"Οι Οργανούληδες πάνε στο Δημοτικό Σχολείο": Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Ωνάση

Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με όχημα τους "Οργανούληδες", η συζήτηση για την υγεία, τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος, αλλά και τη δωρεά τους, ανοίγει στα δημοτικά σχολεία.

Οι χαρακτήρες των "Οργανούληδων", υπερηρώων που σώζουν ζωές, μαθαίνουν στα παιδιά του Δημοτικού το σώμα τους και τον τρόπο που η δωρεά οργάνων αλλάζει τον κόσμο.

Ποια είναι τα βασικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα; Και ποια είναι η λειτουργία τους; Πώς τα φροντίζουμε; Πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των "Οργανούληδων", που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά και μπορούμε να τους συναντήσουμε στο εκπαιδευτικό υλικό που συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις και τις παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23.
Οι Οργανούληδες πάνε στο Δημοτικό Σχολείο
Η έννοια της μεταμόσχευσης και η δωρεά οργάνων, γίνονται θεματικές μιας συζήτησης που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Μέσα στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους και να αντιληφθούν την αξία της δωρεάς οργάνων. Για έναν κόσμο γεμάτο υπερήρωες που σώζουν ζωές.

  • Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στις επόμενες διαδικτυακές παρουσιάσεις.
  • Γονείς, εκπαιδευτικοί και επισκέπτες υγείας μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσουν το εκπαιδευτικό υλικό, εδώ.
  • Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στο [email protected].
  • Με την επιστημονική αιγίδα του Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και του Υπουργείο Υγείας, και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.