Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους κάθε Σάββατο στην ARTENS

Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στην ARTENS, έχει στόχο μέσα από την ενδυνάμωση της φαντασίας, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, την εξέλιξη των δεξιοτήτων του σώματος, της φωνής και της κίνησης, να ενεργοποιήσει και να δώσει κίνητρα στα παιδιά να εξωτερικεύσουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Mέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και του σωματικού θεάτρου, τα παιχνίδια ρόλων και τις ασκήσεις αυτοσχεδιασμού που καλλιεργούν την ομαδικότητα, την εμπιστοσύνη, την αποδοχή, τη γνώση, τα παιδιά γνωρίζουν και αξιοποιούν τα εκφραστικά τους μέσα. Το θεατρικό εργαστήρι πραγματοποιείται υπό την επμέλεια της ηθοποιού και θεατρολόγου Νίνας Ντούνη.

Η συγκρότηση της ομάδας πραγματοποιείται με τη μέθοδο της βιωματικής εκπαίδευσης μέσω της θεατροπαιδαγωγικής προσέγγισης και της εμψυχωτικής διδασκαλίας, με σκοπό την ενίσχυση της προσωπικότητας του παιδιού, τη δημιουργική ψυχαγωγία, την εκ των έσω γνωριμία με το θέατρο και τη μετάβαση από το θεατρικό παιχνίδι στην οργανωμένη παράσταση, ανοιχτή στο κοινό.

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο ως και το τέλος Μαϊου και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε παιδιά και εφήβους ανά ηλικίες:

  • Σάββατο 11.00 – 12.00 μ.μ. (για παιδιά  3-5 ετών)
  • Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  6-11 ετών)
  • Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ. (για παιδιά  12-15 ετών)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.