Ποιες είναι οι τιμές στις οργανωμένες παραλίες κοντά στην Αθήνα

Photo credits: freepik.com  
Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και όλοι αναζητούμε λίγες ώρες για χαλάρωση, αλλά και παιχνίδια στη θάλασσα.

Αν ανήκετε σε εκείνους που προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες και την άνεση που προσφέρουν, καλό είναι να γνωρίζετε τις τιμές που ισχύουν για την είσοδο και την παροχή ξαπλώστρας, ώστε να κάνετε ανάλογα την επιλογή σας.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στις κοντινές στην Αθήνα οργανωμένες παραλίες, από τον Άλιμο, κατεβαίνοντας μέχρι το Σούνιο. 

Ακτή του Ήλιου
Η Ακτή του Ήλιου είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κολύμπι και διασκέδαση και είναι η πλησιέστερη οργανωμένη παραλία στο κέντρο της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμη με τραμ, λεωφορείο ή αυτοκίνητο. Οι τιμές στην παραλία του Αλίμου έχουν ως εξής:

Καθημερινές
Γενική είσοδος: 8€ (+ 3€ για χρέωση ξαπλώστρας) / Παιδιά έως 5 ετών: δωρεάν / Παιδιά 5-12 ετών: 4€ (+ 3€ για χρέωση ξαπλώστρας) / Άνω των 65 ετών: 4€ (+ 3€ για χρέωση ξαπλώστρας) / Άνεργοι: 4€ (+ 3€ για χρέωση ξαπλώστρας)

Σαββατοκύριακα και αργίες
Γενική είσοδος: 10€ (+ 5€ για χρέωση ξαπλώστρας) / Παιδιά έως 5 ετών: δωρεάν / Παιδιά 5-12 ετών: 5€ (+ 5€ για χρέωση ξαπλώστρας) / Άνω των 65 ετών: 5€ (+ 5€ για χρέωση ξαπλώστρας) / Άνεργοι: 5€ (+ 5€ για χρέωση ξαπλώστρας)

Δημότες Αλίμου
Γενική είσοδος: Δωρεάν (Δευτέρα-Κυριακή)
H χρήση ξαπλώστρας για τους δημότες 8:00-10:00 και 18:30-20:00 είναι επίσης δωρεάν. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα-Παρασκευή: 1€ χρέωση ξαπλώστρας / Σαββατοκύριακα: 2€ χρέωση ξαπλώστρας
akti_toy_ilioy.png

Bikini Beach Bar

Βουτιές, ξαπλώστρες, μπαρ και μουσική, σας περιμένουν στα Λουτρά Αλίμου, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η είσοδος στον χώρο είναι δωρεάν. Οι τιμές που ισχύουν για τις ξαπλώστρες είναι οι εξής:

Καθημερινές
20€ το σετ (1 ομπρέλα - 2 ξαπλώστρες)

Σαββατοκύριακα & αργίες
24€ το σετ (1 ομπρέλα - 2 ξαπλώστρες)
bikini

Athines By the Sea
Η δημοφιλής Α’ πλαζ Βούλας έχει ονομαστεί πλέον Athines By The Sea. Σε απόσταση 17χλμ. από το κέντρο σας περιμένει μια πλήρως οργανωμένη πλαζ, με αναπαυτικές ξαπλώστρες, πουφ και sunbeds, καθώς και εστιατόρια -DOT Beach Vibes και Bloom- για φαγητό, καφέ και ποτό. Για τις ξαπλώστρες οι τιμές είναι οι εξής:

Καθημερινές: 7,50€
Σαββατοκύριακα: 9€ 
Το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές με την επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας, ενήλικες άνω των 65 ετών και παιδιά 6-12 ετών κοστίζει 4€
Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται παιδιά εώς 5 ετών, ΑμεΑ και ένας συνοδός, καθώς και οι δημότες Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για τους οποίους ισχύουν ειδικές τιμές και για τις ξαπλώστρες.
Οι ψάθινες ξαπλώστρες και ομπρέλες έχουν τις εξής τιμές:
Καθημερινές: 30 €/σετ (πρώτη και δεύτερη σειρά) - 20 €/σετ (υπόλοιπες σειρές) 
Σαββατοκύριακα και αργίες: 40 €/σετ (πρώτη και δεύτερη σειρά) - 30 €/σετ (υπόλοιπες σειρές)
Για τις ψάθινες ομπρέλες, οι δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν έκπτωση 50% επί των αναγραφόμενων τιμών.

