Πώς θα διατηρήσουμε θετική ψυχολογία στη δεύτερη καραντίνα

Η δεύτερη καραντίνα είναι σε εξέλιξη και παρόλο που είμαστε εξοικειωμένοι με τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της κατάστασης, δεν παύει να δημιουργεί στους περισσότερους συναισθήματα όπως φόβο, θλίψη, αβεβαιότητα.

Ο δεύτερος εγκλεισμός προκαλεί ψυχολογική κούραση, αφού η πιστή τήρηση των μέτρων, η απομάκρυνση από την εργασία, οι αποστάσεις από οικεία πρόσωπα και γενικότερα ο κοινωνικός περιορισμός, βιώνονται από τους περισσότερους ως απώλεια ελευθερίας.

Έχοντας ήδη την εμπειρία του πρώτου lockdown, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παρατεταμένη κοινωνική απομόνωση, προκαλεί ανησυχητική αύξηση άγχους και ενδείξεις ψυχολογικής πίεσης.

Η επιτακτική αυτή αναγκαία συνθήκη, μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με αλλαγές και έντονες συναισθηματικές καταστάσεις, ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση και την προσωπικότητα του καθενός.
Πώς θα διατηρήσουμε θετική ψυχολογία στη δεύτερη καραντίνα
Ο φόβος, η ανασφάλεια, η αγωνία, τα αδιέξοδα σενάρια γίνονται πιο έντονα και πάλι. Η επίγνωση της σκληρής πραγματικότητας, η απώλεια συνανθρώπων μας, η ύφεση της οικονομίας, η μοναξιά, εντείνουν την ανησυχία και το άγχος.

Αυτό το διάστημα, ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη σωματική υγεία και την ψυχική μας ανθεκτικότητα. Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο δημιουργικοί μπορούμε και να εκμεταλλευτούμε το χρόνο αυτό για να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Και ας μην ξεχνάμε εκείνους γύρω μας που μπορεί να έχουν ανάγκη, κάποιον γείτονα ή κάποιον ηλικιωμένο, που μπορεί να χρειάζεται προμήθειες, φάρμακα, κλπ.