KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι κάποια από τα παιχνίδια που αρέσουν στα παιδιά είναι εθιστικά, αλλά τι θα λέγατε αν το παιχνίδι που έχει ξετρελάνει το παιδί σας είναι και εξαιρετικά ωφέλιμο;

Να σας συστήσουμε το Kendama. Πρόκειται για ένα ξύλινο παιχνίδι δεξιοτήτων και αυτοσυγκέντρωσης, κατασκευασμένο από ασφαλή και ανθεκτικά υλικά, το οποίο θεωρείται από τα πιο ωφέλιμα παιχνίδια για παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω, καθώς και για τους μεγάλους.
KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Τι είναι το Kendama;

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιαπωνικό παιχνίδι δεξιοτήτων. Αποτελείται από 3 τμήματα:

  1. το ken (ξίφος/ραβδί), δηλαδή το κυρίως σώμα, που στη βάση του υπάρχει ένα μικρό κύπελο
  2. το sarado. ένα ζευγάρι κύπελλα (ένα μεσαίο και ένα μεγάλο) που τα διαπερνά το ken
  3. το Tama που είναι η μπάλα.

Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με ένα κορδόνι/χορδή (ito). Τέλος, το Ken στενεύει προς τα πάνω και σχηματίζεται μια ακίδα, που χρησιμεύει για να στερεωθεί η μπάλα, η οποία στο κάτω μέρος της έχει μια τρύπα (Ana). https://www.rideonshop.com/el/proionta/scooters

Πώς ωφελεί το Kendama;

Παίζοντας Kendama επιτυγχάνεται η τέλεια ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος, για μικρούς και μεγάλους. Ενισχύει το συντονισμό χεριών - ματιών, την ισορροπία και τα αντανακλαστικά, συμβάλλει στη συγκέντρωση, στη βελτίωση της διάσπασης προσοχής, στην ταχύτητα σκέψης και σωματικής αντίδρασης, καθώς και στην κοινωνικότητα των παιδιών. Επιπλέον, συμβάλλει στη χαλάρωση και στη μείωση του στρες.

Μπορείτε να το πάρετε οπουδήποτε μαζί σας και να παίξετε παντού, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, μόνοι, σε ζευγάρια, σε ομάδα ή σε συναγωνισμό μεταξύ σας. Οι δημιουργικές δυνατότητες με τα κόλπα είναι σχεδόν ατελείωτες και η παγκόσμια κοινότητα αυξάνεται συνεχώς. Ακόμη και οι πρόσφατοι περιορισμοί και οι προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επηρέασαν το παιχνίδι με Kendama, αφού όταν παίζεται σε ομάδες, η απόσταση ασφαλείας μπορεί να διατηρηθεί εύκολα.
KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Το Kendama στο σχολείο

Είστε εκπαιδευτικός και αναζητάτε μια ισορροπία για τους μαθητές σας στην τεχνική, ψηφιακή τους καθημερινότητα; Τα περισσότερα παιδιά και νέοι στις μέρες μας περνούν πολύ χρόνο μπροστά από τις οθόνες και τα smartphone. Ως αποτέλεσμα, η σημαντική κινητική ανάπτυξη σε νεαρή ηλικία παραμελείται. Το Kendama προάγει την αντοχή, τη συγκέντρωση, καθώς και την επιδεξιότητα των χεριών και των δακτύλων.

KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Το Kendama στις δραστηριότητες

Είτε είσαι skater, blader, boarder ή BMXer, τις στιγμές της ημέρας που δεν μπορείς να κάνεις flips, το Kendama αποτελεί το ιδανικό παιχνίδι, που θα γεμίσει δημιουργικά το χρόνο σου.

KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

To Kendama στη δουλειά

Εργάζεστε στον υπολογιστή όλη μέρα και χρειάζεστε ένα ενεργό διάλειμμα; To Kendama εξασφαλίζει μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση στην ψηφιακή αποτοξίνωσή σας (digital detox). Εκπαιδεύστε τον συντονισμό σας, τα αντανακλαστικά σας και βελτιώστε την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε.

KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Πού θα βρείτε όλη τη συλλογή Kendama

Θέλετε να αποκτήσετε το σας Kendama ή να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας; Στο RideOnShop θα βρείτε τους πρωτοπόρους του Κendama στην Ευρώπη, την Kendama Europe, καθώς και άλλα brands, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Λίγα λόγια για την Kendama Europe

Η Kendama Europe ήρθε τώρα και στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε το 2008, όταν ο Marc Wibbels, διοργανωτής αθλητικών εκδηλώσεων και ειδικός σε θέματα διασκέδασης, μετά από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, αποφάσισε να ιδρύσει την πρώτη εταιρεία Kendama στην Ευρώπη, την Kendama Europe GmbH.

Η Kendama Europe, επικεντρωμένη στα επαγγελματικά ανταγωνιστικά αθλήματα, ανέπτυξε ένα τέλεια ισορροπημένο Kendama, το PLAY Kendama που κυκλοφόρησε το 2011. Κατασκευασμένο από ξύλο οξιάς, το PLAY Kendama αγαπήθηκε γρήγορα από τους διεθνείς Kendama PRO παίκτες.

Η Kendama Europe συμμετέχει τακτικά στις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις παιχνιδιών, φιλοξενεί διεθνείς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις καθώς και χορηγεί τους καλύτερους παίκτες στη σκηνή.

Η Kendama Europe αναπτύσσει συνεχώς νέα μοντέλα και καινοτομίες, καθώς συνεργάζεται με σπουδαίους γραφίστες και καλλιτεχνικούς διευθυντές. Το πλέον σημαντικό για την Kendama Europe είναι η βιώσιμη παραγωγή και η  χρήση πρώτων υλών μόνο από βιώσιμες πηγές. Τα προϊόντα ακολουθούν πάντα πλήρως τους κανονισμούς για τα παιχνίδια και ελέγχονται τακτικά από διεθνείς οργανισμούς.

KENDAMA - Ένα εθιστικό παιχνίδι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
Η εταιρεία Relevant Distribution είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Kendama Europe για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ένα άρθρο για: