Τα 10 καλύτερα STEM εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρές ηλικίες 

Το παιχνίδι είναι τόσο φυσική διαδικασία για τα παιδιά όσο και η ίδια τους η ανάπτυξη. Η σχέση του παιδιού µε το παιχνίδι είναι αµφίδροµη: όσο το παιδί παίζει αναπτύσσει δεξιότητες και όσο αναπτύσσεται βελτιώνει το παιχνίδι του. Από τη βρεφική ηλικία ακόμη και όσο αναπτύσσεται το σώμα και το μυαλό, το παιδί πρέπει να έρχεται σε επαφή με όλα τα αντικείμενα-παιχνίδια που βοηθάνε στη σωματική και στη γνωστική ανάπτυξη του και για αυτό όσοι ασχολούνται με τη σύλληψη μιας ιδέας παιχνιδιού γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι κατάλληλες προδιαγραφές ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές του. Τα παιχνίδια STEM από τα αρχικά (S)cience (T)echnology (E)ngineering (M)athematics και πρόσφατα "STEAM" με την προσθήκη του "Α" από το (A)rt βρίσκονται στο χώρο του παιδικού παιχνιδιού εδώ και περίπου 10 χρόνια. Ουσιαστικά μιλάμε για παιχνίδια που χρησιμοποιούν την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, την τέχνη και τα μαθηματικά για να τονώσουν τα παιδιά για να αποκτήσουν εμπειρίες με υψηλή εκπαιδευτική αξία ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν.

Η εταιρία Premium Toys που δραστηριοποιείται στον χώρο του Παιχνιδιού εδω και 30 χρόνια είναι η πρώτη που έφερε τα παιχνίδια STEM στην Ελλάδα από το 2010. 

Το CKG σε συνεργασία με την Premium Toys σας προτείνει 10 εκπαιδευτικά παιχνίδια με βάση τη STEM προσέγγιση που θα ανοίξουν έναν νέο κόσμο γεμάτο με ανακαλύψεις και αποκαλύψεις που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής ενός παιδιού.

1. Quercetti 0922 - Fantacolor Portable Small

Ενισχύει τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα 

Quercetti 0922 - Fantacolor Portable Small

Fantacolor φορητό είναι ένα παιχνίδι διαχρονικό που διασκεδάζει τα παιδιά εδώ και πολλές γενιές: με την εισαγωγή των ψηφίδων στον πίνακα τα παιδιά εκφράζουν ελεύθερα τη δημιουργικότητά τους και εκπαιδεύουν το συντονισμό των ματιών-χεριών. Μπορείτε να επινοήσετε διαφορετικά ψηφιδωτά ή ακόμα και να αντιγράψετε τα παραδείγματα στο άλμπουμ. Όλα τα κομμάτια αποθηκεύονται σε μία θήκη εύκολη στη μεταφορά και κατάλληλη για ταξίδια. Προκειμένου να διατηρούνται καλά οι ψηφίδες, ο πίνακας λειτουργεί επίσης με καπάκι. Η λαβή δεν βοηθά μόνο στη μεταφορά, αλλά επιτρέπει επίσης να κρεμαστεί το μωσαϊκό στον τοίχο για να διακοσμήσει το δωμάτιο. Για να ακυρώσετε εύκολα μια σύνθεση, αναποδογυρίστε το δισκίο στη τσάντα και σπρώξτε έξω τις ψηφίδες.

2. Quercetti 2332 - Georello Basic

Ενισχύει τη Λογική Σκέψη και την Αντίληψη

Quercetti 2332 - Georello Basic

Το δημιουργικό σύνολο Georello Basic επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν κάποιες απλές αρχές της μηχανικής ενώ παράλληλα να διασκεδάσουν. Ξεκινήστε κατασκευάζοντας μια βάση της επιλογής σας με τις πλάκες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα βύσματα, τοποθετήστε τα γρανάζια μεταξύ τους έτσι ώστε όλα να κινούνται ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, διακοσμήστε τα πιάτα και τα γρανάζια με τις έντονες χρωματιστές ψηφίδες και, τέλος, πάρετε μια θεαματική αλυσιδωτή αντίδραση γυρίζοντας το στρόφαλο για να ρυθμίσετε τα πάντα σε κίνηση. Το Georello Basic είναι κατασκευασμένο από μαλακό, πλενόμενο πλαστικό με στρογγυλεμένες άκρες και είναι ανθεκτικό και απόλυτα ασφαλές.

