Μην το πετάς, χάρισε το: 9 Φιλανθρωπικές Οργανώσεις που δέχονται μεταχειρισμένα είδη

1. Κιβωτός του Κόσμου

Αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας του παιδιού συνεχίζει το θεάρεστο έργο του τόσα χρόνια, πάντα με γνώμονα το παιδί σε ανάγκη, αλλά και τη μητέρα που δεν μπορεί να φροντίσει μόνη της το παιδί της. Πέρα από τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, σχολικών ειδών, ειδών πρώτης ανάγκης, ο οργανισμός κηρύττει την ανάγκη για να "υιοθετήσετε" και να αναλάβετε μία πάγια ανάγκη (ή ένα μέρος αυτής) για τις δομές μας στην Αθήνα, στην Πωγωνιανή και Κόντισα, στη Χίο και στο Βόλο, όπως έξοδα θέρμανσης για τις δομές, έξοδα μετακίνησης εθελοντών, κλπ.
Ζηνοδώρου 3, Αθήνα
Τηλ. 2105141953, 2105141935

2. Κέντρο Υποδοχής και αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων – Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας των ανθρώπων που το στελεχώνουν έχει τα αντανακλαστικά, τη δυνατότητα, την ευελιξία και την τεχνογνωσία που χρειάζονται προκειμένου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα σε συνεργασία με τους υποστηρικτές του. Δέχεται δωρεές σε ρούχα και παπούτσια, κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα για τους άστεγους της Αθήνας, ενώ διοργανώνουν και εθελοντικές δράσεις από κοινού με εταιρείες, φυσικά πρόσωπα, άλλους κοινωνικούς φορείς, τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ομάδες πολιτών ενισχύοντας σταθερά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης.
Πειραιώς 35, Αθήνα
Τηλ.: 2105239465, 2105246516  

3. Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει ένα φιλανθρωπικό κατάστημα, το "Ιμάτιον" που δέχεται δωρεές ρούχων και υποδημάτων σε καλή κατάσταση, τα οποία προσφέρει δωρεάν σε άπορους, άστεγους και άλλους ανθρώπους σε ανάγκη. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζει χιλιάδες περιστατικά, ενώ καλύπτει και άλλες παρόμοιες ανάγκες όπου κριθεί απαραίτητο (ρουχισμό σε φυλακισμένους, παιχνίδια για τα παιδιά άπορων οικογενειών κ.λ.π.).
Σαρρή 30, Πλατεία Κουμουνδούρου 
Τηλ.: 2105240070

4. Παιδικά Χωριά SOS

Τα παιδικά χωριά δέχονται δωρεές σε είδος που αφορούν τις ανάγκες ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα αλλά και τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού, όπως καθαριστικά, είδη ατομικής υγιεινής. Κυρίως, όμως, σχολικά είδη και παιχνίδια που θα κάνουν το χαμόγελο των παιδιών ακόμη μεγαλύτερο και από τη μεριά των ευεργεθέντων, αλλά και των δωρητών.
Καραγιώργη Σερβίας 12-14, Αθήνα
Τηλ. 2103313661

5. Ένα παιδί- Ένας κόσμος

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που βρίσκεται κοντά σε οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και που επιζητούν στήριξη. Το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών συλλέγει όλα τα αντικείμενα πρώτης ανάγκης και φροντίζει να φτάσουν σε οικογένειες και φορείς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Δέχονται προσφορές σε είδη ρουχισμού, παιδικά είδη (καρότισα, παιχνίδια, πάνες κ.ά), σχολικά είδη, οικιακές συσκευές κ.ά. Όπως λένε και οι ίδιοι, «σε μια εποχή που επιτάσσει τη φυσική απόσταση για λόγους διασφάλισης της σωματικής υγείας, ας κρατηθούμε ψυχικά κοντά και μαζί ας δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για μικρούς και μεγάλους».
Ρεθύμνου 10, Αθήνα    
Τηλ.: 2108838512  

6. Ομάδα ΡΕΤΟ

Στα καταστήματα του Συλλόγου Ρέτο Ελλάς - Πρόκληση της Ελπίδας, μπορείτε να βρείτε σε εκπληκτικές τιμές, έπιπλα, αντίκες, διακοσμητικά, πίνακες ζωγραφικής, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές,60's, vintage, retro και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Όλα τα έσοδα διατίθενται, στην παροχή άμεσης και δωρεάν βοήθειας σε εξαρτημένους ναρκομανείς. Άλλωστε, η ομάδα ΡΕΤΟ είναι ομάδα πρώην ναρκομανών, η οποία δέχεται οτιδήποτε, είτε λειτουργεί είτε όχι, από τα αντικείμενα που διαθέτετε (έπιπλα, ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά.)
21ο χλμ Αθηνών Λαυρίου Τρικάλων 1, Καρελλάς
Τηλ.:  2106625096

7. Praksis

Ανεξάρτητη, μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Οι ανάγκες σε είδη ποικίλλουν ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Κυρίως, δέχονται, φάρμακα που δεν έχουν λήξει, παιδικές πάνες, τρόφιμα και γάλατα, αλλά και ρούχα και εσώρουχα σε καλή κατάσταση.
Δεληγιώργη 26-28, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105205200, 2108213704  

8. Παιδιά του Δρόμου

«Τα Παιδιά του Δρόμου» είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και «χρηματοδοτεί» φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο τον κόσμο που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές. Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα. παιχνίδια. μικροέπιπλα. καρότσια. κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη.
Αρίστωνος 6-8, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105239402, 2105221149

9. Παιδιά της Γης

Πρωταρχικός σκοπός του Σωματείου είναι να βοηθήσουν τα παιδιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της γης που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά και να στηρίξουν οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν παιδιά. Βρεφικά είδη, ιατρικές μάσκες, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια γίνονται ένα γιγάντιο «πακέτο» Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και οικονομική βοήθεια παιδιών σ’ όλον τον κόσμο μέσα από κάλυψη των αναγκών συνανθρώπων άστεγων, παιδιών ορφανών, μεταναστών, αγκαλιάζοντας έτσι με αγάπη τις οικογένειες τους και βοηθώντας να μείνει  το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.
Χαρ.  Τρικούπη 197 & Σειρήνων, Κηφισιά
Τηλ.: 2107214094