7 escape rooms στην Αθήνα σχεδιασμένα για παιδιά

Photo credits: The Mastermind

Τα escape rooms ή αλλιώς δωμάτια απόδρασης, έχουν καθιερωθεί πλέον ως τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας των παιδιών, καθώς, όχι μόνο τους προσφέρουν περιπέτεια, αλλά, επίσης, οξύνουν τη φαντασία, την εφευρετικότητα και τα δημιουργικά τους ταλέντα.

Τα escape rooms, που έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, είναι ειδικά διαμορφωμένοι θεματικοί χώροι, στους οποίους τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικά, διαδραστικά παιχνίδια απόδρασης, που απαιτούν εξερεύνηση, σκέψη, συνεργασία, εφευρετικότητα, αλληλοϋποστήριξη και σωστή επικοινωνία.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στη θεματολογία των δωματίων, που είναι εμπνευσμένα από γνωστές ταινίες, παραμύθια, θρύλους, πραγματικές καταστάσεις, κ.λπ. Λέξεις, αριθμοί, κλειδιά, αποκρυπτογραφήσεις, μυστικά περάσματα είναι μερικά από τα στοιχεία που βοηθούν τα παιδιά να φτάσουν στην έξοδο, ακολουθώντας πάντα τις αντίστοιχες οδηγίες, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Το CΚG συγκέντρωσε 7 escape rooms με χώρους και δοκιμασίες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά. Καλή διασκέδαση! 

Arkham Escape Rooms 
Οικογενειακά προγράμματα με γρίφους για μικρούς και μεγάλους, αλλά και δωμάτια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, σας περιμένουν εδώ, με έναν και μοναδικό στόχο: την έξοδο! Μερικές από τις πιο διασκεδαστικές περιπέτειες που ζήσατε ποτέ, κρύβονται στο "Σπίτι Της Μάγισσας", κατάλληλο για ηλικίες 6-13 ετών. Ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων και δραστηριοτήτων, που διεξάγεται με την παρουσία δύο ηθοποιών/παιδαγωγών. Η συγκεκριμένη παιδική έκδοση δεν περιέχει στοιχεία τρόμου και είναι κατάλληλη για μικρότερες ηλικίες. Αλλά και στις "Αποβάθρες", για παιδιά 6-14 ετών. Μύθοι λένε ότι ένας καπετάνιος κάποτε έκρυψε έναν θησαυρό ανεκτίμιτης αξίας σε κάποια από τις προβλήτες. Θα καταφέρετε να βρείτε τον θησαυρό και να φύγετε πριν καταλάβει ο λιμενάρχης το σκοπό σας;
Ιφιγενείας 87, Καλλιθέα
Τηλ: 2114044169 
Email: [email protected]
arkhamescape.gr

The Art of Escape 
Τα δωμάτια απόδρασης ξεκίνησαν το 2015 στη Δάφνη και πλέον έχουν μεταφερθεί στην Καλλιθέα, με νέα δωμάτια και σενάρια για όλες τις ηλικίες και με ειδικά διαμορφωμένα σε γρίφους και χώρους δωμάτια απόδρασης για παιδιά από 8 ετών. Το "Lilipout" σας μεταφέρει στο κλειδωμένο συρτάρι του γραφείου του καθηγητής φυσικοχημείας, εκεί που βρίσκεται το διαγώνισμα που έγραψες πριν λίγες μέρες και δεν πήγε καθόλου καλά. Πρέπει να βρεις ένα τρόπο να διορθώσεις το πρόβλημα… Θα συρρικνωθείς χρησιμοποιώντας τη μυστική φόρμουλα του καθηγητή για να μπεις στο συρτάτι; Ή μήπως ο καθηγητής κρύβει εκεί περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς; Αν πάλι θέλετε να βρεθείτε σε μία εγκαταλελειμένη κατασκήνωση, όπου εξαφανίστηκε μία γνωστή ομάδα ερευνητών, σας περιμένει το "Scooby... Who". Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα ερευνητών για να διαλευκάνετε το μυστήριο και να σώσετε την εξαφανισμένη ομάδα.
Hρακλέους 88, Καλλιθέα
Τηλ. 2109734861
Email: [email protected]
artofescape.gr
Escape για παιδιά

