Τέσσερις παραλίες κοντά στην Αθήνα για μονόημερες αποδράσεις

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το άνοιγμα των παραλιών, είναι αναμενόμενο να οδηγήσουν τους περισσότερους από εμάς κοντά στη θάλασσα, στην αναζήτηση μιας ανάσας δροσιάς. Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να έχει τις ιδιαιτερότητές της, ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να στερηθούμε τις μικρές απολαύσεις, όπως τις βουτιές στη θάλασσα, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τις αποστάσεις.  

Υπάρχουν πολλές παραλίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, ελεύθερες ή οργανωμένες, πιο κοντινές ή μακρινές. Καθώς φροντίζουμε ακόμη και στην παραλία να είμαστε σε απόσταση από τους άλλους λουόμενους, αναζητούμε παραλίες με μεγάλο μήκος και πλάτος ώστε, να έχουμε τη δυνατότητα του "δικού μας" χώρου.

Ειδικά για τους Αθηναίους, προτείνουμε τέσσερις παραλίες στην Αττική, που καλύπτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, για να απολαύσουμε τα μπάνια μας αυτό το διάστημα.

Τέσσερις παραλίες κοντά στην Αθήνα για μονόημερες αποδράσεις

Ανάβυσσος

Στη γνωστή για τους περισσότερους περιοχή της Αναβύσσου, θα βρείτε μια μεγάλη, ευρύχωρη παραλία με πεντακάθαρα, σχετικά ρηχά νερά, ιδανική για όλη την οικογένεια και για μια κοντινή απόδραση από το κέντρο της πόλης.

Λεγραινά

Στο δρόμο προς το Σούνιο, η όμορφη παραλία των Λεγραινών με τα καταγάλανα νερά, προσφέρει αρκετό χώρο ώστε να βρείτε το δικό σας και να απολαύσετε τη θάλασσα, διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους λουόμενους.

Χάρακας

Στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου βρίσκεται μια υπέροχη τεράστια παραλία, με ρηχά νερά, άμμο και αρκετό χώρο ώστε να απολαύσετε τις βουτιές σας ή το παιχνίδι στην αμμουδιά.

Ψάθα

Κάτω από το πευκόδασος του όρους Πατέρας, στον Κορινθιακό κόλπο, βρίσκεται η Ψάθα, περίπου μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά, ενώ το μήκος της δεν αφήνει περιθώρια για συνωστισμό. Η μονοήμερη εκδρομή φαντάζει ιδανική!

Tip
Μην παραλείψετε τη σωστή οργάνωση και προστασία για την παραλία, δηλαδή ομπρέλα θαλάσσης, αντηλιακό, σνακ, νερό, χυμούς και βέβαια τα αγαπημένα σας παιχνίδια.