Τα εστιατόρια έχουν τις δικές τους τιμές, που είναι: 
Dot Beach Vibes
Καθημερινές

Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (πρώτη & δεύτερη σειρά): 40€
Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (τρίτη σειρά και πίσω): 30€
Καμπάνα (κρεβάτι για έως 6 άτομα): 120€
Σαββατοκύριακα και αργίες
Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (πρώτη & δεύτερη σειρά): 50€
Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (τρίτη σειρά και πίσω): 40€
Καμπάνα (κρεβάτι για έως 6 άτομα): 150€

Bloom
Καθημερινές

Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (πρώτη & δεύτερη σειρά): 40€
Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (τρίτη σειρά και πίσω): 30€
Καμπάνα (κρεβάτι για έως 6 άτομα): 100€

Σαββατοκύριακα και αργίες
Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (πρώτη & δεύτερη σειρά): 50€
Σετ 2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα (τρίτη σειρά και πίσω): 40€ 
Καμπάνα (κρεβάτι για έως 6 άτομα): 120€
Καθίσματα πουφ: 10€ όλες τις μέρες
athinesbythesea

Apollon Beach - Καβούρι

Στον πιο ειδυλλιακό κόλπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, βρίσκεται η παραλία του Apollon Beach.
Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, η παραδεισένια αμμώδη παραλία και τα λαμπερά γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να περάσετε μια αξέχαστη μέρα με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Κάντε μια αναζωογονητική βουτιά, διασκεδάστε με θαλάσσια σπορ ή απλά καθίστε αναπαυτικά στις ξαπλώστρες και απολαύστε μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία με στυλ.

Παραλία Mythos
Καθημερινές και Σαββατοκύριακα
: 120€ το άτομο/ 70€ τα παιδιά

Apollon Beach
Καθημερινές: 42€ το σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα – εμφιαλωμένο νερό)
Σαββατοκύριακα και αργίες: 48€ το σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα – εμφιαλωμένο νερό)
apollon-beach

Τρύπια Βάρκα - Καβούρι

Ακριβώς μπροστά από το εστιατόριο "Τρύπια Βάρκα", θα συναντήσετε την αμμώδη ρηχή παράλια, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, που λειτουργεί κάθε μέρα, 9.00 έως 20.00, κατάλληλη για όλες της ηλικίες, αφού πίσω από την παραλία υπάρχει και μια μεγάλη παιδική χαρά. Οι τιμές είναι οι εξής για κάθε ημέρα:

Δύο πρώτες σειρές: 22€ το σετ (1 ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες)
Από την τρίτη σειρά και πίσω: 15€ το σετ (1 ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες)
trypia_varka

Krabo Beach

Σε έναν απομονωμένο κόλπο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Krabo, κάτω από το εστιατόριο, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, στις κλιμακωτές βεράντες, που συνδυάζονται με το φυσικό περιβάλλον. Οι τιμές για την παραλία είναι οι εξής:

Καθημερινές
60€ το σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα)

Σαββατοκύριακα και αργίες
90€ το σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα)

Καμπάνες 
Καθημερινές
110€ καμπάνα με 2 πουφ, 140€ καμπάνα με 1 διπλή ξαπλώστρα
Σαββατοκύριακα και αργίες
140€  καμπάνα με 2 πουφ, 180€ καμπάνα με 1 διπλή ξαπλώστρα