Το πρώτο δωμάτιο απόδρασης αποκλειστικά και μόνο για παιδιά, όπου μέσα από παιχνίδια και γρίφους, δράσεις και ψυχαγωγία θα πρέπει να αποδράσουν στην διάρκεια μιας ώρας. Ο χώρος προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία και το πνευματικό επίπεδο των παιδιών. Έτσι, τα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών καλούνται να εξερευνήσουν τον Ζωολογικό κήπο και να επιστρέψουν τα μικρά Μαιμουδάκια στο σπίτι τους, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, αφού περιπλανηθούν στο μυστηριώδες κάστρο, πρέπει να βρουν το μαγικό δαχτυλίδι. Μια ξεχωριστή ιδέα ώστε τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να εξασκήσουν το μυαλό και το σώμα τους μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες και να απολαύσουν το παιχνίδι με τους φίλους τους. Όσο τα παιδιά παίζουν, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν δωρεάν καφέ, ενώ σε κάθε παιδί προσφέρεται δωρεάν χυμός. Ορφέως 45, Κεραμεικός
Τηλ.  6977198088
Email: [email protected]
escape_gia_paidia.jpg
The Lock Kids 

Οι χώροι του The Lock διαμορφώνονται κατάλληλα για να φιλοξενήσουν παιδιά, οι γρίφοι απλοποιούνται και το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό βρίσκεται στο πλευρό των μικρών ντετέκτιβ προσφέροντάς τους βοήθεια και καθοδήγηση. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τα παιδιά, όπως το Millions, όπου η επίλεκτη ομάδα μυστικών πρακτόρων της οργάνωσης Αντι-Κακούργων προσπαθεί να σώσει ένα από τα αγαπημένα Millions, που έχει απαγάγει ο αρχιμαφιόζος Βίνι Κλεφτρόνε, ή το Mario Game, που μεταφέρει τα παιδιά στο βασίλειο του μανιταριού, το οποίο μαράζωσε όταν ο τρομερός Δράκος απήγαγε την πριγκίπισσα. Μόνο ο Μάριο και η ομάδα του μπορούν να βρουν που την έχει φυλακίσει και να τη σώσουν, μαζεύοντας στην πορεία όσο το δυνατόν περισσότερα νομίσματα μπορούν! Πολλά δωμάτια διαμορφώνονται έτσι, ώστε να φιλοξενήσουν όλη την οικογένεια.
Γαρυττού 166B, Αγία Παρασκευή
Τηλ: 2155018923
the lock
Mastermind Escape Rooms

Ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τον πρωτότυπο αυτό τρόπο ψυχαγωγίας. Σχεδιασμένο τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, το Mastermind διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από θεματικά δωμάτια για ατέλειωτο παιχνίδι και πολύ μυστήριο! Τα παιδιά από 7 ετών και άνω θα απολαύσουν την περιπέτεια στο "Follow the white rabbit": Στη χώρα των θαυμάτων, ο χρόνος κρατάει μόλις μια ώρα! Μια βασανιστικά βαρετή ώρα. Επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, μόνο και μόνο γιατί ο ίδιος ο χρόνος, θέλει να ζει συνεχώς εκείνη τη στιγμή, τη μοναδική στιγμή, που συναντήθηκε με την Αλίκη. Ίσως εσύ μπορείς να βοηθήσεις να επαναφέρουμε τη χώρα των θαυμάτων στους κανονικούς της ρυθμούς. Στο "The Shelter", τα παιδιά εργάζονται ως συντηρητές σε ένα καταφύγιο, όπου ξαφνικά παρουσιάζεται διαρροή ραδιενεργών υλικών! Τα συστήματα ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν και το καταφύγιο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Το κέντρο ελέγχου έχει σφραγιστεί και έχει ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση αυτοκαταστροφής. Πρέπει να αποδράσουν πριν η αντίστροφη μέτρηση φτάσει στο μηδέν.
Καρόρη 6Α, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι
Τηλ. 2130344996
Προύσσης 38, Αιγάλεω
Τηλ. 2105445380
Ελευθερίου Βενιζέλου 103, Αγία Βαρβάρα
Τηλ. 2105445380
Email: [email protected]  
mastermind
The MindTrap
 
Tο πρώτο The MindTrap στη Θεσσαλονίκη έκανε την αρχή το 2014, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία διασκέδασης για χιλιάδες ανθρώπους. Σήμερα, τα 14 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, σας περιμένουν να ζήσετε μία περιπέτεια που θα μείνει στη μνήμη σας χαραγμένη για καιρό. Τα μυστήρια στο The Mindtrap, εισάγουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο, πάντα παρουσία ενός ενήλικα (είτε ο game master, είτε οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στις λύσεις των μυστηρίων). Τα μικρά παιδιά, 6 - 8 ετών, μπορούν να διασκεδάσουν με το "Lost Teddy": Ο μικρός Brian κοιμόταν κάθε βράδυ αγκαλιά με το αγαπημένο του αρκουδάκι, το Lucas. Μία μέρα, όταν γύρισε από το σχολείο, ο αγαπημένος του φίλος έλειπε απο το κρεβάτι. Εσείς, καλείστε να βοηθήσετε τον Brian να βρει το Lucas. Θα τα καταφέρετε; Μεγαλύτερα παιδιά, 8-11 ετών, επισκέπτονται το "Chocolate factory", το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σοκολάτας της πόλης, όπου είναι ακόμα κλειδωμένη η μυστική συνταγή της πιο γλυκιάς σοκολάτας στον κόσμο. Πρέπει να μπείτε χωρίς να σας καταλάβουν, να φτάσετε στο θησαυροφυλάκιο και να πάρετε τη συνταγή στα χέρια σας!
Νέα Σμύρνη: 2130435000
Πειραιάς: 2130435000
Θεσσαλονίκη: 2310269885 / 2310476004
Ηράκλειο: 2810229170
Κέρκυρα: 2661042255
Χίος: 2271301700
Email: [email protected]
MindTrap
Trapped Escape Rooms   
Tα escape rooms της Trapped αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας, με σκοπό τη διασκέδαση μέσα από κλασικά δωμάτια γρίφων όλων των επιπέδων. Ζώντας κάθε φορά μία διαφορετική ιστορία, τα βασικά στοιχεία που θα χρειαστείτε για να την ολοκληρώσετε είναι ομαδικότητα, παρατηρητικότητα και η καλή διάθεση. Φυσικά υπάρχουν δωμάτια για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Μπείτε στο κλίμα των ημερών με το παιχνίδι "Παγιδευμένος στο τζάκι": Η Πρωτοχρονιά έφτασε και η διανομή των δώρων έχει ξεκινήσει. Όλα κυλούν αρμονικά στους αιθέρες, μέχρι που τα ξωτικά στο κέντρο ελέγχου του Βορείου Πόλου πατατηρούν στασιμότητα στο έλκηθρο μέσω GPS. Σπεύδουν στην περιοχή και διαπιστώνουν πως ο Άγιος Βασίλης έχει εγκλωβιστεί σε ένα τζάκι κάπου στο Νέο Κόσμο, στην Ελλάδα. Η ξωτικοπαρέα σας είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τον Άγιο Βασίλη να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του και όλα τα παιδάκια του κόσμου να πάρουν τα δώρα τους! Ή δοκιμάστε κάτι διαχρονικό, όπως το "Hansel & Gretel": Είχε αρχίσει να νυχτώνει πάλι… Το κρύο διαπερνούσε τα λιγοστά ρούχα μας και η πείνα μας βασάνιζε για τρίτη μέρα στη σειρά. Κοντεύαμε να χάσουμε κάθε ελπίδα, όταν ξαφνικά κοντά σε ένα ξέφωτο ξεπρόβαλε κάτι ονειρεμένο… Ένα σπιτάκι φτιαγμένο από γλυκά! Ήμασταν τυχεροί. Είχαμε βρει το φαγητό και τη στέγη που ζητούσαμε!
Πηγάσου 1 & Δημώνακτος, Νέος Κόσμος
Τηλ. 2112167075
Email: [email protected]
Λ. Αμφιθέας 73Α, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 2130400046
Email: [email protected]
25ης Μαρτίου 34, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106839289
Email: [email protected]

trapped