Πώς να ενδυναμώσετε τη σχέση πατέρα-κόρης

Είναι γνωστό ότι οι μπαμπάδες συχνά έχουν μια αδυναμία στις κόρες τους. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μαζί τους ή νιώθουν ότι δεν έχουν τόσα κοινά σε σχέση με τους γιους τους. Είναι σίγουρα σημαντικό ο πατέρας να έχει στενή σχέση και καλή επικοινωνία με την κόρη του για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σχετικές έρευνες δείχνουν ότι οι κόρες που απολαμβάνουν τέτοιες σχέσεις έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Νιώθουν καλύτερα για τον εαυτό τους
  • Έχουν πιο ισχυρό χαρακτήρα χωρίς να είναι επιθετικές
  • Έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις σχέσεις με τους άνδρες γενικά
  • Έχουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο
  • Είναι πιθανότερο να αποκτήσουν πτυχίο

Πώς να ενδυναμώσετε τη σχέση πατέρα-κόρης

Τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας για να δημιουργήσει μια σχέση αγάπης και ασφάλειας με την κόρη του;

Η καλλιέργεια αυτού του δεσμού αποτελεί μια πρόκληση για κάθε πατέρα που έχει κόρη, την οποία θα πρέπει να δουλέψει από την αρχή αυτής της σχέσης, δηλαδή από τη γέννηση της κόρης του.

Ξεκινήστε από την ημέρα της γέννησής της
Η πρώτη κιόλας μέρα που η μικρή σας κόρη έρχεται στη ζωή, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσετε να καλλιεργείτε μια στενή σχέση μαζί της. Προσπαθήστε να συμμετέχετε στη ζωή της από την αρχή, να είστε παρών, να έχετε ενεργό ρόλο στη φροντίδα αυτού του μικρού κοριτσιού. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε μαζί της όσο ακόμη είναι μικρή, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσετε ένα στενό δεσμό μαζί της και να συνεχίσετε την οικοδόμηση της σχέσης σας αργότερα.

Διδάξτε της νέα πράγματα
Είναι εξαιρετικό ένας μπαμπάς να μάθει την κόρη του να διαβάζει ή να κάνει ποδήλατο, αλλά τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να της μάθει είναι τα "ανδρικά". Δεξιότητες και δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το γκολφ, οι επισκευές στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, θα βοηθήσουν ένα κορίτσι όπως ακριβώς και ένα αγόρι, θα της δώσουν εμπιστοσύνη και θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οτιδήποτε. Επιπλέον, κάνοντας με τον μπαμπά της πράγματα στα οποία εκείνος είναι καλός, θα την κάνουν να τον θαυμάζει περισσότερο και να απολαμβάνει τις στιγμές μαζί του.

Ακούστε με προσοχή
Γενικώς στα κορίτσια αρέσει να μιλούν περισσότερο από ό, τι τα αγόρια όσο μεγαλώνουν. Ένα πράγμα που μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να ενδυναμώσει τη σχέση του με την κόρη του, είναι να την ακούει περισσότερο. Δώστε προσοχή σε αυτά που λέει όταν είστε μαζί. Ακούστε τι σκέφτεται, ονειρεύεται και επιθυμεί για τη ζωή της. Και πάνω απ 'όλα, δείξτε της ότι μπορεί να σας εμπιστεύεται. Όταν μοιράζεται κάτι μαζί σας και σας ανοίγει την ψυχή της, κρατήστε το μυστικό μεταξύ σας. Το αντίθετο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βλάψετε τη σχέση σας και να κλονίσετε την εμπιστοσύνη που σας έχει.

Κάνετε μαζί διασκεδαστικά πράγματα
Είναι σημαντικό να παίζετε παιχνίδια, να κάνετε παρέα δραστηριότητες ή οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να περνάτε όμορφα και ξένοιαστα. Από το να πάτε για παγωτό, σινεμά ή θέατρο, μέχρι για μίνι γκολφ, μπόουλινγκ, πεζοπορία ή ό,τι άλλο αρέσει και στους δύο και θα δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις και θετικό κλίμα μεταξύ σας.

Πείτε της ότι είναι όμορφη
Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο σε μερικούς πατέρες, αλλά είναι σημαντικό. Η σύγχρονη κουλτούρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά περνούν στα νέα κορίτσια μηνύματα και επιβάλλουν πρότυπα για το "σωστό" βάρος, το "σωστό" μακιγιάζ, το "σωστό" ντύσιμο, αλλά πολλές φορές τίποτα από αυτά δεν είναι σωστό. Ο δικός σας ρόλος είναι να υπογραμμίστε τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς της, αλλά και να την κάνετε να πιστέψει στον εαυτό της. Μη διστάζετε να της κάνετε ένα κομπλιμέντο όταν π.χ. χαμογελάει.

Προσπαθήστε να είστε το καλύτερο πρότυπο άνδρα
Ο τρόπος με τον οποίο η κόρη σας σάς βλέπει να φέρεστε στις γυναίκες, επηρεάζει σημαντικά το πώς θα δει εκείνη τους άνδρες αργότερα στη ζωή της. Φροντίστε να έχετε την καλύτερη συμπεριφορά απέναντί της, στη μητέρα της και στις άλλες γυναίκες του συγγενικού και φιλικού σας κύκλου. Η ευγένεια και η καλοσύνη από πλευράς σας, θα τη βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό να γνωρίζει τι να περιμένει από τους άνδρες στην ενήλικη ζωή της.