Όταν σε χωρίζει ο άνδρας: τι λέει, τι κάνει

Δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος για να χωρίσεις, εξάλλου ένας χωρισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν και οι προσωπικές σχέσεις αποτελούν αναμφισβήτητα ένα δύσκολο κεφάλαιο.
Μία σχέση ξεκινά συνήθως με όμορφα συναισθήματα και στιγμές ευτυχίας, συχνά όμως καταλήγει σε διαφωνίες, έλλειψη επικοινωνίας, καταπίεση, κλπ., με φυσικό επακόλουθο τον χωρισμό. Ο οποίος, καλό είναι να γίνεται όσο πιο ανώδυνα, χωρίς δράματα και υστερίες, με σεβασμό προς τον σύντροφο που είχαμε ως τώρα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Πότε χωρίζει όμως, ένας άνδρας; Συνήθως, για να φτάσει ένας άνδρας στο σημείο να πει "χωρίζουμε", έχει ζυγίσει τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές και οι τελευταίες είναι περισσότερες. Τι μπορεί να τον οδηγήσει να πάρει την απόφαση αυτή;

  • Οι συχνές εντάσεις και οι καβγάδες, είναι καταστάσεις που κάνουν έναν άνδρα να αποφασίσει να δώσει τέλος σε μία σχέση.
  • Η αίσθηση ότι όσα προσφέρει δεν εκτιμώνται, ειδικά όταν γίνεται δέκτης αρνητικών σχολίων, με αποτέλεσμα να νιώθει ανεπαρκής. Όταν έχει χαθεί η έλξη και δεν υπάρχει πλέον και συναισθηματική σύνδεση.
  • Όταν η σύντροφός του βάζει σε δεύτερη μοίρα τους φίλους, τη δουλειά, τα ενδιαφέροντά της και στρέφεται μόνο γύρω από τη σχέση και τον ίδιο. Αυτό ένας άνδρας το μεταφράζει ως εξάρτηση. Είναι σημαντικό για τη γυναίκα να μην χάσει τον εαυτό της μέσα στη σχέση και να συνεχίσει να έχει τη ζωή της.
  • Όταν νιώθει πως η σύντροφός του θέλει να τον αλλάξει. Συνήθως αντιδρά σε μία τέτοια συμπεριφορά και οδηγείται σιγά σιγά προς το χωρισμό.

Όταν σε χωρίζει ο άνδρας: τι λέει, τι κάνει

Τι λέει και τι κάνει ένας άνδρας όταν χωρίζει

"Χρειάζομαι λίγο χώρο και χρόνο" ή "Καλύτερα να μείνουμε φίλοι", είναι δύο εκφράσεις που πιθανότατα έχετε ακούσει και αποτελούν δύο από τις αγαπημένες ατάκες των ανδρών όταν θέλουν να χωρίσουν. Πέρα από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις που συχνά συνοδεύουν ένα χωρισμό όταν προέρχεται από τον άνδρα, υπάρχουν και κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές.  
Η ολύση της εξαφάνισης  
Αυτός φαίνεται ότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τους περισσότερους άνδρες, ειδικά όταν πρόκειται για μία σύντομης διάρκειας σχέση. Απλώς εξαφανίζονται. Έτσι, δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις, να μπαίνουν σε συζητήσεις ή να βρίσκουν δικαιολογίες. Είναι μία κίνηση που δηλώνει ασέβεια, αλλά δυστυχώς συμβαίνει κάθε μέρα.
Ο σταδιακός χωρισμός
Καθώς δεν έχει το θάρρος να χωρίσει οριστικά, αποσύρεται σταδιακά από τη σχέση, σωματικά και ψυχικά, κάνοντας τη διαδικασία ακόμη πιο επίπονη.
Ανάληψη ευθύνης
Είναι ο τύπος του άνδρα που θα μιλήσει με ειλικρίνεια, σεβασμό και θα χειριστεί με υπευθυνότητα τη δύσκολη διαδικασία ενός χωρισμού. Παίρνει την ευθύνη, δεν απιστεί, ούτε χρησιμοποιεί τη σύντροφό για να επιβεβαιώνεται ο ίδιος.