Οι 6 καλύτεροι χώροι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στα βόρεια προάστεια

Οι 6 καλύτεροι και πιο οργανωμένοι χώροι δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης για παιδιά στα βόρεια προάστια

Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο, είτε αυτό αφορά στην εκπαίδευσή τους, είτε στη διασκέδασή τους μέσω του παιχνιδιού και της συναναστροφής τους με άλλα παιδιά. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν τον κόσμο των μεγάλων και μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους, καταλαβαίνουν τους γύρω τους και περνούν δημιουργικά τις ώρες μετά το σχολείο. Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης έρχονται να "στηρίξουν" παιδιά και γονείς. Μέσα από δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν το σώμα τους, έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να συντονίζονται, να συνεργάζονται, αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Ακόμα, τα προγράμματα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα παιδιά μαθαίνουν διάφορα πράγματα μέσα από το παιχνίδι. Αφού λοιπόν αναπτύξουν δεξιότητες και νιώσουν ασφάλεια με τον εαυτό τους τότε μπορούν να αναζητήσουν τη γνώση και οι γονείς μπορούν να νιώσουν ήσυχοι γνωρίζοντας ότι μετά το σχολείο η δημιουργική μάθηση και η διασκέδαση συνεχίζονται! Το CKG αναζήτησε τα 6 καλύτερα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης στα βόρεια προάστια – και θα επανέρθουμε και με ένα άρθρο για τα νότια προάστια - που δεν είναι απλοί παιδότοποι ή μέρη για να αφήσουν οι γονείς το παιδί τους απλά για δύο-τρεις ώρες, αλλά χώροι που ενισχύουν τη μάθηση, την κοινωνικοποίηση και την ενεργή συμμετοχή του γονέα μέσα από ποιοτικές δραστηριότητες που πάνω από όλα κάνουν τα παιδιά χαρούμενα! 

1. Myplayce

Το My Playce, ένα κέντρο παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης για παιδιά, γνωστό και στα βόρεια και στα νότια προάστια ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2008 από τη Μάγια Αλιβιζάτου, Ph.D. Παιδοψυχολόγο και την Αλεξία Βερνίκου, Μ.Α. Ψυχολόγο - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια. Τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα του My Playce έχουν ως στόχο την ανάδειξη των οπτικοκινητικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους. Παράλληλα το My Playce στο πλαίσιο των προγραμμάτων του, προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας των παιδιών τους. Ακόμα, προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων από εξειδικευμένους επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και τους γονείς τους. 
Εκάλης 31, Νέα Ερυθραία
τηλ: 2108076110

2. Elanapaixoume

Στο «Έλα να παίξουμε» εκπροσωπείται η δημιουργική εκπαίδευση στην Ελλάδα για πάνω από 20 χρόνια και έχουν εφαρμόσει ένα  παιδοκεντρικό πρόγραμμα, αναπτυξιακά κατάλληλο, που βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση. Οι καθημερινές δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνούν, να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν και συγχρόνως να μαθαίνουν μέσα από ερεθίσματα τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Ο χώρος του «Έλα να παίξουμε» και το έμπειρο και ζεστό προσωπικό του δημιουργούν ένα συναρπαστικό και ζεστό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά αλληλοεπιδρούν, αναπτύσσονται και μαθαίνουν βιωματικά. 
Στεφάνου Δέλτα 1 & Μαραθωνοδρόμων, Φιλοθέη 
τηλ: 2106775332

3. Art4fun

Tο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Art4Fun εδώ και 10 χρόνια προσφέρει στο παιδί και την οικογένειά του, τις πιο χαρούμενες και δημιουργικές στιγμές. Ποιοτικό παιχνίδι με τα πασίγνωστα Lego, Playmobil, Plantoys, συναρπαστικά εργαστήρια και μοναδικά events αλλά και πάρτυ σας περιμένουν στο χώρο τους πάντα με σεβασμό και αγάπη στο παιδί. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, πηλοπλαστική και άλλες χειροτεχνίες, παιχνιδοκατασκευές, μαθήματα μαγειρικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, κουκλοθέατρο, χορό και μουσική, κηπουρική και πληροφορική, καθώς και παιχνίδια συναισθηματικής νοημοσύνης ανάλογα με την ηλικία τους, την προσωπικότητά τους, τα ταλέντα τους και τις επιθυμίες τους.
Ολύμπου 25, Χαλάνδρι
τηλ: 2106835494

4. Η Μικρή μας Παρέα

Η Μικρή μας Παρέα είναι ένας πολυχώρος για παιδιά από 2 έως 12 ετών, φτιαγμένος με μεράκι και αγάπη για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και δημιουργίας. Στο χώρο τους λειτουργούν θεματικά εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης. Στο χώρο της Μικρής Παρέας προσφέρονται προγράμματα ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης για παιδιά 2-5 ετών. Οι δραστηριότητες που απασχολούνται τα παιδιά, είναι ειδικά σχεδιασμένες με βάση τη Συστημική Εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντά τους, με μοναδικό στόχο να τους εμπνεύσουν την αγάπη για τη μάθηση. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά παιχνίδια και θεατρικό παιχνίδι στα ελληνικά και αγγλικά, μουσικοκινητική αγωγή και γιόγκα για παιδιά, σκάκι, ζωγραφική, κεραμική, κατασκευές και καλλιτεχνικά κολάζ, καθώς και κηπουρική. 
Λεωφόρος Τραπεζούντος 21, Άγιος Στέφανος
τηλ: 2108144331

5. GymboreePlayMusic

Στο διάσημο πλέον Gymboree, η δημιουργικότητα, η φιλία και η αυτοπεποίθηση ενισχύονται μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, μουσική και παιχνίδια μάθησης για νήπια και παιδιά του δημοτικού, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργικός χορός, μπαλέτο και μοντέρνος χορός, μαθήματα τέχνης και κατασκευές ανά ηλικία και αθλητικές δραστηριότητες, από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μέχρι μπέϊζμπολ και γκόλφ για παιδιά από 2-5 ετών.
Τατοΐου 102, Νέα Ερυθραία & Λ.Κηφισίας 198, Νέο Ψυχικό
τηλ: 2108001610

6. Παιχνιδίσματα

Σε μια εξαιρετική νεοκλασική μονοκατοικία με κήπο στην Πεύκη η οποία έχει διαμορφωθεί με μεράκι και αγάπη από δύο μαμάδες, δημιουργήθηκε ένας χώρος με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, την ασφάλεια και την καθαριότητα, με δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που σκοπό έχουν όχι μόνο να ψυχαγωγούν αλλά ταυτόχρονα να ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών και να ερεθίζουν την φαντασία και την κοινωνικότητα τους. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ελεύθερο παιχνίδι, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, ζωγραφική, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, ακόμη και home cinema με επιλεκτική λίστα παιδικών ταινιών, όπου γίνεται συζήτηση μετά μεταξύ των παιδιών. Παράλληλα, οι γονείς στον ίδιο χώρο μπορούν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό ή ακόμα και το φαγητό τους, γνωρίζοντας πως εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί και καθοδηγεί τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες. 
Δημοκρατίας 29, Πεύκη
τηλ: 2106536367