«Ο Καραγκιόζης Μονομάχος» την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στα Town Cinemas Γλυφάδας

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου σκιών, Καραγκιόζης, έρχεται την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 12:00, στα Town Cinemas στη Γλυφάδα, με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Μονομάχος». Πρόκειται για μια συνεργασία με το «Θέατρο Σκιών Αθανασίου». 

Η παράσταση αυτή είναι μία νέα περιπέτεια του δημοφιλούς ήρωα μικρών και μεγάλων, κατά της βίας και του εκφοβισμού. Ένα απρόοπτο που συμβαίνει στην ξυπόλητη οικογένεια θα οδηγήσει τον Καραγκιόζη στην αρένα του Κολοσσαίου της Ρώμης και… εεε ρε γλέντιααααα! Η συνέχεια στα Town Cinemas αυτή την Κυριακή.  

Ο Καραγκιόζης είναι πολύ φτωχός, όπως φαίνεται από τα μπαλωμένα ρούχα και τα ξυπόλητα πόδια του, έχει τρία παιδιά και μένει σε μια ετοιμόρροπη καλύβα. Είναι τολμηρός, πανέξυπνος, καταφερτζής, πολυμήχανος, γεμάτος εύθυμο ρεαλισμό. Πειράζει τους πάντες, μα πάνω απ’ όλα σατιρίζει τον ίδιο του τον εαυτό.

Αποτελεί την προσωποποίηση του ελληνικού λαού. Η ασχήμια του συμβολίζει τα ελαττώματα του, η καμπούρα του τα βάσανα μας και η ξυπολησιά του την φτώχεια μας. 

«Θέατρο Σκιών Αθανασίου»

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη, μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Σκοπός του θιάσου είναι η διάσωση και διάδοση του Ελληνικού θεάτρου σκιών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Από το 1987, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια όλης της χώρας, ενώ παράλληλα δημιουργεί εργαστήρια θεάτρου σκιών στον Ε.Ο.Π, σε σχολεία και κατασκηνώσεις.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€. 

Town Cinemas 
Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα, 16674
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2112164706