Έξτρα πουφ
Καθημερινές: 30€ / Σαββατοκύριακα: 45€
krabo

Ζen Beach

Στην ήσυχη και όμορφη παραλία του Zen Beach μπορείτε να χαλαρώσετε από νωρίς το πρωί απολαμβάνοντας τις βουτιές σας. Η υπηρεσία της παραλίας είναι διαθέσιμη και πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει με καφέ, χυμούς και μενού στην παραλία, που σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σας. Οι τιμές για την παραλία είναι οι εξής:

Καθημερινές
Πρώτη σειρά σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα): 60€
Δεύτερη σειρά κα πίσω σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα): 50€
Τρίτη σειρά και πίσω σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα): 40€

Σαββατοκύριακα και αργίες
Πρώτη σειρά σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα): 80€
Δεύτερη σειρά σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα): 70€
Τρίτη σειρά και πίσω σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα): 60€

*Από 9:00 έως 12:00 οι τιμές είναι μειωμένες κατά 50%
zen beach

Ακτή Βουλιαγμένης 
Στη δημοφιλέστερη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μια καταπράσινη ακτή, με διάφανα νερά, χρυσή αμμουδιά και Γαλάζια Σημαία. Απολαύστε στιγμές δροσιάς με άνεση και ασφάλεια και γνωρίστε την εμπειρία του νέου αναβαθμισμένου χώρου της Ακτής, με μοναδικά προνόμια.

Καθημερινές
Γενική Είσοδος: 10€ | Μειωμένο εισιτήριο: 5€

Σαββατοκύριακα και αργίες
Γενική είσοδος: 15€ | Μειωμένο εισιτήριο: 8€

Μειωμένο εισιτήριο εισόδου δικαιούνται: Μαθητές ηλικίας 6 -15 ετών και συνοδοί σχολικών εκδρομών / Πολύτεκνοι (με την επίδειξη σχετικής θεωρημένης ταυτότητας του Συλλόγου Πολυτέκνων) / Άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών (με την επίδειξη ΑΔΤ ή διαβατηρίου ή άλλου στοιχείου ταυτοπροσωπίας) / Φοιτητές (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας) / Στρατιώτες (υπηρετούντες την στρατιωτική θητεία) / Άνεργοι (με την επίδειξη της σχετικής θεωρημένης κάρτας ανεργίας) / Ομαδικό (γκρουπ άνω των 14 ατόμων).

Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται: Παιδιά έως 5 ετών / Άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) με ποσοστό αναπηρίας >67% και με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας (ωστόσο, όπως αναφέρεται και παραπάνω, ο συνοδός θα πρέπει να πληρώνει εισιτήριο εισόδου 5€, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα) / Ο αρχηγός και οδηγός κάθε γκρουπ (ένα άτομο δωρεάν, ανά 14 άτομα)

Για δημότες Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (κατόπιν σχετικού εγγράφου από το αρμόδιο όργανο της εταιρείας) και για μέλη του Συλλόγου Αθλουμένων Ακτής Βουλιαγμένης (Σ.Α.Α.Β.) και του Ομίλου – Συλλόγου χειμερινών κολυμβητών (εφόσον προσκομιστούν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά), η τιμή εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης είναι 5€ για όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Η οικογενειακή ημερήσια κάρτα κοστίζει 35€ και ισχύει για οικογένειες που μέχρι δύο παιδιά έως και 18 ετών. Για κάθε επιπλέον παιδί η χρέωση θα είναι ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία που εμπίπτει το παιδί.

Το αναβαθμισμένο εισιτήριο Aκτή Gold κοστίζει 50€ Δευτέρα - Πέμπτη και 75€ Παρασκευή, Σαββατοκύριακο και αργίες. Ισχύει για όλους τους επισκέπτες και για όλες τις ημέρες. Περιλαμβάνει:

