Οργανώστε ένα οικογενειακό Σαββατοκύριακο στο Area Synest και γνωρίστε την τέχνη μέσα στη φύση

Photo: Facebook.com

Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο κερδίζει τις εντυπώσεις στο Συνεβρό Αιγείρας Αχαΐας. Πρόκειται για το Area Synest που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως τον απόλυτο χώρο πολιτισμού, αλλά και αναψυχής.

Ο χώρος καλωσόρισε τους πρώτους του επισκέπτες το χειμώνα του 2016 και είναι ιδανικός για ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης στην φύση, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Οικογένειες, φίλοι, σχολεία, σύλλογοι, πεζοπόροι αλλά και ορειβάτες επιλέγουν το μέρος στο οποίο η φύση και η τέχνη συναντιούνται, συνυπάρχουν και χαρίζουν μια εμπειρία ζωής. Πέτρα, ξύλο, χώμα και νερό, υλικά που ταξιδεύουν τις ψυχές στην ηρεμία, τις οδηγούν στην αναγέννηση και τις βοηθούν να ανασυγκροτηθούν.

Ξενώνες ιπποτικοί, πύργοι παραμυθένιοι, κήποι ολοζώντανοι και το μάτι χάνεται στο πράσινο, το γαλάζιο ακόμα και στο μπλε της θάλασσας που κοιτά από μακριά και ζηλεύει τις εμπειρίες που χαρίζει το Area Synest.

Ο χώρος αποτελεί το αποτέλεσμα της έμπνευσης και της δημιουργικότητας του interior designer Μαρτίκ Μανικιάν και των συνεργατών του. Αρχή όλων η αγάπη του δημιουργού για τα πουλιά. Σε αυτή οφείλετε και ένα μέρος της ονομασίας του θεματικού πάρκου. Σημαντική είναι η τοποθεσία (Area) που είναι το Συνεβρό (Syn...) και σήμα κατατεθέν η φωλιά (nest).

Η φωλιά στο γεροπλάτανο που υπάρχει στο πάρκο σε ανθρώπινες διαστάσεις είναι τόπος όπου οι επισκέπτες χαλαρώνουν έχοντας την δυνατότητα να αισθανθούν  τη θαλπωρή και την ασφάλεια που προσφέρει η φωλιά στο κάθε πουλί.

Τρεχούμενα νερά που καταλήγουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα, τα νούφαρα και τις υπέροχες γαλάζιες λιβελούλες είναι το πρώτο που βλέπει κανείς στην είσοδο. Για να μπει ο επισκέπτης στο θεματικό πάρκο διασχίζει τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη. Από εκείνη τη στιγμή έρχεται σε επαφή με αρώματα από λουλούδια και αρωματικά φυτά από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο γεροπλάτανος με τη φωλιά και το θερμοκήπιο το οποίο κατά εποχές φιλοξενεί διάφορα θέματα, πολλά είδη δέντρων και αρκετοί λαχανόκηποι.

Το λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί τον αναπαλαιωμένο καφενέ του χωριού, τα επαγγέλματα που χάθηκαν στον χρόνο καθώς και την ζωή των κατοίκων του χωριού, μέσα από την καθημερινότητά τους.

O χώρος της υποδοχής και χαλάρωσης που ακολουθεί θα σας γλυκάνει με τα κεράσματα από τους οικοδεσπότες, ενώ εκεί είναι ένα καλό σημείο για να σχεδιάσετε τη διαδρομή για το υπόλοιπο ταξίδι της περιήγησης σας.

Εκεί θα δείτε το χειμερινό εστιατόριο με τα μεγάλα τζάκια και τη θέα προς τη θάλασσα. Βγαίνοντας από το χώρο υποδοχής κατηφορίζοντας το δρομάκι στο δεξί μας χέρι συναντούμε το χώρο με τα καλούδια.

Παρακάτω μπορείτε να επισκεφτείτε το ιδιαίτερο κοτοχωριό, τον περιστερώνα με τις σπάνιες ράτσες περιστεριών και το κουνελοχωριό μαζί με τα παγώνια. Προχωρώντας τη διαδρομή υπάρχει ένα ξέφωτο κατάλληλα διαμορφωμένο για να θαυμάσουμε τη ροή του ποταμού Κριού πριν κατεβείτε το μονοπάτι για να τον δείτε από κοντά.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε υφαίνοντας στους υπαίθριους αργαλειούς στα δέντρα και στην τοξοβολία. Θα χαλαρώσετε στις επίγειες φωλιές, θα θαυμάσετε τον γάιδαρο, τον ονομαστό Μένιο, την λίμνη με τις πάπιες.

Ο Μένιος είναι ένας καλόψυχος γάιδαρος. Ρωμαλέος, όμορφος και ευγενικός. Κουβαλά αγόγκηστα τα πιο βαριά φορτία. Είναι όμως και περήφανος και φιλόξενος. Γι’ αυτό όταν έχει επισκέπτες στο χώρο του, στο σπίτι του με χαρά τους υποδέχεται και τους ξεναγεί.

Το βασικό στοιχείο του AreaSynest είναι το νερό. Οι λίμνες αποτελούν σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης και χαλάρωσης των επισκεπτών, υπό την σκιά των μεγάλων πλατάνων. Αμέσως μετά το Κοτοχωριο, θα βρείτε την νέα Μεγάλη Λίμνη του Πάρκου που σας προσκαλεί σε παιχνίδια ή χαλάρωση στις όχθες της, Κατηφορίζοντας, όμως, προς τη λίμνη, ο επισκέπτης συναντά τη γυάλινη αίθουσα τέχνης, με τον μοναδικό κήπο με ασιάτικες επιρροές. Εκεί, ανάμεσα στα περίτεχνα χειροποίητα υφαντά, ο καλλιτέχνης και εμπνευστής του πάρκου, εκθέτει κάποια απο τα έργα του!

Στο μαγαζάκι του χώρου, θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα διακοσμητικά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά και έργα τέχνης. Φεύγοντας από εκεί, θα έχετε πάντα κάτι να σας θυμίζει τις μοναδικές στιγμές που ζήσατε. Αν είστε και λίγο τυχεροί, εκεί μπορεί να συναντήσετε τον δημιουργό, Μαρτίκ, που σίγουρα θα σας κεράσει ένα φλυτζάνι ζεστό τσάι από μείγμα βοτάνων που καλλιεργείται στο πάρκο! 

Κανονίστε ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο από τις 11:00 και μετά και απολαύστε μια οικογενειακή εκδρομή μέσα στη φύση!

Από 28/10/2021, 11.00 – 18.00
Θεματικό Πάρκο Συνεβρό Αιγείρας Αχαΐας
Κόστος: 10 ευρώ (ενήλικες) & 5 ευρώ (παιδιά)
Ηλικίες: Για όλη την οικογένεια