10 σημάδια για την υγεία της καρδιάς που δεν πρέπει να αγνοούμε

Οι ειδικοί επισημαίνουν 10 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούμε, καθώς μπορεί να συνδέονται με την λειτουργία και την υγειά της καρδιάς μας. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι καθοριστικά για την πρόληψη μιας σοβαρής ασθένειας.

Σύμφωνα με τον Δρ Ameet Bakhai, καρδιολόγο στο νοσοκομείο Spire Bushey στο Λονδίνο, αυτά τα δέκα συμπτώματα-προειδοποιήσεις, είναι τα εξής: 

  1. Η ζάλη
  2. Τα πρησμένα πόδια
  3. Η αίσθηση βάρους στο χέρι κατά την άσκηση
  4. Η δύσπνοια όταν ανεβαίνουμε σκάλες
  5. Οι συχνοί, επιπλέον ή χαμένοι καρδιακοί παλμοί 
  6. Η δυσκολία να σκύψουμε
  7. Η δυσκολία να σηκωθούμε όρθιοι
  8. Η εφίδρωση με την ελαφριά άσκηση
  9. Η ναυτία με πόνο στο στήθος
  10. Η κόπωση κατά το ξύπνημα

Σχετική έρευνα που έγινε σε 2.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν, περισσότεροι από τους μισούς (54%) δήλωσαν ότι δεν θα πίστευαν ότι αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται με την καρδιά, παρά το γεγονός ότι το 50% ισχυρίζεται ότι τα έχει βιώσει.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 26% των ανθρώπων δεν χαρακτήριζε τα συμπτώματα ως «σοβαρά», ενώ το 17% πίστευε ότι ήταν πολύ νέοι για να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα.

Μια μελέτη του NHS (Βρετανικό Σύστημα Υγείας) του 2021, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν με Covid είχαν υποστεί βλάβη στην καρδιά τους.

Οι καρδιακές βλάβες που διαπιστώθηκαν περιλάμβαναν φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα), ουλές ή θάνατο του καρδιακού ιστού (έμφραγμα), περιορισμένη παροχή αίματος στην καρδιά (ισχαιμία) και συνδυασμούς και των τριών, σύμφωνα με ερευνητές του Λονδίνου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα άρθρο για: