Ποιες τροφές χαρίζουν ενέργεια στον οργανισμό

Νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν στη διάρκεια της ημέρας, τα μάτια σας να κλείνουν ενώ είστε στη δουλειά και οι "μπαταρίες" να πέφτουν; Αν έχετε ανάγκη να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, υπάρχουν κάποιες τροφές, που θα σας δώσουν το boost που χρειάζεστε.

Προϊόντα ολικής άλεσης 

Οι υδατάνθρακες είναι ένα από τα βασικά "καύσιμα" του οργανισμού, καθώς χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια και αυξάνουν ταυτόχρονα τη σεροτονίνη, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Δεν είναι, όμως, όλοι οι υδατάνθρακες το ίδιο. Τα προϊόντα ολικής άλεσης (καστανό ρύζι, ψωμί ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά ολικής άλεσης, κ.ο.κ.) θεωρούνται καλή επιλογή, καθώς με την κατανάλωσή τους, το σάκχαρο του αίματος δεν έχει απότομες αυξομειώσεις κι έτσι τα επίπεδα ενέργειας δεν πέφτουν απότομα.
Ποιες τροφές χαρίζουν ενέργεια στον οργανισμό

Ξηροί καρποί

Η πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθά στην ενέργεια και το μαγνήσιό τους συμβάλλει στη μετατροπή του σακχάρου σε ενέργεια. Το μαγνήσιο, απαραίτητο για την ενέργεια του οργανισμού, μπορείτε να το λαμβάνετε και από άλλες τροφές, όπως μπανάνες, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κ.λπ.

Φρούτα και λαχανικά

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν και τα φυσικά σάκχαρα θα σας χαρίσουν άμεση ενέργεια, εξασφαλίζοντας τα σταθερά επίπεδά της. Η καλύτερη επιλογή είναι να καταναλώσετε ολόκληρο το φρούτο, καθώς αν πιείτε τον χυμό τους, χάνετε τις φυτικές ίνες.

Πηγή: clickatlife.gr