Προετοιμασία για το σχολείο: μία λίστα με όλα τα απαραίτητα για τη νέα χρονιά

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε φθινοπωρινή διάθεση και σε αυτό συμβάλλει και η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι προετοιμασίες για το σχολείο μπαίνουν στην τελική ευθεία: καινούριο γραφείο, καινούρια τσάντα, γραφική ύλη, ρούχα, κ.λπ.

Κάνοντας μαζί με το παιδί σας μία καταγραφή όσων θα χρειαστεί και αφήνοντας το να έχει τον πρώτο λόγο στις αγορές, το εντάσσεται στη διαδικασία της προετοιμασίας και δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα σχετικά με το σχολείο. Αφήστε το να επιλέξει εκείνο τα είδη που θέλει ν' αγοράσει για να το διασκεδάσει και ό,τι κι αν πάρει να του αρέσει.

Εμείς ετοιμάσαμε μία λίστα που θα σας διευκολύνει σχετικά με τα πράγματα που θα χρειαστεί το παιδί σας τη νέα σχολική χρονιά.
Προετοιμασία για το σχολείο: μία λίστα με όλα τα απαραίτητα για τη νέα χρονιά

  • Οργάνωση παιδικού δωματίου: Βοηθήστε το παιδί να απολαμβάνει περισσότερο την ώρα της μελέτης, δημιουργώντας έναν όμορφο και φιλικό χώρο μέσα στο δωμάτιό του. Θα χρειαστεί ένα γραφείο, μία εργονομική καρέκλα γραφείου, ίσως κάποια ράφια στον τοίχο ή μία βιβλιοθήκη για τα σχολικά και όχι μόνο βιβλία, κουτιά αποθήκευσης.
  • Σχολική τσάντα: Επιλέξτε μια σχολική τσάντα που είναι άνετη και πρακτική για το παιδί σας, με ροδάκια ή πλάτης, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του, ώστε να μπορεί να τη μεταφέρει και να είναι βολική.
  • Γραφική ύλη: Σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσετε τετράδια, μπλοκ, μολύβια, μαρκαδόρους, κ.λπ., αλλά είναι καλύτερα να περιμένετε τη λίστα που θα σας δώσει η δασκάλα για να μην πάρετε περιττά έξοδα.
  • Κασετίνα: Διαλέξτε μία ελαφριά κασετίνα, που ειδικά αν το παιδί είναι στις πρώτες τάξεις του σχολείου, ίσως είναι καλύτερα να έχει θήκες οργάνωσης.
  • Τάπερ για το κολατσιό: Διαλέξτε ένα ταπεράκι για το κολατσιό του, ιδανικά με χωρίσματα, ώστε να μπαίνουν ξεχωριστά π.χ. το τοστ και το φρούτο του.
  • Τα απαραίτητα ρούχα: Αν χρειάζεται να ανανεώσετε τα ρούχα του παιδιού, ελέγξτε τι ακριβώς χρειάζεται, φόρμες, T-shirt, τζιν, φούτερ, μπουφάν, αθλητικά παπούτσια, κ.λπ.