  • εξασφαλισμένη ομπρέλα και σετ δύο 2 ξαπλωστρών (για 2 ενήλικες και μέχρι δύο παιδιά έως και 18 ετών)
  • δωρεάν εξασφαλισμένη και φυλασσόμενη θέση στάθμευσης σε εσωτερικό parking της Ακτής
  • διέλευση από τον έλεγχο εισιτηρίων χωρίς αναμονή
  • μεταφορά στη θέση κράτησης με clubcar
  • δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων σε κουτί ασφαλείας στην ομπρέλα
  • δωρεάν δύο νερά 500ml σε σαμπανιέρα με πάγο
  • service στην ξαπλώστρα

akti_voyliagmenis.jpg

Astir Beach
Η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι αναμφισβήτητα από τις πιο ωραίες παραλίες. Ξεχωρίζει για τα υπέροχα νερά και την ωραία αισθητική. Οι τιμές (διαφέρουν αν κάνετε online κράτηση), μέχρι και τον Σεπτέμβριο, είναι οι εξής:

Καθημερινές
Τιμή σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα): 60€ / Παιδιά 4-12 ετών: 15€

Σαββατοκύριακα και αργίες
Τιμή σετ (2 ξαπλώστρες – 1 ομπρέλα): 100€  / Παιδιά 4-12 ετών: 25€

Τιμές για online κρατήσεις
Καθημερινές
Πρώτη σειρά: 100€ / Δεύτερη σειρά και πίσω: 80€
Σαββατοκύριακο
Πρώτη σειρά: 180€ / Δεύτερη σειρά και πίσω: 160€

Varkiza Resort

Το ανανεωμένο Varkiza Resort (Yabanaki Beach) βρίσκεται στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας και λειτουργεί φέτος υπό νέα διεύθυνση, γι' αυτό και γίνονται ακόμη εργασίες στο χώρο, μέχρι να πάρει το επόμενο καλοκαίρι την ολοκληρβμένη εικόνα της. Μπορείτε ωστόσο να απολαύσετε το μπάνιο σας εκεί. Οι τιμές που ισχύουν είναι οι ακόλουθες: 

Καθημερινές
Γενική είσοδος: 10€ / Ειδικές κατηγορίες (άνω των 65 ετών, παιδιά 6-12 ετών, φοιτητές, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι με επίδειξη αντίστοιχης ταυτότητας ή αποδεικτικού): 5€ / Η είσοδος είναι δωρεάν για ΑΜΕΑ (με επίδειξη σχετικής ταυτότητας) και έναν συνοδό, καθώς και για δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (χωρίς ξαπλώστρα).
Σετ ομπρέλα - 2 απλώστρες, πρώτη και δεύτερη σειρά: 40€ / Υπόλοιπες σειρές: 20€ / Για τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρέχεται έκπτωση 65% επί των ισχυουσών τιμών (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Σαββατοκύριακο & αργίες
Γενική είσοδος: 15€
Σετ ομπρέλα - 2 απλώστρες, πρώτη και δεύτερη σειρά: 50€ / Υπόλοιπες σειρές: 30€
Πλαζ Βαρκιζας

Tahiti Beach Bar
Ένας προορισμός που θυμίζει νησί, αν και βρίσκεται στο 37,4χλμ. της Αθηνών - Σουνίου, στα Καλύβια. Εκεί θα βρείτε άνετες ξαπλώστρες, μπαρ για καφέ, σνακ ή ποτά, αφού ειδικά τα Σαββατοκύριακα, υπάρχει περισσότερη διάθεση για πάρτυ. Για τις ξαπλώστρες ισχύουν οι εξής τιμές:

Καθημερινές
20€ το σετ (1 ομπρέλα - 2 ξαπλώστρες) στις δυο πρώτες σειρές και 15€ από την τρίτη σειρά και πίσω

Σαββατοκύριακα και αργίες
40€ το σετ (1 ομπρέλα - 2 ξαπλώστρες) στις δυο πρώτες σειρές και 30€ από την τρίτη σειρά και πίσω

Κρεβάτια (πρώτη σειρά)
Καθημερινές: 40€
Σαββατοκύριακα και αργίες: 50€

Κρεβάτια (δεύτερη σειρά και πίσω)
Καθημερινές: 30€
Σαββατοκύριακα και αργίες: 40€Πουφ
Καθημερινές: 6€
Σαββατοκύριακα και αργίες: 8€
tahiti