3. Quercetti 7314 - Fantacolor Double Mickey Mouse

Ενισχύει τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα

Quercetti 7314 - Fantacolor Double Mickey Mouse

Αυτό είναι το κλασικό μωσαϊκό της Quercetti με την προσθήκη τεσσάρων αναδυόμενων πινακίδων με το Mickey Mouse και τους φίλους του. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πολύχρωμα ψηφιδωτά είτε συμπληρώνοντας την εικόνα στο εικονογραφημένο χαρτόνι είτε δημιουργώντας το δικό τους σχέδιο. Οι δύο συνδεόμενες σανίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μία μεγάλη ενιαία βάση. Αυτό το παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να επεκτείνουν τη φαντασία τους δοκιμάζοντας χιλιάδες συνδυασμούς διασκέδασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την αναγνώριση χρωμάτων και τις λεπτές συντονισμένες ρυθμίσεις συντονισμού χειρός-ματιού.

4. Quercetti 5213 - Magneta 123

Ενισχύει τη Λογική Σκέψη και τη Δημιουργικότητα

Quercetti 5213 - Magneta 123

Το Magneta 123 είναι μια μαγνητική πλακέτα διπλής όψεως: η μια πλευρά είναι μια μεταλλική επιφάνεια για τους μαγνητικούς αριθμούς, ενώ η άλλη είναι ένας πίνακας για να γράφετε και να σχεδιάζετε με οποιονδήποτε μαρκαδόρο ξηρής διαγραφής. Χάρη στις δύο μικρές βάσεις, ο πίνακας μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα με τη σωστή κλίση. Αυτό το μαγνητικό playset έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παροτρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν στις πρώτες αριθμητικές λειτουργίες τους με ένα διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο.

5. Quercetti 1680 - Spirogiro Mandala

Ενισχύει τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα

Quercetti 1680 - Spirogiro Mandala

Με το Spirogiro μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε γεωμετρικά σχέδια που θα ήταν πολύ δύσκολο να τραβήξετε με το χέρι μέσω του στροβιλισμού. Αυτό το εκπληκτικό σετ περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς τύπους περιστρεφόμενων οδοντωτών τροχών που θα σας εκπλήξουν με ατελείωτες διαμορφώσεις: με τα μικρά κίτρινα γρανάζια μπορείτε να φτιάξετε όλα τα είδη των σπειροειδών διακοσμήσεων, με το μπλε γρανάζι μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφους γεωμετρικούς κύκλους και τέλος, με το πορτοκαλί εργαλείο μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας πολύχρωμο Mandala. Το παιχνίδι αυτό ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα αναπτύσσει εξαιρετικές κινητικές δεξιότητες και συντονισμό.

6. Quercetti 0560 - Tecno Box Παιχνίδι

Βοηθά στην Κατανόηση της Μηχανικής

Quercetti 0560 - Tecno Box Παιχνίδι

Τα παιδιά αγαπούν να παίζουν με τα εργαλεία των γονιών τους ... στο κιβώτιο μεταφοράς Tecno βρίσκουν τα πιο κοινά εργαλεία, είναι πολύ ρεαλιστικά, λειτουργούν άψογα και είναι απόλυτα ασφαλή. Βρίσκουν επίσης όλους τους τύπους βιδών και ροδέλων και περικοχλίων που πρέπει να ταιριάζουν με τα σωστά εργαλεία για να μπορούν να τα εισάγουν στις οπές με σπείρωμα του πίνακα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικειώνονται με τις βασικές μηχανικές δεξιότητες και ασκούν τη χειρωνακτική τους δεξιότητα. Μπορούν να προσαρτήσουν τα κλειστά σχήματα για να δημιουργήσουν μεγάλες τεχνικές συνθέσεις, είτε επίπεδες είτε τρισδιάστατες, δίνοντας πλήρη έκφραση στη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

7. Quercetti 4045 – Qubo

Ενισχύει τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα

Quercetti 4045 - Qubo

Το Qubo είναι ένα δομικό παιχνίδι που προορίζεται για μικρά παιδιά. Αποτελείται από μεγάλες πλάκες και ψηφίδες. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο ή να στοιβάζονται σαν κολόνες ή σε οποιοδήποτε άλλη διάταξη μπορείτε να φανταστείτε. Χάρη στον ελκυστικό σχεδιασμό του, στα στρογγυλεμένα σχήματα και στα απαλά και ελαφρά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να παίζετε με ασφάλεια και να δημιουργείτε απίστευτα ψηλούς πύργους σε απόλυτη ισορροπία! Τα διαφορετικά σχήματα, καθώς και τα πρωτογενή και δευτερεύοντα χρώματα που χρησιμοποιούνται στις πλάκες και στις ψηφίδες, διεγείρουν την οπτική αντίληψη, το συντονισμό των χεριών-ματιών και την αποτελεσματική ανάπτυξη της χειρωνακτικής δεξιοτεχνίας.

