Τι είναι το pebbling, το νέο trend στις σχέσεις;

Photo credits: freepik.com   
Ο νέος όρος pebbling φαίνεται ότι βρίσκει εφαρμογή στους εφήβους, για τους οποίους η επικοινωνία και η έκφραση συναισθημάτων είναι συχνά δύσκολη. Τι είναι, όμως, το pebbling;

Πρόκειται για μία πρακτική που προέρχεται από τους πιγκουίνους Gentoo, οι οποίοι εκφράζουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους στον σύντροφό τους, προσφέροντάς του βότσαλα (pebbles) για να χτίσουν τη φωλιά τους. Στην ανθρώπινη συμπεριφορά, το pebbling αναφέρεται στα μικρά πράγματα που δείχνουν το ενδιαφέρον σου προς κάποιον, όταν π.χ. μοιράζεσαι φωτογραφίες, άρθρα, posts, κ.λπ. με τους δικούς σου ανθρώπους, δείχνοντας ότι τους σκέφτεσαι και ενισχύοντας έτσι τη σχέση μαζί τους.

Το pebbling είναι μια φυσική, αυτόματη συνήθεια, που ενδέχεται ήδη να εφαρμόζετε. Αν, ναι, συνεχίστε να το κάνετε, καθώς ακόμα και στην πιο απλή μορφή του, προκαλεί μια θετική χημική αλυσιδωτή αντίδραση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. "Όταν κάνεις μια όμορφη πράξη, ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση, τα κίνητρα και την ενίσχυση. Το αίσθημα της αναγνώρισης και της εκτίμησης δίνει και στον αποδέκτη ένα κύμα ντοπαμίνης", σημειώνει η ψυχολόγος Κάμερον Κάσγουελ.

Οφέλη υπάρχουν και όταν το ενδιαφέρον και η στοργή εκδηλώνονται και μέσω άλλων τρόπων, αλλά ακόμη και μέσα από το κινητό μας, το pebbling είναι μια ευχάριστη συνήθεια που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Ένα άρθρο για: