Οι 7 καλύτεροι χώροι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στα Νότια προάστεια

Οι 7 καλύτεροι και πιο οργανωμένοι χώροι δημιουργικής έκφρασης για παιδιά στα νότια προάστια

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στους πιο οργανωμένους χώρους δημιουργικής έκφρασης για παιδιά, στα νότια προάστια. Το πιο σημαντικό είναι ότι με ένα λογικό κόστος φέρνετε τα παιδιά σας πιο κοντά στις τέχνες, στις επιστήμες, στο ελεύθερο παιχνίδι, σε άλλα παιδιά που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, δημιουργώντας έτσι δεσμούς φιλίας, έντονη κοινωνικοποίηση και ποιοτικές ώρες απασχόλησης με αντικείμενα που πραγματικά τους αρέσουν! Απλώς, σε αυτούς τους χώρους τα βρίσκετε όλα και έτσι ικανοποιούνται οι επιθυμίες και τα ταλέντα όλων των παιδιών μιας οικογένειας και παράλληλα και οι γονείς που νιώθουν όμορφα βλέποντας τα παιδιά τους να εξελίσσονται και να μαθαίνουν δημιουργικά!

1. Pedopolis

Παιχνίδια και κατασκευές, εικαστικά εργαστήρια, taekwondo, επιστημονικά εργαστήρια, ρυθμική γυμναστική, ζαχαροπλαστική και μαγειρική είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα και ευχαριστημένα στον πολυχώρο δημιουργικής έκφρασης Pedopolis. Σε έναν αισθητικά ευχάριστο χώρο με κεντρικό πυρήνα την άφθονη μάθηση και τη διασκέδαση, συγχρόνως, και με το έμπειρο προσωπικό εξειδικευμένο για κάθε δραστηριότητα, ενισχύεται το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων και ανανεώνεται η καθημερινότητα των παιδιών δημιουργικά.
Ελευθερίου Βενιζέλου 15, Γλυφάδα
Τηλ: 2109600633

2. HappyHours4kids

Ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από κάθε ηλικία που είναι ανοιχτό και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα είναι το HappyHours4kids που όπως λέει και το όνομά του προσφέρει ευχάριστες ώρες δημιουργίας και μάθησης στα παιδιά μέσα από εργαστήρια κεραμικής, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού, κηπουρικής, μαγειρικής, ρομποτικής, εικαστικών, παραμυθιού, χορού, πειραμάτων. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που τον χαρακτηρίζουν τα έντονα χρώματα και ζωγραφική στους τοίχους τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα τις ικανότητές τους και διεγείρουν τη φαντασία τους με διάφορους τρόπους.
Κωνσταντινουπόλεως 8, Γλυφάδα
Τηλ: 2108945400

3. Ρομποτάκια

Το κατεξοχήν κέντρο εκμάθησης ρομποτικής για παιδιά το συναντάμε στη Γλυφάδα – έχει ένα και στα Βριλήσσια – προσφέρει εκτός από μαθήματα ρομποτικής και ενασχόληση με θετικές επιστήμες, εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας, πειράματα κάτω από την επίβλεψη πάντα του έμπειρου προσωπικού. Έτσι, τα παιδιά μυούνται στην τεχνολογία, αφομοιώνουν καλύτερα δύσκολες έννοιες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Πληροφορικής με συναρπαστικό τρόπο και νιώθουν οι μηχανικοί του μέλλοντος!
Μυκήνων & Δημητρίου Γούναρη 178, Γλυφάδα
Τηλ: 2109629999

4. Παιχνιδοϊστορίες

Το  Δημιουργικό Βιωματικό Εργαστήριο ΠΑΙΧΝΙΔΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ακολουθεί πιστά τις διαδρομές της Τέχνης, της Ποιότητας, της Δημιουργικής Έκφρασης, του Βιωματικού Παιχνιδιού σε έναν χώρο δομημένο για τα παιδιά. Μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική, τη βιωματικά αγγλικά, τη θεατρική αγωγή, την αφήγηση παραμυθιών δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τις Τέχνες, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να δώσουν φως στην καθημερινότητά τους.
Αχιλλέως 96, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109840901

5. Μικρός Χώρος Τέχνης

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις Τέχνες, ο Μικρός Χώρος Τέχνης που απευθύνεται σε μικρά παιδιά, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, τη ζωγραφική, το χορό και το θέατρο προσφέρει σε παιδιά από 2 ετών και πάνω την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στηριζόμενη πάντα σε πρωτοποριακές μεθόδους εκμάθησης και φυσικά πάντα με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Αφήστε τις μικρές μπαλαρίνες και τους μικρούς ντράμερ να ακολουθήσουν το όνειρό τους και γίνεται οι γονείς αρωγοί αυτής της προσπάθειας.
Σάκη Καραγιώργα 76, Γλυφάδα
Τηλ: 2109605199

6. Lamplay

Το Lamplay είναι ένας πανέμορφος πολυχώρος για παιδιά από 1-10 ετών που περνάνε δημιουργικά απογεύματα, παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια, κάνοντας κατασκευές, ακούγοντας μουσική και παραμύθια, μαθαίνοντας ρομποτική και εικαστικές τέχνες και γενικά αναπτύσσοντας δεξιότητες και ταλέντα κάτω από την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών. Στο deli café που υπάρχει στο χώρο οι γονείς περιμένουν τα παιδιά τους να τους διηγηθούν τις δραστηριότητες τους και χαλαρώνουν ξέροντας ότι εκεί δίπλα τα παιδιά τους περνάνε υπέροχα!
Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα
Τηλ: 2109680175

7. MyPlayce

Το My Playce, ένα κέντρο παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης για παιδιά, γνωστό και στα βόρεια και στα νότια προάστια ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2008 από τη Μάγια Αλιβιζάτου, Ph.D. Παιδοψυχολόγο και την Αλεξία Βερνίκου, Μ.Α. Ψυχολόγο - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια. Τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα του My Playce έχουν ως στόχο την ανάδειξη των οπτικοκινητικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους. Παράλληλα το My Playce στο πλαίσιο των προγραμμάτων του, προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας των παιδιών τους. Ακόμα, προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων από εξειδικευμένους επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και τους γονείς τους. 
Ελευθερίου Βενιζέλου 32, Γλυφάδα
Τηλ: 2109601365