Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" στο Μικρό Παλλάς 

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε μία από τις 2 διπλές προσκλήσεις που εξασφάλισε το CityKidsGuide για να παρακολουθήσετε την παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" στο Μικρό Παλλάς την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 14:30. 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: ⠀

  • Συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο και email) στην Φόρμα Συμμετοχής του Διαγωνισμού.

Οι νικητές θα αναδειχθούν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και θα ενημερωθούν με προσωπικό email για τις λεπτομέρειες παραλαβής της πρόσκλησης τους.

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" στο Μικρό Παλλάς 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η "Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς", που ανεβαίνει φέτος στο Μικρό Παλλάς, φιλοδοξεί να είναι μια θεατρική πρόταση που θα κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων, συνδυάζοντας το χιούμορ με την αλήθεια, την ελαφράδα με το μήνυμα, την μαγεία με το καλλιτεχνικό αίτημα.

Ο καταξιωμένος στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, έχοντας ήδη υπογράψει ως συγγραφέας στο παιδικό θέατρο, δύο μεγάλες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες (Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας στο θέατρο Badminton και Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά στο θέατρο Αλίκη πριν την πανδημία) στην "Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς", παραδίδει ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και πολλά πανέμορφα τραγούδια. Μια πρόταση της καλλιτεχνικής εταιρείας Μικρή Άρκτος.

Στην "Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς", τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας. H Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της καλοσύνης, αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά… χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη.

Μπορεί... Παραμένει, βέβαια, αναλλοίωτη η ίδια βασική προαιώνια και διαχρονική αρχή: η αγάπη που παραμένει ένας μηχανισμός υπέρβασης των πάντων στην ανθρώπινη ζωή, μπορεί να τακτοποιήσει συμπληρωματικά τις διαφορές και τις διαφορετικότητες, αν υπάρχει λόγος. Και στην ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος υπάρχουν πολλοί.

Και πάνω από όλους, ο βασικός λόγος είναι, πως κανείς άνθρωπος δεν είναι ούτε παραμένει μόνο καλός ή μόνο κακός σε όλη του τη ζωή χωρίς λόγο ή πάλι, κανείς δεν είναι μόνο άσχημος ή μόνο όμορφος για όλα τα μάτια που τον κοιτούν. Η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη, το καλόκακο που λέμε, είναι μια σπουδαία κατάκτηση της εποχής μας, για να μπορέσει ο άνθρωπος να καταλάβει και τον εαυτό του και το μέλλον του.

Βλέποντας έτσι την ιστορία, με πολύ τρυφερότητα, χιούμορ αλλά κυρίως με πολλή μουσική, τραγούδι και φαντασία, η παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς", γίνεται ένα παραμύθι ανατροπών, ικανό να μιλήσει και να μαγέψει, τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε με πολύ κέφι και όρεξη, ο Σταύρος Ράγιας (πρόσφατη σκηνοθετική εργασία του, η Μεταμφίεση με τη Χάρις Αλεξίου στο Μικρό Παλλάς), ο οποίος διαθέτει ήδη μια πολυετή θητεία στο παιδικό θέατρο ως ηθοποιός και συνεργάτης σημαντικών παιδικών παραστάσεων…

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" στο Μικρό Παλλάς 

Συντελεστές
Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας
Σκηνικά - Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Πρωτότυπη μουσική, μουσική διδασκαλία, ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου
Διανομή: Δώρος Δημοσθένους (Τέρας), Βικτωρία Ταγκούλη (Πεντάμορφη), Αντώνης Γκρίτσης (αφηγητής), Μαριάννα Γκούτζιου (Τσαγιέρα), Δημοσθένης Ελευθεριάδης (Ρολόι), Σταύρος Ράγιας (κηροπήγιο)

Μικρό Παλλάς 
Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα
Τηλ: 2103210025

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" στο Μικρό Παλλάς 

Οι νικητές του Διαγωνισμού είναι:

Αμαλία Ασημακοπούλου & Σελήνη Γιουρούκη

Οι υποβολές για τον διαγωνισμό έχουν κλείσει.