Τα 9 καλύτερα και πιο πρωτότυπα Summer Camps για το καλοκαίρι του 2019

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα παιδιά ανυπομονούν να κλείσουν τα βιβλία και να αρχίσουν τις βόλτες, τα αθλήματα, τα μπάνια τις περιπετειώδεις εξορμήσεις! Το CKG έψαξε και σας παρουσιάζει τα 9 πιο πρωτότυπα summer camps για παιδιά όλων των ηλικιών και όλων των ενδιαφερόντων, από τους καλύτερους summer camp χώρους της Αττικής που χρόνια τώρα εμπλουτίζουν τα προγράμματά τους με καινούριες δραστηριότητες, εργαστήρια, αθλήματα, εκδρομές με στόχο να διδάξουν πράγματα, να ενώσουν παρέες, να ανακαλύψουν ταλέντα, μα κυρίως να διασκεδάσουν τους μικρούς και μεγάλους summer campers. Είτε πρόκειται για ημερήσια παραμονή, είτε για διαμονή εκτός σπιτιού για μία εβδομάδα, τα summer camps είναι πλέον ο πιο καθιερωμένος και ιδανικός προορισμός για τα παιδιά που απλώς δεν μπορούν να κάτσουν σπίτι!

1. Zoo Camp – Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Zoo Camp του Αττικού Πάρκου είναι μια μοναδική εμπειρία για παιδιά από 6 έως 12 ετών να μάθουν για τα άγρια ζώα και τους βιοτόπους τους μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και άμεση επαφή με πολλά είδη του Πάρκου μας. Το μεγαλύτερο Ζωολογικό Πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγχρόνως ένα παγκόσμιας εμβέλειας θεματικό πάρκο για την προστασία της βιοποικιλότητας θα είναι η "βάση" για το Εκπαιδευτικό Κέντρο από το οποίο θα ξεκινάνε οι καθημερινές περιηγήσεις στους χώρους των ζώων.  Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους μια αλλαξιά ρούχων, παγούρι για νερό, καπέλο, αντιηλιακό, το μεσημεριανό τους και να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα. 

Info 

Πότε: Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, 09:00 – 15:00

Πού: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Θέση Υαλού, Σπάτα

Κόστος: 200 ευρώ ανά παιδί η εβδομαδιαία συμμετοχή

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2106634724 εσωτ. 201 ή 6951689337

Ηλικίες: Παιδιά 6 - 12 ετών


2. Tο Περιβόλι στη Βάρη 

Για ακόμη μια χρονιά, παιδιά από τη Γλυφάδα μέχρι και το Κορωπί μαζεύονται στο Περιβόλι στη Βάρη για να να χαρούν ανέμελες διακοπές γεμάτες με επαφή με τη φύση, παιχνίδι, ευεξία και ανεμελιά.

Κάθε εβδομάδα από τις 17 Ιουνίου έως και τις 2 Αυγούστου, τα παιδιά γίνονται μικροί καλλιεργητές, μαγειρεύουν και τρώνε τα καλούδια που μάζεψαν με τα χεράκια τους και παίζουν πρωτότυπα & ξεκαρδιστικά παιχνίδια στη φύση! Θεατρικά παιχνίδια, καλλιτεχνικές κατασκευές, καλλιεργητικές δραστηριότητες και μαγειρέματα, είναι μόνο λίγα από τα άπειρες προτάσεις που κάνουν αυτή την εμπειρία μο-να-δι-κή!

Στη λήξη του προγράμματος, τα παιδιά έχουν παίξει, μάθει, χαλαρώσει και ξεκουραστεί. Έχουν απολαύσει υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό, μεσημεριανό και κολατσιό με φροντίδα. Έχουν αποκομίσει τα μέγιστα από την απευθείας επαφή τους με τη φύση και έχουν γυρίσει ευχαριστημένα σπίτι τους, περιμένοντας να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα!

Info 

Πότε: Δευτέρα 17 Ιουνίου - Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, 08:00 – 17:00 

Πού: Το Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας 15 (π. Κυργίων), 16672 – Βάρη, Αττική

Κόστος: 100 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα, μέχρι τις 15:00 και 120 ευρώ μέχρι τις 17:00 και 15 % έκπτωση από 3 εβδομάδες και πάνω

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2108963000

Ηλικίες: Παιδιά 5 - 12 ετών

Star Sport Club
3. Summer Camp – StarSportClub

Μετά τη λήξη του σχολικού έτους το Summer Star Sport Camp προσφέρει στους μικρούς μας φίλους ένα περιβάλλον σύγχρονο και ασφαλές, ώστε να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν ταυτόχρονα, με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Στόχος είναι να μεταφέρουν βιωματικές γνώσεις στα παιδιά μέσα από δραστηριότητες αναψυχής, με τη συμμετοχή διπλωματούχων καθηγητών φυσικής αγωγής και εξειδικευμένων παιδαγωγών. 

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, τένις, χόκεϋ, χορός, τοξοβολία, καθώς επίσης και παιχνίδια στη θάλασσα και βασικές τεχνικές κολύμβησης. 

Κυρίως η επαφή με τη θάλασσα είναι αυτό που ξετρελαίνει τα παιδιά και για αυτό θέλουν να πάνε ξανά και ξανά!

Info 

Πότε: Δευτέρα 17 Ιουνίου - Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, 08:00 – 14:00 

Πού: StarSportClub, Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 6 (πριν την Α’ πλαζ Βούλας)

Κόστος: 110 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2104030455

Ηλικίες: Παιδιά 5 - 15 ετών

Summer Stem Camp Μουσείο Πειραμάτων

4. Summer Stem Camp Μουσείο Πειραμάτων

Το καλοκαίρι στο Μουσείο Πειραμάτων ξεκινά με STEM δραστηριότητες! Έτσι, μόλις κλείσουν τα σχολεία το Μουσείο Πειραμάτων σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, φτιάχνουν ρομπότ, τα προγραμματίζουν, κάνουν πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, παίζουν με τάγκραμ μαθηματικών, κατασκευάζουν μηχανισμούς και πολλές ακόμα νέες δραστηριότητες STEΜ. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν η εβδομαδιαία «Ημέρα Νερού» κατά την οποία οι μικροί επιστήμονες παίζουν και πειραματίζονται με το νερό, οι εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και το μπάνιο μία φορά την εβδομάδα σε οργανωμένη πλαζ ή κολυμβητήριο!

Το πρόγραμμα ακολουθεί, όπως πάντα, τη μεθοδολογία STEM και έχει διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε ημέρα του camp, όπου τα παιδιά πειραματίζονται, παίζουν, μαθαίνουν και ανακαλύπτουν τους χώρους της επιστήμης!

Info 

Πότε: Από Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 08:00 – 16:00 

Πού: Μουσείο Πειραμάτων, Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή & Θάλειας 3, Άγιος Δημήτριος

Κόστος: 110 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα & 25 ευρώ ανά παιδί ανά ημέρα

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 21072101052109761030

Ηλικίες: Παιδιά 6 - 10 ετών

Eurohoops Summer Camp
5. Eurohoops

Το καλοκαίρι μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά το μυαλό όλων είναι στα μπάνια, τον ήλιο και το…μπάσκετ! Γιατί το Eurohoops Summer Camp 2019 θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στην καθημερινότητα των παιδιών και αυτό το καλοκαίρι με πολύ παιχνίδι, μάθηση και νέους φίλους! Ειδικά, κρίνοντας από το περσινό camp, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές του μπάσκετ όπως τους Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Σπανούλη και τον τεράστιο Γιάννη Αντετοκούνμπο! Οι φετινές εκπλήξεις θα διαδεχτούν η μία την άλλη, αλλά παραμένουν ακόμη μυστικό! Παρόλα αυτά, όλοι οι μικροί φίλοι του μπάσκετ δε θα βρουν καλύτερο μέρος για να γνωρίσουν, κατανοήσουν το άθλημα και να διασκεδάσουν όσο ποτέ!

Info 

Πότε: Από Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 - 26 Ιουλίου 2019, 08:00 – 16:00 

Πού: Eurohoops Dome, Ευρώτα 24, Κηφισιά

Κόστος: Επικοινωνήστε τηλεφωνικά για κρατήσεις και κόστος

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2108002957

Ηλικίες: Παιδιά 5 - 15 ετών

Summer Camp Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

6. Summer Camp  – Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Τα Summer Camps του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης λειτουργούν περισσότερο από 15 χρόνια και προσφέρουν στα παιδιά τις πιο αξέχαστες και ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη. 

Στα 6 στρέμματα ιδιωτικών εγκαταστάσεων του Ομίλου στην καρδιά του Λαιμού, τα παιδιά απολαμβάνουν τη θάλασσα του όρμου της Βουλιαγμένης, την Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και έρχονται σε επαφή με τα αθλήματα του νερού. 

Σε απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξειδικευμένοι προπονητές και παιδαγωγοί μυούν τα παιδιά στην κολύμβηση, το waterpolo, την καλλιτεχνική κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, το windsurf, το κανό και το SUP και το water ski ή το wakeboard, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον στη φύση και τη θάλασσα και δημιουργούν νέες φιλίες, νέες εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις!

Info 

Πότε: Από Δευτέρα 17 Ιουνίου - 6 Σεπτεμβρίου 2019, 08:30 – 14:30 (πρωϊνό γκρουπ) & 17:00 – 21:00 (απογευματινό γκρουπ)  

Πού: Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, Λαιμός Βουλιαγμένης

Κόστος:

 • 200 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα (πρωί)
 • 370 ευρώ ανά παιδί για 2 εβδομάδες
 • 490 ευρώ ανά παιδί για 3 εβδομάδες
 • 100 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα (απόγευμα)
 • 185 ευρώ ανά παιδί για 2 εβδομάδες
 • 240 ευρώ ανά παιδί για 3 εβδομάδες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2108962416 -142

Ηλικίες: Παιδιά 5 - 13 ετών

Paradise Park Summer Camp
7. Paradise Park Summer Camp

Ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει! Είναι εδώ και ανοίγει τις πύλες του στα μέσα Ιουνίου, μόλις τελειώσουν τα σχολεία για να προσφέρει την απόλυτη πνευματική, φυσική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αθλήματα, ομαδικό παιχνίδι και συμβίωση. Είναι η ιδανική απασχόληση για τα παιδιά, κατά την διάρκεια των σχολικών τους διακοπών και μία ασφαλής λύση για τους εργαζόμενους γονείς. 

Το πρόγραμμα των παιδιών είναι σχεδιασμένο από την επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα του Paradise Park, ενώ περιλαμβάνει βιωματικά πάρκα, εκπαιδευτικά εργαστήρια οικολογικού περιεχομένου, μικροκατασκευές, διατροφικά εργαστήρια παραγωγής, ομαδικά αθλητικά παιχνίδια και διαγωνισμοί, παιχνίδια με τα ζώα της φάρμας, βόλτες με ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια, και πολλά άλλα!

Info 

Πότε: Από Δευτέρα 17 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου 2019, 08:30 – 16:00 

Πού: Paradise Park Athens, 12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης

Κόστος: 125 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα (με πλήρη διατροφή)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2102466466

Ηλικίες: Παιδιά 5 - 13 ετών

Forty Love Sport Club Summer Camp

8. Forty Love Sport Club

Με τη λήξη του σχολικού έτους και μέχρι το τέλος του Ιουλίου έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών, μία διέξοδο χαράς, δημιουργίας και άθλησης σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Ο χώρος είναι μοναδικός! 

