Τα 7 καλύτερα παιδικά επιτραπέζια ταξιδιού για τις διακοπές

Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή για χαλάρωση, διακοπές και ατέλειωτες οικογενειακές στιγμές στην παραλία! Όχι μόνο, όμως για παιχνίδι στην άμμο! Υπάρχουν και τα επιτραπέζια που κρατούν ακόμη το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Το CKG προτείνει έναν από τους πιο διαχρονικούς, διασκεδαστικούς, εγκεφαλικούς τρόπους να συγκεντρωθεί η οικογένεια και να παίξει! Επιλέξαμε τα 7 καλύτερα επιτραπέζια για παιδιά διαφόρων ηλικιών σε συσκευασία ταξιδίου για μεγαλύτερη ευκολία, γιατί όλο και κάποιος χώρος μικρός θα βρεθεί στη βαλίτσα σας για να τα πάρετε μαζί σας! Είναι οι κατάλληλοι σύντροφοι για την παραλία, το εξοχικό, το ξενοδοχείο, το καράβι, το αυτοκίνητο! Και το καλοκαίρι γίνεται αμέσως πιο ενδιαφέρον!

1. Μάντεψε Ποιος Διασκέδαση Παντού

Επιτραπέζιο Μάντεψε Ποιος Διασκέδαση Παντού

Photo Credit: www.public.gr

Το έχουμε παίξει όλοι σε διάφορες ηλικίες, σπίτια, ταξίδια, μάλλον για αυτό παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων που επιθυμούν ένα 2ωρο γεμάτο σκέψη, οπτική αντίληψη και ανάπτυξη λογικής μεταξύ αντικειμένων και συμβόλων. Τo κλασικό παιχνίδι μαντέματος με τα κρυμμένα πρόσωπα σε πρακτική συσκευασία για εύκολη αποθήκευση και διασκέδαση παντού!

Κάνε μια ερώτηση κάθε φορά στον αντίπαλο σου για να μαντέψεις σωστά την ταυτότητα του μυστηριώδους προσώπου του αντιπάλου σου και γίνε εσύ ο νικητής του Μάντεψε Ποιος!

Αριθμός Παικτών: 2 

Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

2. Κυβομυθίες Μίνι

Κυβομυθίες Μίνι

Photo Credit: www.public.gr

Οι Κυβομυθίες είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αφήγησης στο οποίο δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις.

Είναι απλό, γρήγορο και παίζεται παντού! Απαιτεί φαντασία, έχει γέλιο, είναι ιδανικό για παρέες κάθε ηλικίας και αποτελεί μια καλή εκπαιδευτική δραστηριότητα για την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, του λόγου και της ομαδικότητας. 

Οδηγίες: Ρίξτε τα 9 ζάρια που περιλαμβάνονται και αφήστε τη φαντασία σας να “ρολάρει”. Φτιάξτε μια ιστορία χρησιμοποιώντας και τις 9 εικόνες που δείχνουν τα ζάρια και γελάστε μέχρι δακρύων! 

Η συσκευασία περιλαμβάνει: 9 ζάρια, κλεψύδρα ενός λεπτού, οδηγίες χρήσης.

Αριθμός Παικτών: 2 και άνω

Κατάλληλο για παιδιά από 6 έως 11 ετών.

3. Γρίφος Hive Pocket

Γρίφος Hive Pocket

Photo Credit: www.public.gr

Το Hive Pocket είναι η έκδοση τσέπης του Hive και είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι στρατηγικής για δυο άτομα. Εφευρέτης του παιχνιδιού είναι ο βρετανός ελληνικής καταγωγής John Yianni. 

Το HIVE πρωτοπαρουσιάστηκε στην μεγαλύτερη έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών για το κοινό «Spiel Essen» όπου ψηφίστηκε ως «Best in Show». Από τότε έχει κερδίσει παγκοσμίως πολλά σημαντικά βραβεία με αποκορύφωμα το πολυπόθητο βραβείο της MENSA, The IQ Society : «Mensa Select Winner».

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περικυκλώσεις πρώτος πλήρως την βασίλισσα του αντίπαλου χρησιμοποιώντας μια σειρά από κομμάτια έντομα. Επειδή το κάθε έντομο κινείται στην Κυψέλη του παιχνιδιού με μοναδικό τρόπο όμοιο με τον τρόπο που τα έντομα κινούνται στην φύση το Hive έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές και ως «σκάκι της φύσης». Έχει όμως απλούστερους κανόνες, δεν χρειάζεται σκακιέρα και έχει επιπλέον και μια τρίτη διάσταση στη κίνηση των κομματιών. 

Αριθμός Παικτών: 2

Κατάλληλο για παιδιά από 8 έως 12 ετών

4. Time's Up Family

Επιτραπέζιο Time's Up Family

Photo Credit: www.public.gr

Ένα Time’s Up! για όλη την οικογένεια! Τώρα γονείς και παιδιά μπορούν να παίζουν ΜΑΖΙ! Τι πρέπει να κάνετε; Μέσα σε 3 γύρους, πρέπει να βοηθήσετε τον συνεργάτη σας να μαντέψει τα περισσότερα ζώα, αντικείμενα, επαγγέλματα κλπ. Πώς; Στον 1ο γύρο περιγράφοντας αναλυτικά τη λέξη που βλέπετε στην κάθε κάρτα, στο 2ο γύρο περιγράφοντάς την με μια μόνο λέξη, και στον 3ο δείχνοντάς την με παντομίμα!

