Αυξάνεται στα 1.500€ το φοιτητικό επίδομα στέγασης - Ποιοι θα το λάβουν αναδρομικά

Photo credits: freepik.com

Ανακοινώθηκε η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» και της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης. Συγκεκριμένα, το ποσό αυξάνεται στα 1.500€ από 1.000€. 

Όσοι έχουν συγκάτοικο δικαιούνται 2.000€, ενώ υπάρχουν κάποιοι που θα πάρουν και χρήματα αναδρομικά. Η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης θα έχει αναδρομική ισχύ για το περσινό ακαδημαϊκό έτος.

Το επίδομα θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ. Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος υπολογίζονται σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές. Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικές ρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί, τόνισε η υπουργός, για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Όσο αφορά τις φοιτητικές εστίες σε πέντε περιοχές της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη θα δημιουργηθούν μέσω ΣΔΙΤ περισσότερες από 8.150 κλίνες, με κόστος πάνω από 540 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη της κατασκευής τους έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η ολοκλήρωσή τους το 2027.

Πηγή: newsit.gr