Πώς θα κάνετε ξεχωριστά τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

Photo credits: freepik.com

Γίνατε πρόσφατα γονείς και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστά για εσάς, αφού σας βρίσκουν να κρατάτε στην αγκαλιά σας το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Απολαύστε τις γιορτινές μέρες που έρχονται, προσφέροντας στο μωρό σας εικόνες γεμάτες αγάπη και θαλπωρή και χαρίζοντάς του τις πιο όμορφες αναμνήσεις για τα πρώτα του Χριστούγεννα!

Μπορεί να νομίζετε ότι το μωρό σας είναι ακόμη πολύ μικρό, αλλά καταλαβαίνει τι συμβαίνει κι αισθάνεται τη χαρά, την αγάπη, την οικογενειακή θαλπωρή και τη γιορτινή ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Δημιουργήστε ένα όμορφο, γιορτινό περιβάλλον
Ντύστε το σπίτι γιορτινά και σκορπίστε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά. Στολίστε το δέντρο, βάλτε λαμπάκια και ξεχωριστά διακοσμητικά, δημιουργώντας ένα ζεστό, γιορτινό περιβάλλον. Μπορείτε να στολίσετε ακόμη και το δωμάτιο του μωρού με μερικά φωτάκια και κάποια κατάλληλα στολίδια, φτιάχνοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Καθιερώστε τις δικές σας οικογενειακές παραδόσεις
Κάντε οικογενειακή υπόθεση όχι μόνο το στολισμό του σπιτιού, αλλά και την ετοιμασία των φαγητών και των γλυκών για τις γιορτινές μέρες. Γράψτε κάρτες που θα στείλετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα και, γιατί όχι, οι κάρτες μπορεί να έχουν μία δική σας οικογενειακή φωτογραφία. Καθιερώστε να παρακολουθείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες ή να παίζετε χριστουγεννιάτικα παιχνιδια και σκεφτείτε τι άλλο θα θέλατε να μοιράζεστε ως οικογένεια όλα τα Χριστούγεννα που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Φτιάξε ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο στολίδι
Δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι, το οποίο θα σας θυμίζει τα πρώτα σας Χριστούγεννα με το μωρό σας. Μπορεί να είναι π.χ. ένα ξύλινο στολίδι και να έχει χαραγμένο επάνω το όνομα του παιδιού σας, ένα καρουζέλ ή ένα μουσικό κουτί, επίσης με το όνομα του μωρού, μία μπάλα για το δέντρο με κολάζ από φωτογραφίες του μωρού σας ή ό,τι άλλο φανταστείτε εσείς.

Επισκεφθείτε τον Άι-Βασίλη
Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να ζει μέσα μας, αλλά ένα πιστό αντίγραφο του αξιαγάπητου γενειοφόρου άγιου, υπάρχει σε πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Μην χάσετε την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε, για να τον γνωρίσει από κοντά και το μωρό σας και βέβαια να φωτογραφηθεί μαζί του.
Πώς θα κάνετε ξεχωριστά τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας
Φροντίστε να έχετε χριστουγεννιάτικη μουσική υπόκρουση
Τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ακούγαμε απο παιδιά, τις κρατάμε μέσα στην καρδιά μας. Κάντε κι εσείς το ίδιο με το μωρό σας. Είναι σίγουρο ότι το μωρό σας θα απολαύσει τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τις απαλές μελωδίες. Γενικά, στα μωρά αρέσει πολύ η μουσική και επίσης, οι εύκολοι στίχοι που επαναλαμβάνονται σε αυτά, το βοηθούν στην ανάπτυξη της ομιλίας και των λεκτικών των δεξιοτήτων του.

Διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια
Τα μωρά λατρεύουν τα παραμύθια. Οι απλά γραμμένες, μικρές ιστορίες, με εικόνες που το μωρό μπορεί να παρατηρεί και να περιεργάζεται ... Το διάβασμα παραμυθιών έχει πολλά οφέλη για τα μωρά. Εξοικειώνονται με το διάβασμα, τα βοηθά να αποκτήσουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και να αναπτύξουν τις λεκτικές τους δεξιότητες.

Ακούστε μαζί τα κάλαντα
Όταν χτυπήσει η πόρτα σας και ακούσετε την ερώτηση "Να τα πούμε;", ανοίξτε και σταθείτε στο κατώφλι του σπιτιού αγκαλιά με το μωρό σας, για να ακούσετε τα μικρά παιδιά να σας τραγουδούν τα κάλαντα, χτυπώντας ρυθμικά το ασημένιο τριγωνάκι τους. Καλά Χριστούγεννα!

Ένα άρθρο για: