Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου», «Καλοκαίρι στην Πόλη», επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ-πολύ παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα. 

Το Α’ Δεκαήμερο ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. 

Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους «Ολυμπιάδα: 

Η γνωστή δωδεκάδα ξαναχτυπά και αναλαμβάνει δράση! Τέλος, οι φουρτούνες και οι δολοπλοκίες, οι μεταξύ τους τσακωμοί και οι διαφωνίες. Οι θεοί του Ολύμπου ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποφασίζουν να διοργανώσουν τη δική τους «Ολυμπιάδα», γεμάτη αγώνες γνώσης, γεύσης, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού. Πού αλλού; Μα, φυσικά στον «Ελληνικό Κόσμο»! Μας προσκαλούν και μας προκαλούν να λάβουμε μέρος σε αυτό το «θεϊκό» γεγονός, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Μην λείψει κανείς!

Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Εργαστήρια Μεσημεριανής Ζώνης στο Καλοκαίρι στην Πόλη:

Θεατρικό Εργαστήρι:
Ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους. Ετοιμαστείτε για θεατρικό παιχνίδι! Εδώ, θα κάνουμε διακοπές και βουτιές στη μεγάλη πισίνα της φαντασίας! Μαζί, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα έρθουμε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου! Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών θα ενδυναμώσουμε δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η εμπιστοσύνη και θα μάθουμε για τον αυτοσχεδιασμό και το storytelling! Θα δημιουργήσουμε χαρακτήρες, θα γνωρίσουμε το σώμα μας, τη φωνή μας και θα ενισχύσουμε τη φαντασία μας!

Το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει το παιδί:

 • να βελτιώσει την επικοινωνία του με τους φίλους του, την οικογένειά του κ.λπ.
 • να μάθει πώς να συνυπάρχει και να είναι μέλος μιας ομάδας.
 • να προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.
 • να εκφράζεται σωματικά και ψυχολογικά.
 • να αποκτήσει νέες εμπειρίες. 
 • να είναι ήρεμο και γαλήνιο.
 • να μοιραστεί διάφορα θέματα που το απασχολούν και δεν μπορεί να τα εκφράσει με τα λόγια.
 • να ευαισθητοποιηθεί για περισσότερα θέματα «μπαίνοντας» στη θέση διαφορετικών ρόλων.

Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Τα τελευταία 7 χρόνια παίζει στο θέατρο, σε παραστάσεις, όπως «Οι Άθλιοι» του Β. Ουγκό και ο «Όλιβερ Τουίστ» του Κ. Ντίκενς, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, και ίσως να έχετε ακούσει τη φωνή του στον Scooby-Doo, στον ρόλο του Σάγκι ή και σε άλλες μεταγλωττίσεις! Παράλληλα, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και θεατρική αγωγή σε διάφορα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και κάνει παραστάσεις με τις ομάδες του!

Αθλητικό Παιχνίδι
Μαζί, θα γυμναστούμε, θα χαλαρώσουμε και θα παίξουμε, με βασικό σκοπό τα παιδιά να αγαπήσουν την άσκηση μέσα από το παιχνίδι. 

Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Αθλητικό Παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη και τα βοηθάει: 

 • να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.
 • να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η ομαδικότητα και η συνεργασία μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.
 • να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. 
 • να διασκεδάσουν, να απολαύσουν και να χαρούν ένα γεμάτο με ενέργεια καλοκαίρι.

Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο γυμναστής Δημήτρης Γιοβανέλης

Ο Δημήτρης Γιοβανέλης, απόφοιτος της Προπονητικής Σχολής Κλασικού Αθλητισμού και Ποδοσφαίρου, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, έρχεται να μεταφέρει τη θετική του ενέργεια, όρεξη και αγάπη για τον αθλητισμό στους μικρούς φίλους του «Ελληνικού Κόσμου».

Ημερήσιο πρόγραμμα:
08:00-09:00: Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
09:00-10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
10:30-11:00: Δεκατιανό
11:00-13:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
13:30-14:00: Μεσημεριανό γεύμα
14:00-15:00: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
15:00-16:45: Απογευματινή ζώνη (κατ' επιλογή)
16:45-17:00: Αναχώρηση      

Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Πληροφορίες:
Trailer:
ΕΔΩ
•    Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: [email protected]
•    Ηλεκτρονική προπώληση: www.hellenic-cosmos.gr/tickets 

Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000
www.hellenic-cosmos.gr
www.hellenic-cosmos.gr/kalokairi-stin-poli
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Facebook and Instagram