Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά

Εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανέφερε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Το νέο ωράριο του ολοήμερου

Η υπουργός Παιδείας μίλησε και για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από φέτος στο ωράριο του ολοήμερου σχολείου. «Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Αυτό το μέτρο γίνεται για δύο λόγους: Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων».

Η υπουργός επισήμανε ότι η πρόσβαση στο ολοήμερο σχολείο θα είναι ελεύθερη, δηλαδή δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, και πως το μέτρο είναι προαιρετικό, δηλαδή ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν διοριστεί 16.200 εκπαιδευτικοί και πως μέσα στο καλοκαίρι δρομολογείται ο διορισμός επιπλένο 8.600 εκπαιδευτικών. «Αυτό σημαίνει ότι η σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο θα μας βρει συνολικά μετά από 2 χρόνια με 25.000 επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr