"Ιστορίες από Τέχνη" εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα νέο εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών διεξάγεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου.

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτετε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων! 

  • Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 17:00: Τα πολύχρωμα τοπία του Ted Harrison

Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσετε τον ζωγράφο T. Harrison, που ζούσε στον Καναδά και χρησιμοποιώντας θερμά και ψυχρά χρώματα και τις αποχρώσεις τους, δημιούργησε ένα ξεχωριστό στυλ ζωγραφικής!
Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό.

  • Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 17:00: Οι γραμμές πάνε περίπατο στα έργα του Paul Klee

Ο ζωγράφος και μουσικός Paul Klee συνθέτει πίνακες γεμάτους φαντασία. Αφετηρία στη ζωγραφική του είναι οι γραμμές που στη συνέχεια μεταμορφώνονται σε σχήματα και μορφές…
Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό.

  • Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 17:00: Δημιουργώ όπως ο Pablo Picasso

Τι είναι ο κυβισμός; Με ποιον τρόπο ζωγράφιζε ο P. Picasso;
Στο εργαστήριο αυτού του Σαββάτου θα ανακαλύψετε τα έργα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη και στη συνέχεια θα δημιουργήσετε τα δικά σας κυβιστικά πορτρέτα!
Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό, ψαλίδι, κόλα.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341
Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής:
Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 
Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€
Διάρκεια 60 λεπτά

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.