικρά και μεγάλα παιδιά, ξεφυλλίστε τα και διαβάστε τα on-line.

Plastelini
Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να διαβάσετε ιστορίες ή να ακούσετε όμορφες αφηγήσεις, ξεφυλλίζοντας δωρεάν e-book παραμύθια, με υπέροχες εικονογραφήσεις. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει και καλή απόλαυση.