Πώς να δημιουργήσετε συμμάχους στην εργασία σας

Η αλήθεια είναι ότι ξοδεύουμε πολύ από το χρόνο μας στη δουλειά, προσπαθούμε να είμαστε οι καλύτεροι, οι πιο παραγωγικοί, αλλά μερικές αυτό δεν αρκεί... Είναι σημαντικό, επίσης, να έχουμε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους μας. Και κάποιες φορές συμμάχους

Σύμμαχος είναι ένας συνεργάτης που μπορεί να μας βοηθήσει ή και να γίνει φίλος μας. Οι σύμμαχοί σας είναι πιθανό να υποστηρίξουν τις απόψεις σας, να σας βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων ή να σας προσφέρουν μια διαφορετική οπτική σε ένα θέμα. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να τα πηγαίνετε καλά με όλους στην εργασία σας και να δημιουργήσετε συμμαχίες.  
Πώς να δημιουργήσετε συμμάχους στην εργασία σας

Πώς να δημιουργήσετε συμμάχους στην εργασία σας

  • Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί τη βάση για μια συμμαχία στην εργασία. Μιλήστε στο δυνητικό σύμμαχό σας για το τι χρειάζεστε και ακούστε προσεκτικά και εκείνον. Οι ανοικτές γραμμές επικοινωνίας προϋποθέτουν ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και υποστήριξης. Τέλος, σεβαστείτε την άποψή του που μπορεί να διαφέρει από τη δική σας.
  • Αντιμετωπίστε τους συμμάχους σας ως ίσους, ανεξάρτητα από τη θέση τους μέσα στον εργασιακό χώρο. Αν υιοθετήσετε αυτό το σκεπτικό, θα δημιουργήσετε ισχυρές και επιτυχείς συμμαχίες.
  • Να δείχνετε απόλυτο επαγγελματισμό. Μην συμμετέχετε σε κουτσομπολιά ή συζητάτε για τους συναδέλφους σας πίσω από την πλάτη τους, έτσι,ώστε να σας εμπιστεύονται όλοι. Οι συμμαχίες λειτουργούν μόνο όταν υπάρχει εμπιστοσύνη.
  • Περάστε χρόνο με τους συμμάχους σας. Συζητήστε ή πηγαίνετε μαζί για φαγητό μερικές φορές. Βεβαιωθείτε ότι δεν δημιουργείτε μια ομάδα που θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά, αφιερώστε χρόνο για να αναπτύξετε ισχυρές σχέσεις με τους συμμάχους σας.
  • Τηρήστε τις υποσχέσεις σας. Αν λέτε ότι θα κάνετε κάτι, κάντε το. Ειδικά αν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι που εξαρτώνται από εσάς και τις προθεσμίες στις οποίες έχετε δεσμευτεί.
  • Επιδιώξτε να λύσετε τυχόν διαφωνίες ή συγκρούσεις με την πρώτη ευκαιρία. Οι ανεπίλυτες συγκρούσεις υπονομεύουν την οικοδόμηση συμμαχιών, την αμοιβαία και προοδευτική πρόοδο προς την εκπλήρωση προσωπικών και οργανωτικών στόχων.
  • Δείξτε την υποστήριξή σας στους συμμάχους σας. Επαινέστε τις ιδέες και λύσεις που προτείνουν.
  • Τέλος, μην δώσετε ποτέ πισώπλατο χτύπημα σε έναν σύμμαχο. Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με τις ενέργειές τους, μιλήστε απευθείας μαζί του, όχι στον προϊστάμενο ή στον εργοδότη.