Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο

H Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνθήκες πανδημίας και με μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που πλήττει όλο τον πλανήτη. Διανύουμε μία εποχή στην οποία συνειδητοποιούμε την αξία της υγείας ως το πολυτιμότερο αγαθό.

Έτσι, το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για φέτος είναι: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για τον κάθε ένα και για κάθε χώρα». Το μήνυμα αυτό μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού η εμφάνιση του κορωνοϊού έκανε εμφανείς τις διακρίσεις στον κλάδο υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο και φαίνεται επιτακτική η ανάγκη για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας, το οποίο να λειτουργεί χωρίς ανισότητες απέναντι σε πλούσιους, φτωχούς, μορφωμένους και αναλφάβητους.

Είναι χρέος των κυβερνήσεων να επενδύσουν στη δημόσια υγεία και όλων εμάς να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που καθημερινά, περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον κορωνοϊό, αγωνιζόμενοι δίπλα στους ασθενείς. Τέλος, ας δείξουμε όλοι μία υπεύθυνη και ώριμη στάση στην αντιμετώπιση της νόσου, με την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας από τον Covid-19.   
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας, που απασχολούν όλους τους πολίτες. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μία αφορμή ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Η καθολική κάλυψη υγείας αποτελεί το νούμερο ένα στόχο του Π.Ο.Υ. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι να εξασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται.