Τα πράγματα που χρειάζεται να έχετε για το μωρό σας στην παραλία

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και βουτιές. Ακόμη και αν το μωράκι σας είναι ακόμη μικρό, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τις στιγμές χαλάρωσης στην παραλία, αρκεί να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

Σχετικά με το αν το μωράκι σας θα μπει στη θάλασσα μαζί σας, οι γιατροί προειδοποιούν ότι μέχρι τους τέσσερις μήνες τα βρέφη απαγορεύεται να μπουν στη θάλασσα ή στην πισίνα, καθώς το νερό μπορεί να έχει μικρόβια και μύκητες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι ακόμη πλήρως αναπτυγμένο. Σε κάθε περίπτωση, είτε το μωρό σας μπει στη θάλασσα, είτε το έχετε δίπλα σας στη σκιά, θα πρέπει να έχετε μαζί σας μερικά βασικά πράγματα για την παραλία, κατά προτίμηση σε μία τσάντα – αλλαξιέρα.

Μαγιό
Επιλέξτε για το μωράκι σας ένα μαγιό φτιαγμένο από ύφασμα με αντηλιακή προστασία. Για να μην ανησυχείτε αν θέλει τουαλέτα όσο παίζει, μπορείτε να του φορέσετε ένα μαγιό-πάνα.

Αντηλιακή προστασία
Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον ήλιο. Προτιμήστε να πάτε στην παραλία τις πρωινές ώρες, δηλαδή πριν τις 10.00 ή τις απογευματινές, μετά τις 19.00, όταν η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι τόσο δυνατή και επικίνδυνη. Ακόμη και τότε, όμως, προστατεύουμε το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα με ένα ολόσωμο βαμβακερό λευκό μπλουζάκι ή ένα ολόσωμο μαγιό με προστασία UV και καπέλο. Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλου αντηλιακού με φυσικά φίλτρα, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεση και να ανανεώνεται συχνά. Τα γυαλιά ηλίου συστήνονται από  την ηλικία των 2 ετών και μετά. Προτίμησε γυαλιά ηλίου με ελαστικό λουράκι που εφαρμόζουν στο κεφαλάκι του παιδιού για να μπορεί να παίζει άνετα χωρίς να του πέφτουν.
Τα πράγματα που χρειάζεται να έχετε για το μωρό σας στην παραλία

Σωσίβιο
Αν στο μωρό σας αρέσει να πλατσουρίζει, ένα σωσίβιο είναι απαραίτητο για να είναι ασφαλές, να εξοικειωθεί με το νερό και στη συνέχεια με την κολύμβηση.

Παπούτσια θαλάσσης
Τα ειδικά παπούτσια προστατεύουν το μωρό σας ώστε να μην καεί από την άμμο, να μην πατήσει κάποιο πετραδάκι ή αγκαθάκι και γενικότερα για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς στα ευαίσθητα πέλματά του.

Πετσέτα - Μπουρνούζι
Μία μαλακή πετσέτα ή ένα παιδικό πόντσο είναι απαραίτητα για να τυλίξετε το μωρό σου μόλις βγείτε από τη θάλασσα ή όταν αρχίσει να κρυώνει. Αν το μωρό σας είναι πολύ μικρό, φορέστε του την κουκούλα μόλις βγείτε από το νερό.

Φαγητό
Ανάλογα με την ηλικία του μωρού, μπορείτε να έχετε μαζί σας γάλα, κρέμα, φρούτα, μπισκότα, νερό και χυμούς. Προτιμήστε να τα βάλετε σε μία ισοθερμική τσάντα (για να διατηρηθούν) και μην ξεχάσετε κουτάλι και πιρούνι.

Παιχνίδια παραλίας
Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η παραμονή στην αμμουδιά ή στη θάλασσα. Κουβαδάκια, φτυαράκια, κλπ. είναι ό,τι χρειάζεστε.

Δεύτερη αλλαξιά ρούχα
Όσο είστε στην παραλία το μωρό σας μπορεί να λερωθεί / βραχεί πολλές φορές, επομένως καλό είναι να έχετε μαζί σας δύο αλλαξιές ρούχα.

Τέντα παραλίας για μωρά
Προστατέψτε το μωρό σας από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία με μία τέντα που έχει δείκτη προστασίας 50 U.P.F. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στη θάλασσα, στον κήπο αλλά και στο μπαλκόνι.
Έχετε, επίσης μαζί σας.

  1. μωρομάντηλα
  2. πιπίλες με θήκη
  3. αντισηπτικό
  4. εντομοαπωθητικό σώματος
  5. τζελ τσιμπήματος