Αριθμός Παικτών: 4-12

Κατάλληλο για παιδιά από 8 έως 12 ετών

5. Cortex Challenge

Επιτραπέζιο Cortex Challenge

Photo Credit: www.public.gr

To Cortex Challenge είναι μία συναρπαστική σπαζοκεφαλιά με κάρτες που χρησιμοποιεί μία πιο άμεση και γρήγορη προσέγγιση στην οικογενειακή διασκέδαση!

Το Cortex Challenge τεστάρει έως και έξι παίκτες για την μνήμη, την γνωστική λειτουργία και την αισθητηριακή τους αντίληψη. Περιλαμβάνει ακόμη τις κάρτες υφής που χρησιμοποιούνται σε ανάλογες προκλήσεις στις οποίες οι παίκτες θα πρέπει να μαντέψουν τι πιάνουν, προσθέτοντας ένα μοναδικό στοιχείο που συχνά παραμελείται στα παιχνίδια.

Οι δυνάμεις των εγκεφάλων των παικτών τεντώνονται στο μέγιστο καθώς ανταγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα ταιριάξει σύμβολα, θα θυμηθεί σωστά όλα τα αντικείμενα σε μία κάρτα ή θα βρει την διαδρομή μέσα από λαβύρινθους, μεταξύ πολλών άλλων εξετάσεων! Κερδίζοντας προκλήσεις μπορείτε να προσθέτετε κομμάτια παζλ στον εγκέφαλό σας που θα πρέπει να ολοκληρώσετε πριν από τους αντιπάλους σας.

Το Cortex Challenge είναι βέβαιο ότι θα βασανίσει τις νοητικές ικανότητες τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων παικτών!

Αριθμός Παικτών: 2-6

Κατάλληλο για παιδιά από 9 έως 14 ετών

6. Citadels Classic

Επιτραπέζιο Citadels Classic

Photo Credit: www.public.gr

Στο «Πατρίκιοι & Πληβείοι» είστε ένας μεσαιωνικός ηγεμόνας που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πόλη του, πριν οι αντίπαλοί σας χτίσουν τη δική τους! Αντί για την κλασική Monopoly, εδώ έχουμε έναν ευφυή συνδυασμό παιχνιδιού στρατηγικής, αρχιτεκτονικής και διοίκησης οικονομίας!

Επεκτείνετε την πόλη σας προσθέτοντας νέες συνοικίες, αλλά προσέξτε να επενδύσετε σοφά: Ορισμένες συνοικίες έχουν μεγαλύτερη αξία από άλλες, αλλά κοστίζουν περισσότερο χρυσάφι για να χτιστούν. Στη διοίκηση μιας πόλης έχουν σημασία πολλά περισσότερα από το χρυσό! Συναγωνίζεστε με τους αντιπάλους σας για να γίνετε ο Μεγάλος Πολεοδόμος του βασιλείου. Για να τα καταφέρετε, πρέπει να ζητήσετε τη χρησιμοποιήσετε μια σειρά από χαρακτήρες, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε την πόλη σας… ή να χαλάσετε τις πόλεις των άλλων!

Στο τέλος, μόνο η καλύτερη πόλη θα δώσει στον δημιουργό της τον τίτλο του Μεγάλου Πολεοδόμου!

Αριθμός Παικτών: 2-7

Κατάλληλο για παιδιά από 10 έως 15 ετών

7. Game Of Thrones Ο Σιδερένιος Θρόνος

 Επιτραπέζιο Game Of Thrones Ο Σιδερένιος Θρόνος

Photo Credit: www.public.gr

Έχει φανατικό κοινό εκατομμυρίων ανά τον κόσμο και οι ιστορίες τους κρατούν ξύπνιους μικρούς και μεγάλους τις ώρες προβολής στην τηλεόραση. Μόλις ολοκληρώθηκαν όλοι οι κύκλοι έπεσε γενικός σπαραγμός και τότε η Hasbro σκέφτηκε να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και δημιούργησε μια σειρά παιχνιδιών με διαφορετικούς μύθους και θρύλους για διάφορες ηλικίες!

Στον Σιδερένιο Θρόνο, ο Βασιλιάς Ρόμπερτ είναι νεκρός. Οι Μεγάλοι Οίκοι των Επτά Βασιλείων βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου, καθένας αποφασισμένος να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την κυριαρχία ή να καταρρεύσει. Οι Οίκοι Μπαράθηον, Λάννιστερ, Σταρκ, Ταργκάρυεν και Ταϊρέλ συναγωνίζονται για το υπέρτατο έπαθλο στο Γουέστερος: τον Σιδερένιο Θρόνο. Ποιός θα τον κερδίσει;

Αριθμός Παικτών: 3-5

Κατάλληλο για παιδιά από 18 + ετών