Σε μία ιδιόκτητη έκταση 12 στρεμμάτων θα βρείτε:

 • 8 γήπεδα τένις εκ των οποίων το ένα είναι το κλειστό
 • 4 χωμάτινα & 3 με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς
 • κλειστό γήπεδο μπάσκετ
 • κλειστή και ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα
 • γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5
 • πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και αίθουσες ομαδικής γυμναστικής

Φαντάζεστε, λοιπόν, τι θα γίνει στο φετινό summer camp! Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Τένις, Στίβος, Padel Tennis, Μουσικοκινητική αγωγή, Μοντέρνοι και Παραδοσιακοί Χοροί, Ρυθμική, Μπαλέτο

 • ΠΙΣΙΝΑ

Καθημερινό πρόγραμμα στην πισίνα με ευχάριστα και διασκεδαστικά παιχνίδια στο νερό υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση

 • ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τσουβαλοδρομίες, παιχνίδια χαμένου θησαυρού κ.α

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εργαστήρι σοκολάτας, Αγγειοπλαστική, Κατασκευή παγωτού

 • ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Ένα ευχάριστο πρόγραμμα όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα λουλούδια και τα οπωροκηπευτικά σκαλίζοντας, φυτεύοντας και ποτίζοντας τον κήπο τους

 • ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
 • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
 • ΩΡΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

Ανάγνωση Παραμυθιών, Προβολή κινούμενων σχεδίων

Info

Πότε: Από 17 Ιουνίου - 26 Ιουλίου, 08:00 - 16:00 

Πού: Forty Love Sport Club, Οδός Ικτίνου Βάρη

Κόστος: 150 ευρώ την εβδομάδα ανά παιδί

Επικοινωνία - Κρατήσεις: 2109653622 & 6983825009

Ηλικίες: 5 - 12 ετών

Summer Camp 2019 Αθλητικός Σύλλογος Γλυφάδας Πρωταθλητές

9. Summer Camp 2019, Αθλητικός Σύλλογος Γλυφάδας, Πρωταθλητές

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, ο Αθλητικός Σύλλογος Γλυφάδας, Πρωταθλητές διοργανώνει καλοκαιρινό camp για παιδιά από 4 έως 12 ετών. Το πρόγραμμά διεξάγεται στην κλειστή παραλία ΑΣΤΕΡΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΜΠΑΛΟΥΞΑΚΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ σε ένα μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο, όπου τα παιδιά διασκεδάζουν και εκπαιδεύονται παράλληλα, πρώτα απ' όλα στα 2 ολυμπιακά αθλήματα, το ταεκβοντό και τη ρυθμική γυμναστική, στα οποία ο Σύλλογος "Πρωταθλητές" δημιουργεί πρωταθλητές, αλλά και σε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, όπως κολύμβηση, τοξοβολία, ιππασία, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ζωγραφική και σκάκι, θεατρικά παιχνίδια και τραμπολίνο!

Συγχρόνως, όμως, με την εξειδικευμένη προπόνηση διαμορφώνουν, υγιή σώματα, αλλά και υγιείς προσωπικότητες, διδάσκοντας στα παιδιά τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού αλλά και κατευθύνοντάς τα σ΄ ένα τρόπο ζωής, όπου η ευγενής άμιλλα και η ομαδικότητα κυριαρχούν. Τέλος, ο Σύλλογος "Πρωταθλητές" έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ τα κύπελλα των μικρών "πρωταθλητών" κοσμούν όχι μόνο τα ράφια, αλλά και τις ψυχές τους!

Info 

Πότε: 17/06/2019 - 09/08/2019 (χωρισμένο σε 8 εβδομάδες), 08:00 - 14:00
(υπάρχει και δυνατότητα παραμονής μέχρι και τις 15:30 με έξτρα κόστος 10 ευρώ)

Πού: Αστέρας Γλυφάδας, Παιδότοπος Baluxaki, Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, Τ.Κ 16675

Κόστος: Προέγγραφες μέχρι 10/06/2019 - 55 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα & Κόστος μετά τις 10/06/2019 - 65 ευρώ ανά παιδί ανά εβδομάδα

Επικοινωνία - Κρατήσεις: 6972400810

Ηλικίες: 4 - 12 ετών