8. Quercetti 1014 – Rami

Ενισχύει τη Λογική Σκέψη και τη Συγκέντρωση

Quercetti 1014 - Rami

Ένα πολυ-βραβευμένο σε διεθνείς διαγωνισμούς για το καλύτερο εκπαιδευτικό παιχνίδι της χρονιάς, το Rami έχει γιορτάσει 30 χρόνια επιτυχίας. Σήμερα είναι ακόμα ένα σύγχρονο παιχνίδι που αγαπούν τα παιδιά και παραμένει αξεπέραστο για την ισχυρή εκπαιδευτική του αξία. Λειτουργεί με μοχλούς και κουμπιά που πρέπει να λειτουργούν με καλό συντονισμό χειρός-ματιού, προκειμένου να ελευθερωθεί ο δρόμος για τις χρωματιστές μπίλιες που θα κυλήσουν στο σωστό κιβώτιο άφιξης. Είναι ένα διασκεδαστικός τρόπος για τα παιδιά να εξοικειωθούν με δυαδικούς αριθμούς, το σύστημα στο οποίο βασίζονται οι υπολογιστές. Κάθε κιβώτιο αφίξεων αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη θέση των τεσσάρων μοχλών και σε ένα διαφορετικό συνδυασμό των αριθμών 0 και 1: για παράδειγμα, η ακολουθία 1001 αντιστοιχεί στον αριθμό του κουτιού 9. Περιλαμβάνεται μια οθόνη που καλύπτει τις διαδρομές και μετρά την ικανότητα των παικτών. Εκτός από την ανάπτυξη δεξιοτήτων χειραγώγησης και αυξανόμενων συλλογιστικών και λογικών δεξιοτήτων, το Rami είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για να συναγωνιστείτε τους φίλους σας σε γρήγορους και διασκεδαστικούς αγώνες.

9. Quercetti 5348 - Tablet Mandala Magnetico

Ενισχύει τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα

Quercetti 1680 - Spirogiro Mandala

Μια νέα σειρά μαγνητικών πινάκων ξηρού σβησίματος που έχουν σχεδιαστεί ως tablet διπλής όψεως με καινοτόμο στρογγυλό σχήμα: οι άκρες έχουν εξομαλυνθεί πλήρως και προστατεύονται από πολύχρωμο περίβλημα από καουτσούκ που το καθιστούν ένα ασφαλές και άθραυστο αντικείμενο, απόλυτα ανθεκτικό στη σκληρή χρήση που κάνουν τα παιδιά.  Τα παιδιά μπορούν να γράψουν ή να σχεδιάσουν και από τις δύο πλευρές του Tablet Mandala με το μαρκαδόρο γόμα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιχνίδι σύνθεσης που επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργούν ατελείωτα Mandalas: Τα Mandalas είναι σχέδια εμπνευσμένα από την αρχαία Ανατολική φιλοσοφία, όπου αντιπροσωπεύουν την κεντρική αρμονία της ζωής και του σύμπαντος. Το παιχνίδι αυτό είναι τόσο μοναδικό που ακόμη και σε πολύ μικρής ηλικίας παιδιά μπορεί να βοηθήσει η ενασχόληση μαζί του όταν τα παιδιά χρειαστούν αποσυμφόρηση των εντάσεων που πολλές φορές προκύπτουν στην καθημερινότητα τους. Δημιουργώντας τα μωσαϊκά της Mandala είναι μια μοναδική δραστηριότητα για να χαλαρώσουν το μυαλό, να αυξήσουν τη συγκέντρωση και να τονώσουν τον διαλογισμό ενώ παράλληλα να φέρουν την ισορροπία και την ηρεμία που χρειάζονται για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και την ευεξία που χρειάζονται. 

10. Quercetti 7050 - Tube System

Ενισχύει τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα

Quercetti 7050 - Tube System

Ένα παιδικό σύστημα κατασκευής, αυτό είναι ένα καινούργιο παιχνίδι κάθε μέρα! Το παιχνίδι με το σύστημα Tube σημαίνει να δίνετε απεριόριστη ελευθερία στη δημιουργικότητά σας. Τα πάντα είναι εφικτά, δεν χρειάζονται εργαλεία ή βίδες και η συναρμολόγηση των τμημάτων είναι τόσο εύκολη και διαισθητική ώστε το παιδικό παιχνίδι να σχεδιάσει και στη συνέχεια να κατασκευάσει οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε. Μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα ό, τι έχετε κάνει σε κάτι καινούργιο, χάρη στις αρθρωτές αρθρώσεις και δαχτυλίδια που μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση και να ανατραπούν γρήγορα και εύκολα. Με το Σύστημα Σωλήνων μπορείτε να μετατρέψετε το δωμάτιό σας σε ενεργό εργοτάξιο όπου είναι δυνατόν. Κάνετε τραπέζια, καρέκλες, ράφια ή ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε και στη συνέχεια αισθάνεστε ελεύθεροι να "χρησιμοποιήσετε" και "κακή χρήση" τους, επειδή είναι κατασκευασμένα από υλικό ανθεκτικό στα παιδιά που μπορεί να αντέξει στα 90kg. 

Εταιρία Premium - Toys

2109628262
info@premium-toys.com
www.premium-toys.com
premiumtoysgreece
premiumtoysgreece