Grand Beach - Λαγονήσι

Η χρυσαφένια ακτή του Grand Resort Lagonissi σας περιμένει για να χαλαρώσετε με ένα κοκτέιλ δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, να απολαύστε θεσπέσιες γαστρονομικές δημιουργίες και ανεβάστε την αδρεναλίνη στα ύψη με τα αγαπημένα σας water sports. Οι τιμές για την παραλία είναι οι εξής:

Καθημερινές
Γενική είσοδος: 10€/ άτομο ή 15€/ 2 άτομα | Μειωμένο εισιτήριο (παιδιά 8-14 ετών): 4€

Σαββατοκύριακα & αργίες
Γενική είσοδος: 30€/ άτομο ή 40€/ 2 άτομα | Μειωμένο εισιτήριο (παιδιά 8-14 ετών): 10€

*Η τιμή εισόδου περιλαμβάνει ξαπλώστρα με ομπρέλα και ένα μπουκαλάκι νερό 500ml κατ’ άτομο.
*Ο χώρος διαθέτει πάρκινγκ το οποίο τις καθημερινές είναι δωρεάν, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες κοστίζει 10€ για τα αυτοκίνητα και 6€ για τις μηχανές.
lagonisi_resort

Vincci EverEden Beach - Ανάβυσσος

Στην παραλία κάτω από το ομώνυμο ξενοδοχείο, σας περιμένουν άνετες ξαπλώστρες, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και βέβαια καφές, χυμοί, σνακ και άλλες γευστικές προτάσεις. Η είσοδος στην παραλία είναι δωρεάν. Οι τιμές για τις ξαπλώστρες είναι οι εξής: 

Καθημερινές
Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στην παραλία: 10€
Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στο deck: 40€
Κρεβάτι στην παραλία: 25€ (2 άτομα) | 30€ (4 άτομα)

Σαββατοκύριακα
Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στην παραλία: 20€
Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στο deck: 80€
eden_beach

Castus Beach Bar

Χαλαρώστε και αφήστε το θαλασσινό αεράκι να σας παρασύρει στο Castus, με τις σκηνές και την boho διάθεση, στην παραλία της Αναβύσσου. Τις καθημερινές η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ξαπλώστρες δεν έχουν χρέωση. Τα Σαββατοκύριακα, η τιμή για το σετ ξαπλώστρας είναι: 
Πρώτη σειρά με σετ ξαπλώστρας, αλλά χωρίς ομπρέλα: 50€
Δεύτερη σειρά: 80€
Τρίτη σειρά: 45€ 
Τέταρτη σειρά: 35€
Πέμπτη σειρά: 30€
Castus

Sounio Beach - Αegeon Hotel

Το Sounio Beach βρίσκεται κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα μπροστά από το ξενοδοχείο Aegeon Beach. Η παραλία έχει ένα τμήμα αποκλειστικά για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και δύο ακόμη για όλους τους άλλους, με διαφορετικούς τύπους ξαπλώστρες. Στην παραλία υπάρχουν, επίσης, 2 beach bar και ένα εστιατόριο. Οι τιμές για την παραλία, βάσει διαθεσιμότητας, είναι:

Καθημερινές
Σετ (2 ξαπλώστρες 1 ομπρέλα) στην παραλία: 1η σειρά 50€ | Δεύτερη σειρά και πίσω 40€
Μπεζ καμπάνα (2 άτομα): 30€
Μαύρη καμπάνα (4 άτομα): 40€

Σαββατοκύριακα & αργίες
Σετ (2 ξαπλώστρες 1 ομπρέλα) στην παραλία: 1η σειρά 80€ | Δεύτερη σειρά και πίσω 70€
Μπεζ καμπάνα (2 άτομα): 40€
Μαύρη καμπάνα (4 άτομα): 60€

Το VIP κομμάτι της παραλίας έχει διαφορετική τιμολόγηση και οι κρατήσεις γίνονται από το Plazz.com
aegeaon hotel